Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: Да ли нас Гугл заглупљује?

12 сеп 2010 23:49 Да ли нас Гугл заглупљује? #1746

  • Милка Цанић
www.pressonline.rs/sr/vesti/zanimljivost...ugl+заглупљује.хтмл

Интернет претраживач Гугл (Google) штети нашем мозгу, јер нам превише помаже у решавању проблема, сматра један амерички научник

Захваљујући брзим, готово инстант информацијама које пружају претраживачи, људи губе интелектуалну способност да складиште информације, упозорава амерички публициста Николас Кар (Ницолас Царр).
Аутор књиге "Плићаци - Шта Интернет чини нашем мозгу" (Тхе Схаллоwс - Wхат тхе Интернет ис Доинг то Оур Браинс") истиче да Интернет лишава људски мозак редовног вежбања који му је неопходан и да је људима све теже да се концентришу, као на пример при читању књиге.
Супротно програмерима који се такмиче како да креирају што једноставнији софтвер, Кар сматра да би сајтови попут Гугла требало да буду тежи за коришћење како би побољшали способност концентрације корисника.
Његов коментар уследио је након што је Гугл лансирао нову опцију Гугл Инстант која избацује резултате док корисник још укуцава кључне речи.
"Због много тога се divим Гуглу, али сматрам да они превише уско гледају на начин на који бисмо требали да користимо наш мозак", рекао је Кар за ББЦ.
"Они мисле да је све у брзом проналажењу неке информације која нам је потребна како бисмо могли одмах да пређемо на нешто ново", рекао је он.
Кар је посебно критиковао онлајн библиотеку Гугл Букс која ће, по његовом мишљењу, довести до површног читања, као и сателитску навигацију, јер ће захваљујући њој људи ускоро почети да заборављају путање којим се крећу.
Он је објаснио да ће се због уређаја ГПС временом сузити део мозга у којем се слажу менталне слике простора.
Последња измена: 13 сеп 2010 05:29 Написао: .
  • Страна
  • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018