Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме

ТЕМА: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ?

27 мар 2010 01:57 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #780

 • Загор Те Неј
Уважени господине председниче Скупштине Општине,
не надајући се да ће моје дилеме и јед, бити зацељене Вашим евентуалним одговором (који узгредбудиречено најависте као немогућ), дрзнућу се, ипак, да на форуму мало полемишем са Вашим (не бих се усудио да кажем препотентним) гледиштем на моје писаније, на истом.
Прво, моју анонимност сасвим дозвољавају правила овог форума. Позицију шумског човека сам изабрао, такође сам, желећи да обезбедим себи могућност да у одређеним ситуацијама, учесници форума, не сагледавају оно што ћу написати кроз призму мог досадашњег рада и његових учинака, већ да у текстовима које пишем, препознају бит морално-дневно-политичких тема, које у њима начињем. Причинило ми је велико задовољство када сам у Вашем одговору, мислећег човека, са огромним искуством у полемисању и дебати, пронашао препознавање танане нити сатире. Сама флоскула, о Загоровом литерарном дару из средњошколских дана, мало ме, искрено засмејала, али је и она, такође, пала на плодно тло. Наиме, није ми ни била намера, да високопарним и тешким филозофским приступом, гњавим и већ превише интровертне суграђане, одбијам од ове, унајмањуруку, интересантне тековине информационе технологије.
Добро, понекад мало и претерам, али то схватам као особину нас обичних, нипошто свемоћних, нити недајБоже, надмоћних!
Е, сад; скице, цртице и зашто не рећи, жаоке из свакодневног живота, којим, нас неколицина, латентно чашћавамо (или можда оптерећујемо) овај форум, излазе из оквира свеприхваћене незаинтересованости учмале варошице или асфалтираног села, како Вам драго. Као такве, оне свакако утичу на људе; неке насмеју, неког забрину, али их на добробит свих, терају на размишљање. Беше ли то идеал човечности и демократије?
Драго ми је што се нисте препознали у мом узалудном (зар не?) апелу на свест политичара. Као што већ и напоменух и сам сам Вас изузео, поздрављајући Ваше истрајно и несебично залагање за очување природног блага, као и не мали труд уложен у враћање народне вере у лик српског политичара.
Ваш став, у закључку обраћања форуму, да ја и Ви, нисмо у равноправној позицији, је, такође, нешто са чиме се слажем. Ето, као што рекох, ја сам своју анонимност изабрао сам, својом вољом, док Вама положај Тхе Цхаирперсон оф тхе Муниципалитy,
једноставно не оставља такву могућност. На то немам никакав утицај, то разумете.
Једино што ја нисам разумео је, зашто би ме по Вама, вређало присуство све оне свите доктора, професора, академика и осталих у колони заштитника Рзава!? Сасвим ми је логично и оправдано присуство те господе, све док не крену да траже
дневнице и јагањце на ражњу, крај тог исто Рзава. (немојте, молим Вас замерити, једноставно, не одолех!) Ух, надам се, да Вам није била намера, да џарнете у моју сујету, помисливши да је ниво мог образовања, у равни са стилом којим пишем, што, иначе, нема никаквог утицаја у овој полемици, коју као што на почетку рекох водим сам са собом (делећи је са учесницима форума), не очекујући да ми на њу одговарате, обзиром да не изађох у сусрет Вашој жељи да положим карте.
Срдачно,
Ваш Загор Те Неј - Ду' са сикирче
;)

27 мар 2010 05:41 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #781

 • Бранко
владимир написао/ла:

Бранко,ако ти стварно мислис да је зивот испод бране леп,врати се у Прибој или иди у Цацак.Ако си се икад возио по језеру у Медјуврсју онда би ти све било јасно.Изгледа да ниси.Да јеси видео би муљ,трску,језеро које се претвара у моцвару и смрди све висе.
Да ли је могуце зивети испод бране?Па јесте.Могуце је зивети и у канализацији и у подруму,али каква је то лепота,не знам.Ако вец постоје много рационалнија ресења,цему онда толика зеља да се унисти најцистија река и природа?Само ми се један одговор јавља-ПАРЕ!
.


А сто сва ова питања не поставис политицарима из '80. -их година који су јос онда одлуцили и потписали да се изгради поменута(е) брана(е).И то је и онда потписано.Ми сад моземо само то да аминујемо и ниста висе.
А сто се тице где цу ја зивети - ти ми нецес одредјивати !
И у праву је Загор - за којим год смо политицарем из Ариља исли блејеци , само су они профитирали, а ми обицни смртници нај....и !(Пример малинари) !!!

