Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран

 

Стратегија економског развоја
Филе Наме:
>>> strategija-ekonomskog-razvoja.pdf <<<
 хот
Доwнлоад
Филе Сизе:3.07 MB
Date:27. новембар 2015

Стратегија економског развоја општине Ариље 2006-2015.г. припремљена је на основу методологије Светске Банке, од стране посебно формираног општинског тима "АРИЉЕ 2010-ПЛУС". Пројекат је реализован у оквиру "УСАИД"-овог програма подршке локалном економском развоју. Општина Ариље је одабрана на основу претходне анализе ситуације у западној Србији коју је израдила консултантска кућа "МСИ" из Вашингтона.

Локални економски развој је процес у коме партнери из јавног, бизнис и цивилног сектора раде заједно како би створили боље услове за економски раст и запошљавање. На овај начин локална самоуправа остварује једну од својих кључних улоga - постаје истински сервис бизнис сектора. Коначни циљ је да се унапреди квалитет живота за све.

Дајући одговоре на питања: ГДЕ СМО САДА, ГДЕ ЖЕЛИМО ДА БУДЕМО У БУДУЋНОСТИ и КАКО ДА СТИГНЕМО ДО ЖЕЉЕНОГ ЦИЉА, Стратегија се бави трасирањем путева којима се економски развој може усмеравати и убрзавати.

Тим за израду Стратегије, коga су чинили представници јавног, бизнис и цивилног сектора, сакупио је велики број података из најразличитијих извора, анализирао их, а затим дефинисао снаге, слабости, могућности и препреке економског развоја. Резултати анализе упоређивни су током више месеци и у сарадњи са грађанима смо дефинисали основне правце економског развоја, као и начине за њихово спровођење.

 

 

Општина Ариље.  © 2005 - 2018