Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
 • Страна
 • 1

ТЕМА: Кажу да нешто је труло у држави Данској

27 сеп 2010 10:16 Кажу да нешто је труло у држави Данској #1771

 • Бранко Бошковић
"Спска децо што множити знате,
из овога поуку имате..."

Код нас је све могуће, па и то да се особа са средњом стручном спремом потписује као дипломирани инжењер. Али до сада се није дешавало да та особа на неком следећем послу деградира у "обичног" инжењера. Смејати се или плакати?

Када се ово „хвалисање“ титулама ради у друштву истомишљеника за кафанским столом да би се нека ситна душа истакла, то човек може да донекле разуме. Раде то и други. Има нас разних. Али када се то ради јавно, на седницама Комисије коју је организовала локална самоуправа, па се о томе сачини и записник, онда је то крупна ствар и о томе јавност мора бити обавештена. Зашто? Због свих оних који су ишли у школу и мучили се да поштено граде своју пословну каријеру и раде свој посао. И још - због смисла.

Лажно представљање је кривично дело. У записницима са заседања комисије, образоване од стране Општине, члан комисије се очигледно лажно представља. Или је то можда напрасно добио диплому преко ноћи? Значи ли то да се свако може представити како хоће и да то не подлеже никаквим контролама? Да ли квазипријатељства, страначка припадност или било који други вид познанства заиста представљају прави пут на који омладина треба да се усмери, а да се школовање забатали? Какву поруку општинска управа шаље младима?

Да ли се неко осећа одговорним због овога и шта ћете предузети?

""... Зато и ви не муч’ те се џабе.. " - постаните подобни, мозак вам не треба.


Овај прилог је сакривен од гостију. Пријавите се или региструјте да бисте га видели.

Овај прилог је сакривен од гостију. Пријавите се или региструјте да бисте га видели.
Последња измена: 27 сеп 2010 10:20 Написао: .

01 окт 2010 11:57 Одг: Кажу да нешто је труло у држави Данској #1785

Чекао сам мало да видим да ли ће неко од званичника реаговати, али као што сам и очекивао нико ни да зуцне.

Сећам се тога заседа-ња Комисије за планове. Неколико дана пре, на мејл сам добио документа о 5 предмета о којима ће се расправљати. Изнео сам две примедбе:

- једну на Урбанистички пројекат препарцелације, изградње и регулације због планиране градње стамбене зграде у главној улици од зграде ''Божура'' до ''Сода спорта'',

- другу на План детаљне регулације за локацију стамбене зграде у улици Стевана Чоловића.

Не сећам се овога пројекта који си, Бранко, поставио, нити сам било какву документацију о њему добио на мејл. Да сам га видео, реаговао бих исто тако бурно као и ти. Смешно је и што на истом листу стоји да је то и идејни и главни пројекат.

Занима ме како је урбанистичка служба примила такав пројекат и како га је таквог послала на Комисију за планове? И зашто га није доставила на мејл члановима Комисије?

Седница је била баш згуснута и имало је о чему да се расправља. Била је присутна и архитектица из Чачка коју је по закону поставило министарство да буде члан Комисије за планове. То је било једно од укупно два њена појављивања за читаву годину на седницама Комисије за планове.

А друга архитектица (из Ужица), коју је поставило министарство, није се појавила ни једанпут .

Тако да о урбанизму Ариља и сада одлучују геодетски техничар, извођач грађевинских радова са вишом грађевинском школом, електроинжењер и грађевински инжењер.

Свака моја примедба је била прегласана. О сукобу интереса сам писао пре.

Политичке странке одређују кога ће да предложе да буде у Комисији за планове, тако да и ту важи критеријум подобности, а не стручности. Зато и не чуди што има много лоших пројеката који се допуштају, а не би смели ни по закону, ни по правилима струке.

Човек кад се прошета центром Ариља и погледа куће, зграде и улично дрвеће (тамо где је којим чудом опстало) запитаће се какви то јаки ветрови овде дувају када дрвеће има гране само са једне стране - комисијски или урбанистички. Страначки у сваком случају.

Ако се овако ради уз благослов урбанистичке службе и Комисије за планове, било би боље и јефтиније да се те службе укину и да се људима дају одрешене руке да раде како желе, пошто се и са овим службама све жеље инвеститора остваре.

Ја ту не кривим власнике таквих објеката - они природно желе да изграде што више на своју корист. Неко има образа, па има и кочницу, неко нема образа па тера колико хоће. Али ту је урбанистичка служба и Комисија за планове која ће да им каже шта сме, а шта не сме, јер они воде бригу о урбанизму града. Али, чим се допуштају такви пројекти некима, ту већ, одавно, нешто није у реду.
www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987

01 окт 2010 13:19 Одг: Кажу да нешто је труло у држави Данској #1788

 • Бранко Бошковић
Ја верујем да су надлежни видели ово моје писаније и да ће се концентрисати на решавање проблема да се то више не понови. Понудио сам два доказа и мислим да су они довољни, ако смо озбиљна општина. Лажно представљање је, дакле, кривично дело, које је у овом случају и сама општинска управа на неки начин подржала преко неких својих службеника. У озбиљним државама, неко би за ово морао да одговара и да буде макар опоменут. Овде се, међутим, ћути. На тај начин шаље се порука да свако може да ради шта му је воља, под условом да буде члан екипе недодирљивих и подобних. Остали, назад!

Искључиво сам се базирао на име, презиме и лажну титулу. Сама страна пројекта и други текст на њој нису били тема мог писања. То је до фирме која је израдила пројекат, о којој имам високо мишљење. Сматрам да су и они обманути лажним представљањем. Што се тиче другог документа, види се да је он сачињен на седници Комисије за планове. Да ли је и Комисија обманута? Верујем да јесте, али за сада нико не реагује на форуму. Надам се да реакција у надлежним општинским органима неће изостати.

23 апр 2011 09:55 Одг: Кажу да нешто је труло у држави Данској #2642

 • иксан
И тако Бранко продје подоста времена од овог твог писања,медјутим,од овог твог цланка су многи добили цир на зелудцу и поразбољевасе се од тад и удари их нека слабост у руке те од тад ни слова немогосе да напису

24 апр 2011 14:36 Одг: Кажу да нешто је труло у држави Данској #2679

 • Бранко Бошковић
Ту и тамо било је кулоарских реакција - тапшања по леђима, чудјења, згражавања, неверице..., на форуму не. Не смеју људи, ко зна ко ће сутра где засести у фотељу. Велики број људи је упознат са сличним малверзацијама које се дешавају, па су сад, као, мало опрезнији... Ма, политика је чудо... Ипак, без бриге иксане, "неко то од горе види све".

29 апр 2011 04:24 Одг: Кажу да нешто је труло у држави Данској #2706

 • иксан
мозда и види....
али нисам бас тип за ''горе''
опет да употребим стихове истог аутора: ''криви смо ми,јер смо их пустили....''
 • Страна
 • 1

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018