И не заборавите - померите сат унапред !!!
Последња измена: 27 мар 2010 05:49 Написао: .

27 мар 2010 06:16 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #782

 • Зивојин Милцановиц
Недавно, откако је србија пожутела, отвореноа је распродаја свега и свачега. Нарочито су биле на удару ЗЛАТНЕ КОКЕ. Озбројени киндић разорио је кебан, и кренула је расппродаја свега и свачега. Нарочито су постигли високе цене наших вода. Сада када је на измаку готово све што се може продати на реду су Телеком, Теледистрибуција, а како је у Ржанову све раскућени подељрно Ја теби Ти мени, а златни клучеви су окачени на клин у Вила Салвахе. Тајне о свему чува Распучин и Шеф, новоприспели Мадре Салвахо, Балтазар, и стари кадар Јеремија су задоцнили.
Рзав , овакав какав је, затрпан пластиком, мртвом стоком, шприцевинма и стакленом амбалажом, и разним другим отпадом, неверује браниоцима бране него се сам бори како зна и уме. Зато и лети кад га највише Фекалишу смањи воду и призива градитаље брана, јер једино тако се може уновчити као златна кока.Империјалном свету, или каквом домаћем Лудову, замислите Бранитељи, Безбедни заграђени водни систем"готов" на славине ће те монете, о грађани Салвахе ће плаћати високе цене [и]као сав нормални свет.
Балтазар и бранитељи су се показали да их река не занима, а шта хоће још не знамо Штрумфови се не осећају одговорнима, јер и тако нису изабрани, него их је Салвахе упослила по закону. У Вили Салвахе је безвлашће divља градња Римљани куће граде и по улици. Рзав се бори колило може, испектори немају наређења.
Распућин&компани припремају стратешки план за провизију, а пошто н. купе теле-ком остаје продаја Теле-табиса одмах пошто открију ко је од десетине сумњивих.Под присмотром је Вила Салвахо јер се сумња да ординира у Салвахи,Револушен,ЦЗ Сигурна кућа, Качура, посебно се осматра зјевалиште јер је уочена извесна количина инфпрмација из горњих крајева. Ја лично трагам за ТТ онако, не због куповине. Информације о ТТ за сада не износим у јавност, да не би ометао истрагу.Теле-фон, теле-ком,теле-визија,теје-Апис, Теле-дика,теле-скоп и Теле-табис очигледно имају неке везе са минотаурусима пола говече пола човек или какво друго чудо. оО томе други пут. Мому свака част човек се бори како зна и уме, јанеби да га сметам, ја сам против.

27 мар 2010 08:56 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #783

 • владимир
ма нисам ни мислио да ти ја одредјујем где да зивис.Свако има право да зиви где хоце.Мало ми је то непазљиво излетело-извини није постојала намера да расељавам било кога:)
Ја сам ипак против брана као средства за ресавања питања водоснабдевања поготово ако то знаци смрт неке реке као сто је Рзав и кад вец постоје много боља ресења
Последња измена: 27 мар 2010 18:28 Написао: .

27 мар 2010 11:08 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #785

Ариље је Ариље због чаршије, цркве и Рзава. Ариљско свето тројство. Ако нам одузму било шта од тога, нема више ни Ариља. Градња брана на Рзаву су чист хир и жеља за зарадом јаких лобија, јер вода за пиће може да се добије и на много лакши и јефтинији начин, без уништавања реке и природе.

Случај са Рзавом је сличан са погрешном грађевинском праксом у Ариљу. Ако на локалном нивоу струка не може да изађе на крај са појединим интересним групама, како мислите, Загоре Те Неју, да може сама да се избори локална група грађана са много већим лобијем? Потребно је да се обавесте и грађани и позову да се и они укључе у акцију. Да живимо у уређеној земљи, све би могло да се заврши са једним доказом, али ми живимо ту где живимо, немам ни одговарајући израз за то :-) .

Док се не дигне кука и мотика, како рекосмо, ништа од посла. Тако је то код нас. Подржавам Мома у одбрани Рзава. Његово је да позове Ариљце на акцију, а наше је да се одазовемо. Само тако ћемо сачувати Рзав. Ако један од та два фактора затаји, остадосмо ми без Рзава и можда малина, а добисмо маглуштину, баруштине и страх од огромних полава. Зато, фактори, само напред :-) .
www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987
Последња измена: 27 мар 2010 11:17 Написао: Иван Трошки Дамљановић.

