Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: ПОЖЕГА, ПОЖЕГА....

30 нов 2014 08:41 ПОЖЕГА, ПОЖЕГА.... #8845

ПОЖЕГА, ПОЖЕГА....

Чули смо, да обавезно треба свратити у Пожегу, на трг и видети „чудо невиђено“. Била је већ близу поноћ, кад смо супруга и ја ушетали на трг. Сећајући га се од пре десетак година, нисам веровао очима. Пред нама се указао пространи трг, оивичен седиштима која подсећају на антички амфитеатар. У средини фонтана, која има свој визуелни програм а највеће изненађење је изложба „АРЛММ 2014“. Феноменалне фотографије, на осветљеним паноима, на којима су приказани ученици, млади музичари, са својим професорима, ухваћени у изузетним тренуцима учења, рада и извођења. (Аутор фотографија је уметник Тања Драшкић Савић).
Свеукупности једног веома пријатог доживљаја доприноси емитовање класичне музике преко малих, дискретних звучника, тако да цео трг бива оплемењен утиском, који нам храбро показује, да смо у корак са најцивилизованијим градовима на овом простору.
Изложба је у ствари приказ деловања АРЛЕММ-а, који се одржава већ пет година у Ариљу, а у Пожеги се представља у оквиру сарадње два суседна града. Таква лепа изложба се сели идуће недеље у Ивањицу, док Ужице, Чачак и Чајетина, нажалост нису имали слуха ни потребе за оваквим културним догађајем. Вероватно, њихова схватања културе се простиру другим правцима.
Да се вратим на Пожегу. Свака част и архитекти, који је конструисао „амфиеатар“, веома савремено, спојивши бетонске стубове са дрвеним гредама. Иако је била поноћ, на седиштима амфитеатра је било људи, који су неоспорно уживали у предивном амбијенту. Нарочито млади парови у лаганој шетњи преко трга, обилазили су и изложбу АРЛЕММ-а.
Ево лепог показатеља, који нам је понудила Пожега, да нису само кафићи и ђускања једини интерес младих људи.

5. јули 2014.године
Београд

Милосав Мишо М. Младеновић
акад. сликар
(Београд, Марш.Бирјузова 11, тел 2628-269)
  • Страна
  • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018