Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: УМЕТНОСТ ВАСПИТАВА И УЗДИЖЕ

27 јун 2014 05:38 УМЕТНОСТ ВАСПИТАВА И УЗДИЖЕ #8770

УМЕТНОСТ ВАСПИТАВА И УЗДИЖЕ

Није добро, ако уметност само задовољава потребе масе, јер тако настаје стање летаргије и учмалости читавог друштва.. Нема напретка људског духа и ума..
Сведоци смо, да се у великој мери тако дешава свуда око нас, па и у најпопуларнијем медију—ТВ, нажалост. Редак супротан пример, где се емитују садржаји праве уметности, је програм РТС-дигитал, чији сам гледалац-слушалац, скоро редован.
Жеља ми је, да се ту понешто исправи, све у доброј намери, да се оствари пуни циљ образовања и напретка нас, корисника овог дивног програма.
Врло често се емитују врхунска музичка дела, са најеминентнијим диригентима, оркестрима и солистима, узастопно више пута, што је за похвалу. Шта је мој предлог?
Да у углу екрана нашег ТВ пријемника, стоји од почетка емитовања, па до краја:
име композитора, назив дела, који став (нпр. ако дело има 3 става, онај став који се емитује, подвлачи се цртом), оркестар, диригент, солиста (ако је солистички наступ) и година снимања. Све оно најважније, што има на штампаном програму
када се присуствује концертима.
Овај предлог је веома користан за нас, који пажљиво слушамо и гледамо, а на тај начин много емотивније се односимо према уметничком делу, које се емитује. Сада је пракса, да се поменути подаци емитују на почетку, неки пут и на крају (али не сви), па ако се укључите у програм после најаве или у току емитовања, што је чест случај, не знате које дело слушате-гледате. Наравно, осим експерата, који то знају, али те и не треба подучавати, него нас, који желимо да се подучавамо.

22 јуна 2014. године
Београд

Милосав Мишо М. Младеновић, акад. сликар
(Београд , Марш. Бирјузова 11 тел. 2628-269)
  • Страна
  • 1

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018