27 мар 2010 19:47 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #787

 • Милан
Није само Прибој и Чачак испод бране. Постоји брана Врутци изнад Ужица, Перућац изнад Бајине Баште, брана са јаловином изнад Горњег Милановца,а на Ибру изнад Краљева биће изграђено 6 брана, што Краљевчани покушавају да спрече, али безуспешно. Сви се сећамо догађаја у Вишеграду 1992. када је Мурат Шабановић претио да ће брану дићи у ваздух, али то је нека друга прича.
Нисам заговорник изградње бране ради водоснадбевања. За много мање од 70000000 евра колико кошта изградња бране могу се ревитализовати сви мањи извори у околини Чачка и других градова. У Чачку сам живео 10 година и стварно ме је чудило зашто они не користе атеничко, трнавско или неко друго веће врело којих у околини имају доста, а ту је и река Каменица, која је чиста као и наш Рзав.
Сигуран сам да ће у будућности бране бити грађене ради изградње мини-хидроелектрана, јер је потреба за електричном енергијом све већа. Ми смо енергетски веома сиромашна земља, па ће све могућности за њено добијање морати да се искористе. У Србији се 70% струје производи у термоелектранама. Резерве угља у колубарском басену биће исцрпљене за 25 до 30 година, а одвајањем Косова смо изгубили подручје на којем су резерве угља биле довољне за наредних 600 година. Искоришћавање свих водних капацитета није довољно да се производња електричне енергије подигне за само 15%. Из свега што сам претходно навео можете закључити да морамо градити нуклеарне електране. Како ли ће се само бунити људи у чијем месту буде предвиђено да се гради нуклеарна електрана?

27 мар 2010 20:46 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #788

 • Драган Милосављевић
Мислим да си нешто заборавио: "Косово је Србија"

27 мар 2010 21:54 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #789

 • Милан
Сад, да ли је Косово Србија или није, то не зависи од нас, мале општине која има 19000 становника са све студентима и млађаријом у Београду која се још није одјавила одавде.

Ево да мало подсетим оне који се не сећају 1992. и дешавања на брани у Вишеграду.

Не поновило се!!!
Последња измена: 27 мар 2010 21:57 Написао: .

27 мар 2010 22:16 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #790

 • Загор Те Неј
Ух, ух! На несрећу много грађана Тауна се сећа тог несретног априла. Наши младићи су са бране у Вишеграду и отерали Мурата и увели ред у град и околину. Загор зна да је Мурат своје црне претње и остварио, додуше као опомену, али и то је било довољно да испод бране настане пустош. И сада ће вас у Вишеграду гледати другим очима, пуним захвалности, на сам помен да сте из Т. (иако тада нисте блили ни близу Мурату и Вишеграду!)
Не поновило се!

29 мар 2010 09:32 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #796

 • Зивојин Милцановиц
Нрану је потребно под хитно саградити, јер пошто продамо Телетабиса и Телеком, продаћемо и брану . Поуздано сумнам, јер се у револушенупре форума појавио један шејк и распитовао се за Водену пећину али како због пропустливости терена у Добрачама неможе да се подигне брана. Последњих пар дана у Револушену влада нека чудна ужурбаност Мифињо избегава гужву да неби сведочио а не појавлује се ни Тејетабис, јер је револушен под присмотром. Ту су углавном Б.Бане,Тома Т. Мргуд сеdivанка ,време му иде на руку, Сораб Т. и неки непознати људи.
Прави проблем за ове ислужене типове су млади,кад они запоседну боља места, маторци се повлаче. Ваљда из солидарности, да не сметају. Мада не видим разлог. Момци седе на једној страни а девојке на другој и једни друге не примећују а камо ли да се нешто договарају, само пурњају цигарчине да човек поврати гад гледа ...
Млади тауњани би да живе као сав нормални свет, онај на западу. У ћошку Седи С.т,и нешто к... о мудром Солону, учитаљу бога из Ниша Дионизоса, и краљу Миди који запиткуја мудраца ,Шта је највећа срећа за човека? Солон мудро одговара:Нај боље не родити се а ако си се већ рођен живети што краце.Јес ми нека мудрост. у наше вр5еме се говорило; умри млад да будеш леп леш.
О чему ли думају ови мледи људи. што се не буне зар не виде куд ово води, ни воде неће имати да пију. За све су криве деведесете одјекује са медија.А млади мисле да им је неко крив.Недајте брану,очистите реку од оних С.... жутих и шарених ,босих и обувених, Соњи то све није требало, била је главна риба и ми смо ватали кркушице.

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018