Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Пливање на Богојављење
Пливање на Богојављење
Актуелности - Вести

ПливањеПоводом обележавања великог хришћанског празника Богојављења, 19. јануара је у цркви Светог Ахилија служена света литургија, затим је одржано водоосвећење у порти храма одакле је кренула богојављенска литија до Градске плаже на којој је одржано пливање за Часни крст.

Код висећег моста на Рзаву, са благословом српске православне цркве, одржано је традиционално пливање за Часни крст. Међу осамнаест пливача који су се ове године такмичили, први је до Часног крста допливао Стефан Луковић, ученик четвртог разреда Гимназије у Ариљу, коме је ово трећа узастопна победа.

– Основни мотив због коga учествујем је повратак вери и вера у добро, кратко је рекао Стефан који је и овај пут био најспретнији. Следеће године ће учествовати , али се неће такмичити, јер жели да другима да предност.

Радојко Борисављевић, који има седамнаест година, најмлађи је учесник овог такмичења на коме су учествовали: Милош Павловић, Зоран Милошевић, Радиша Ћирковић, Вељко Василијевић, Марко Милићевић, Стефан Луковић, Бојан Марковић, Далибор Ненадић, Александар Вучићевић, Мијољка Алексић, Милан Ђорђевић, Радојко Борисављевић, Матија Јовановић, Бобан Ратковић, Вељко Бојовић, Жарко Бојовић, Илија Кузовић и Обрад Исаиловић.

Plivanje na BogojavljenjeПливање на Богојављење
Пливање на Богојављење
bwd  Страна 1/2  fwd
Пливање на Богојављење
Пливање на Богојављење
Пливање на Богојављење
Пливање на Богојављење
Пливање на Богојављење
Пливање на Богојављење

Пливање за богојављенски крст орgaнизовала је црква Светог Ахилија уз подршќу општине Ариље и Туристичке орgaнизације општине Ариље, коме је присуствовало општинско руководство, велики број верника и грађана.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018