Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Порука мира и љубави Штампа Ел. пошта

СавинданАкадемију посвећену прослави Савиндана извели су ученици СШ „Свети Ахилије“ 27. јануара у сали Соколског дома. Овогодишњи програм био је слојевит са дубоком поруком и акцентом на светосавском начину живота и здравој националности, што значи волети свој народ и поштовати друге народе и њихово право на леп и слободан живот.

Професорке српског језика, Сања Перовић и Весна Аћимовић, осмишљавајући програм, веома су вешто и суптилно, на ненаметљив начин, шетајући кроз времеплов и историју, скренуле пажњу на улогу жене подсећајући нас на значајне жене кроз историју српског народа. Избором текста, поезије, прозе, духовним мислима отаца, библијским порукама , комбинацијом старих и актуелних текстова, послате су поруке љубави, мира, родољубља и поштења којима треба да тежи сваки човек.

Proslava SavindanaПрослава Савиндана
Прослава Савиндана
bwd  Страна 1/2  fwd
Прослава Савиндана
Прослава Савиндана
Прослава Савиндана
Прослава Савиндана
Прослава Савиндана
Прослава Савиндана

Музика је дала посебну ноту програму, мелодије су биле аутентичне времену у коме је живела одређена истакнута Српкиња. Музички педагог Катарина Симовић са ученицима извела је музички програм који је ,укомпонован са литерарним , дао комплетну слику ове изузетне светосавске приредбе.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018