Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: ЈАЧАЊЕ САЛВАХЕ ВЕЋИНЕ

14 јан 2013 10:16 ЈАЧАЊЕ САЛВАХЕ ВЕЋИНЕ #5325

  • телетабис
Одавно Бата Вуле, још од Миољдана, није сиодио у Долину таунску. И тада није ишао на виђење са пајташима, већ на неку даћу код Раша Шунта. Надао се да ће га ови Њу Салвахејци призвати на ту свегодишњу (молитвену) коктелишку. Надао се и изненадао се. Он, као шампион - Нумера уно - тако је рекао, на туристичкој мапи Тауна је требало да буде међу „одабранима“. Таун, у наредним годинама, речено је то на више места и од меродавних персона, све карте мора бацити на Вулов Вис Баден. Ту лежи златна кока која Т. може избавити из беде и чамотиње. Вуле је спреман да, ако треба, флашира лековиту водицу, заложи и Јарову меану „Нема даље бато“, базенче на својој лучици закопа... за добробит и напредак. Године му се, рекао је, отимају, измиче снага. Време је да се, кад ови таунски Великаши неће, као добротвор упише у историју Таунску, коју се, начуо је то ових дана, појединци кане писати.
Коља Јесењин, шампион у узгајању травопаса, у Г. Анатеми, је добио шаренкасту позивницу, али је његова сумњичавост у искрене намере позивара однела превагу над жељом да напокон и на једном месту посматра понашање Таун. Д. Тријумвирата. Да сумња буде већа утицало је и то што му је нековертирану замолницу уручио лично Рам-Пан-Дан Вишестраначки. Коља је од Елмеровог Првог еко саветника, НастраДрамуса, сазнао како је коктелишка протекла у игри, песми и весељу. Радовао се и МиЈаоЋун, коме је Сораб Таунски напоменуо могући, после 16 година, кам бек на место ДВД агенције Екс Лупус. Ствар се чува у дубокој тајности како не би била „проваљена“ као претходни покушаји око истог именовања. Овога пута епилог ће имати разрешење Лекс специјалисом у Сингу. Прича се да ће тренутно климава Салвахе већина бити ојачана до краја мандата.
Пета Дон Мифињо&Салвахе (НовоСорабГодишња) Купусијада добила туристичка и нека друга (званичнија) обележја. Вино, врућа, чајеви - ала М. Травка, трубачи, певачи, играчи и, више него добар, Бла-Бла Мјуз, су измамили на Т.Трг рекордан број посетилаца и слободних кркаџија.
У истом дану Блек Стена, са својим добро издресираним пуленима, освоио пехар на Првом Меморијалном „Раћо“ Фуд. Турниру. Неки појединци (нису разумели часне намере организатора) су глупавим коментарима кварили прекрасну атмосферу. Дон М&БатаБане екипа похваљена за најбоље клупске боје; ЛДП за тим најлепших појединаца; Равногорци за фер плеј; СРС за најухрањеније нападаче, СНС за најамбициозније... Спец. признање Мист. промашај, овога пута само фудбалски, припало Жутима који су изостали. Разлог познат редакцији Алапаче.
Тт
Последња измена: 15 јан 2013 20:31 Написао: .

14 јан 2013 14:23 Одг: ЈАЧАЊЕ САЛВАХЕ ВЕЋИНЕ #5327

  • Загор Те Неј
Ето мој драги пријатељу, као по неком провиђењу и мени се вечерњих сати овог дана указа прилика да сазнадем како се неки спремају напустити јато своје ради своје гуз'це (што би рекли Боснанијанци Бошњачке вјероисповести). Тај звонки, грлени глас свезнајућег, дошапну ми имена тих подборника који зарад опстанка на својим руком вођеним местима, кане своје мандате и образине преварбати. Кажу није тако тешко жуто пребојити у тамније боје. Не види се пуно то премазивање. Зато до сад, даље вели упућени, није ни дошло ни до каквих промена. И још каже: У Сингу се влас' смени и о'ма се поставе своји људи, јер се само са својима мере владати. Овако по новом моделу, узмеш туђе као своје, туђи сачувају своју најдорњу точку леђа, даље руководе, притаје се и до боље прилике ћуте. И по мало слушају. Изворни облик тријумвирата тако прсне к'о балонче од сапунице и постане дуо. До душе дуо са примесама боје течног људског измета. Вели тај глас, како ће сви тада бити задовољни. Ваљда хтеде рећи намирени. Личи на "Вук сит и овце на броју", али млого личи, скоро подсећа на све већ виђено и она боја, малоприје поменута полако почиње да добива и мирис. Јес' брате, то! Смрди и смрдуцка. Горе него кисели купус у мају месецу из подрума заборавних домаћина. Уверавају ме да ће ти превртачи (у народу познате) говно боје, сада после вишегодишњег смрада у новом окружењу почети да миришу. Мирисаће толико да ће цели Таун бити окупан благостањем и шареним цветовима... Замирисаће нам и култура још даље под вештом палицом Црвених К(м)ерова на челу са Мијао Мјао Ћун Муном, доказаним послеником културних збивања, ојачан по десном крилу са хитроногим и виталним чичињос-пензосом, свежих и напредних идејишка за препород Таунске културе.
Утешно је што ће Цоализзионе ди Цапелла Цонсигнио цомунале бити утемељена на стабилним основама. До неких нових раста апетита. Или како наш народ каже: Једном прелетач - увек превртач! (Утемељење потражити у стиховима Горског Вијенца, што говораше о истрази потурица). Ко се коме ту потура, сами закључите...
Срећна Вам Нова стабилна, превртљива и миришљава 2013.-та јулијанска и све се више чини, Глупаво-августовска. Живели!!!!
И један ВЕЕЕЕЕЛИИИИКИИИИ поздрав за ВИВА ВОX, наш и светски хор, који нагна амбасадоре у Генералној Скупштини УН да неконтролисано вриште и подврискују на прослави НАШЕ Нове Године. Вива воксови, најлепши воксићи непресахле Сорабије.
Последња измена: 14 јан 2013 14:29 Написао: .
  • Страна
  • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018