Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: ШТА ДА СЕ РАДИ ?

29 нов 2016 04:15 ШТА ДА СЕ РАДИ ? #8944

ШТА ДА СЕ РАДИ ?

Живимо у време, када нам се пружа могућност, да у слободном времену изаберемо разне могућности задовољавања, која су у складу са личним интересовањем. сваког од нас. Моје лично има потребу, да буде усклађено са испуњењем жеља, али и са степеном едукације и проширењем знања. Наравно, за такве потребе има довољно материјала из свих области; културе, политике, науке итд.
Да се осврнем на средњи слој људи, који чине огромну већину друштва. Сликовито, они чине масу, као што је средина хлеба, када се расече погача. Горњу кору чине особе, које поимају значај и сврху живљења и усавршавања, или то истражују. Доњу кору чине људи, који на жалост, не показују никакве потребе за стицањем знања, усавршавањем, често ни криви ни дужни, што су се ту нашли, нити имају свест о свом положају.
О „средини хлеба“, рекао бих неколико речи.
За њих има „хране“ у изобиљу. Највише она долази са разних страна, са улице, из кафића, али и са програма телевизије, са часним изузецима РТС 2 и дигиталног програма, као и понеког доброг програма осталих других канала телевизије, Остали програми обилно хране и задовољавају масу, која је задовољна и тражи- још. Узајамно се разумеју, одобравају и подржавају, Ни једни, ни други, не покушавају, да у себи пронађу потребу, за макар малим духовним просвећењем, да се мало помуче и да се крене нагоре. А, зашто би то и радили?
Најбоља слика тог стања може се видети у лику и положају једног популарног члана жирија такмичења „Звезде гранда“, када бахато дигне ноге на радни сто, забаци се у фотељу, (неки пут и падне на леђа) и у таквом положају ради свој посао. А остали чланови жирија, закићени разним шеширићима, окићени перикама разних боја, као папагаји, свађају се међусобно, са речима пуним граматичких неправилности. Уместо да им циљ буде оцењивање квалитета гласа извођача, они им прво упућују овакве речи: „много си слатка“ („сладак“), „имаш лепе ноге, ципеле, хаљину“, „шта имаш у панталонама“- са провером, -или све обрнуто.
За кога се све ово приказује? Па за ону „средину хлеба“, која из дана у дан нараста. Јадан јој квасац!
Да и не говорим о „Паровима“. Лепо је чути добар и нов глас, младих неоткривених талената, па и оних из серије „Никад није касно“, али аутори и чланови жирија, морали би се потрудити, да себе мало више едукују, јер излазе пред далеко шири аудиторијум, него што је онај, који се на њиховим концертима појављују.
Шта да се ради?

25. новембар 2016. године
Београд

Мишо М. Младеновић
акад, сликар .
  • Страна
  • 1

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018