Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
 • Страна
 • 1

ТЕМА: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ

09 јун 2012 12:38 ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ #4415

 • Љиљана Димитријевић
Нема такве екипе као што су Млекарци надалеко, надалеко... Живела сам у том насељу непуних 18 година и нисам могла пожелети свом детету боље услове за срећно и испуњено детињство, него што је одрастање међу децом из Млекаре.
Тамо су сви равноправни: они што су тек проходали, са онима који полазе на факултет, они са којим комадом фирмиране одеће, са онима који у основном оскудевају, одликаши са мање успешним...
Искрено, не знам како су то постизали. Знам само да ми, родитељи никада нисмо морали решавати неки дечји сукоб, јер их ваљда није ни било. Или нису дозвољавали да их приметимо. Али се знало: Не дао Бог, да неког Млекарца нападну у граду! Одмах би против себе имали целу екипу: велике и мале, девојчице једнако као и дечаке!
Трагом вести на интернету, вечерас прошетах до старог краја. Неколико година је било довољно да многе међу њима не препознам. Одрасли су. Једна „постава“ смењује другу. Али оно што је остало непромењено је колективни дух који и даље влада међу том децом.
Полигон између зграда осветљава рефлектор подигнут на неку грађевинску дизалицу. Многи од присутних су у мајицама. Са предње стране натпис: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ! На леђима: Турнир у баскету Ариље, Млекара, 9 и 10 јун 2012. године. Сами су га организовали. Такмичи се укупно 22 екипе, 11 у млађем узрасту (до 15 година) и исто толико оних старијих. Међу учесницима има и екипа из Ивањице, Пожеге и Ужица. Сваки од играча морао је уложити симболичних 125 динара, а све уложено одлази на награде победницима. Поред баскета, сутра ће бити организовано и такмичење у убацивању тројки. Рекоше ми имена организатора, уз молбу да никог не издвајам, нека буде да смо сви организатори!
А урадили су пуно тога. Пре десетак дана су организовали чишћење терена и покосили траву у целом насељу (да се комшије међусобно не препиру), набавили нови кош, сакупили новац и купили један рефлектор, а други позајмили, набавили и одштампали мајице за учеснике, обезбедили судије, делегате...Помињу и фирме из којих су им добри људи притекли у помоћ: Млекару „Моравица“, „Мацолу“, „Сода спорт“, „Лакија“...
Напомињу да је ово први овакав турнир у Млекари и надају се да ће постати традиција.
Желе да пажњу одраслих скрену са политике и усмере је према младима и њиховим потребама. За почетак: ништа им не треба, само кад би могли да им склоне она два отворена контејнера који годинама стоје поред самог полигона." Убија нас смрад, а и мачке развлаче смеће по полигону..."
Док ово пишем, покушавам да телепатски призовем Рада Јовичића. Надам се да ће прочитати овај текст. И чврсто верујем да ће наћи неко решење.
Последња измена: 09 јун 2012 21:16 Написао: .

12 јун 2012 21:21 Одг: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ #4424

 • Јасмина Димитријевић
Свака част мојим Млекарцима. Само кад се сетим Млекаријада које смо сами организовали. И тада су нам сметала она два контејнера. Данас после 18 година и даље су ту. Занима ме, колико још година треба да прође да би се решио тај проблем?

Алепујем надлежним органима да реше већ једном тај проблем.
Последња измена: 12 јун 2012 22:00 Написао: .

12 јун 2012 22:16 Одг: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ #4425

 • Јасмина Димитријевић
Овај прилог је сакривен од гостију. Пријавите се или региструјте да бисте га видели.

Овај прилог је сакривен од гостију. Пријавите се или региструјте да бисте га видели.

12 јун 2012 22:47 Одг: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ #4426

 • калимеро
контејнери склоњени и оцисцен сут

12 јун 2012 22:53 Одг: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ #4427

 • Јасмина Димитријевић
Све похвала за нову власт. Ми смо ту да тражимо, а ви да нас чујете :)

13 јун 2012 01:02 Одг: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ #4428

 • Љиљана Димитријевић
Не знам како је ово мало пиле по имену Калимеро , пре мене сазнало за радосну вест. Мора да се са оним завежљајем на леђима мувало око контејнера, чекајући да се деси чудо! Што се мене тиче, оно се и десило ! Користим прилику да упутим и једну јавну поруку мом бившем комшији Добрилу Ненадићу: Оно што ми нисмо успели за скоро две деценије, учинили су момци из Млекаре са две вечери турнира. Можда све има своје врема, а можда треба размислити и о промени начина борбе...

13 јун 2012 20:32 Одг: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ #4432

 • телетабис
Тт се искрено радује успешној акцији коју су иницирали наши Млекарци. Нека њиховим стопама крену млади у другим Т. насељима, и ето нам малог препорода... Нема чекања. Многе мале ствари се могу решавати а да се нису „стекли космички услови“. Недостатак идеја, ентузијазма и лична промоција су много година кочили надлежне да се окрену младима. То што се млади Т. купају у базенима сусед. места не значи да не треба размишљати о бољим условима за боравак деце на нашим рекама. Са уређенијом градском плажом, новим садржајима, два-три тобогана, скакаоницом, наши млади би били пресрећни.
Последња измена: 13 јун 2012 20:34 Написао: .

13 јун 2012 20:51 Одг: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ МЛАДИ #4433

 • Јасмина Димитријевић
Да, мислим да Градска плажа треба да се среди, да се замене оне пропале старе љуљаксе, клацкалице, да се поставе нове клупе, да се направи неки тобоган за спуст у воду. Ипак је шеталиште поред градске плаже једино шеталиште и место за рекреацију које имамо. Ваљало би да буде уређено. А и нама шетачима, фале справе за разгибавање. :) И смета нам онај контејнер код острва, где грађани више смећа бацају ван њега него у њега. А и Политички плакати по граду и близу шеталишта треба да се скину.
 • Страна
 • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018