Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#OstaniKodKuće
Почетна Актуелности Вести Прослављен Савиндан у Основној школи у Ариљу
Прослављен Савиндан у Основној школи у Ариљу Штампа Ел. пошта

СавинданСавиндан је јуче свечано обележен у Основној школи „Стеван Чоловић“ у Ариљу. Светосавска прослава започела је верским обредом и сечењем славског колача, у просторијама нове школске кухиње. Након тога су ученици присуствовали школском часу на коме су говорили о лику и делу Светога Саве. Уследио је квиз знања, Светосавље, у сали Соколског дома. Светосавље је било повод и инспирација литерарног и ликовног конкурса као и шаховског турнира на којима су учествовали ученици различитих узраста. Најуспешнији учесници добили су на поклон књиге.

Додела књига део је свечане академије која се одржавала у сали Соколског дома. Рецитатори, хор и оркестар школе, одлично увежбани и организовани, изводили су пригодан програм са поруком да, славећи Светог Саву славе светлост знања, разума, мира, љубави, праштања... Ученике су припремали професорка Милка Минић и актив професора српског језика и књижевности и музички педагози Горан Дукић и Катарина Симовић.

Proslavljen Savindan u Osnovnoj školi u AriljuПрослављен Савиндан у Основној школи у Ариљу
Прослављен Савиндан у Основној школи у Ариљу
Прослављен Савиндан у Основној школи у Ариљу
Прослављен Савиндан у Основној школи у Ариљу
Прослављен Савиндан у Основној школи у Ариљу
Прослављен Савиндан у Основној школи у Ариљу

Најуспешнији учесници квиза Светосавље су: Небојша Миљић, Михајло Симовић и Тијана Ичелић. Победници шаховског турнира су: Вељко Богићевић, Филип Стевановић и Матеја Теофиловић. Најмаштовитији ученици на ликовном конкурсу у млађем узрасту су: Маја Стојадиновић, Лазар Поклопић и Игор Богићевић, а у старијем: Кристина Илић, Сара Милинковић и Јелена Стојковић и Милош Ојданић. Најуспешнији ученици на литерарном конкурсу, у млађем узрасту су: Дејана Миросавић, Маја Савић и Милица Поклопић а у старијем: Маја Алексић, Ђурђица Јовановић и Ана Милетић.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018