Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: АЛТЕРНАТИВА

23 феб 2014 01:21 АЛТЕРНАТИВА #8555

  • телетабис
По делима њиховим познаћете их
(Христ)

На смежураном и збрчканом Перовом лицу, које је миловало благо фебруарско сунце, огледала се чудна слутња и притајена забринутост. Због чега? Дан није тако био лош: нашламио је, ходајући низ улицу А., неку сићу, довољно за јефтину крџу, пола кифле и омиљену дама-пик комбинацију (3-7-1), у казину Пипистрело. Намислио је да по изласку из кладионице, где борави таунска младеж, пресложи неку церовину у Ликачиној гаражи, како би се у вечерњим сатима појавио на заказаном састанку савета ТГГ листе.
Донатори ГГ Зимско Пролеће, Зјевалу су набавили паковање хавана томпуса, актен ташну, и 12 парњака; а неколицина таунских доколичара се, у Агриколо бару, данима забавља причама како је избор за Нумера уно листе (П&Остали) пао на кандидата чији ће се програм темељити на социјалним питањима и људским слободама, никако на суровим принципима либерал-капитализма. Свакоднревно се водила жучна дебата око расподеле ресора за наступајуће локалне изборе.
Семе скепсе клијало је на замишљеном П. лицу. Распињала га је жеља за лагоднијим животом, а мучило осећање одговорности које именовање за високо звање носи. У дану пре, одбијајући да разговара о кандидатури, загледан тврдим погледом без сјаја у Дон Миф. шанкерицу, између осталог рекао је: – Видиш, ти мала, у шта ме ови твоји уваљују. Не умем ја да будем споменик који хода (тако је звао све који су се докопали власти). Боље је да нађу неко младо, школовано биће са визијом, а таквих фала Богу има на све стране, но да мене бацају у бедак, очај и безумље. Ми смо у чабру, мал`те не банкрот. Шта ја и коме могу да обећам у долазећим годинама. Ја једва гмижем у овом божјем дуњалуку, а они ме гурају у празну кућу. Нисам луд да призивам омразу опељешених и осиромашених обвезника (Елмера, ЛилиТекса, Грамера, ЕлГрека, СанСтефаноса ...), и да преузимам на себе ризик у том политичком хаосу и буњаку. Не бих да због менталне хигијене помињем њихова имена. Треба да ме черече и разапињу по тим форумским мрежама. Кажу да су модератори, после ужасних пљувљчина на Ф., постали брижни, да цензуришу, бришу, и шта све не? Сад се досетили (као) кодекса понашања. Чак су, чујем, лансирали и лажни профил са мојим ликом. Не, не! Не верујем им ништа! Ни ригидни Блек Таурус (први кодексијанац таунски) није успео да им доскочи и разреши неколико веома тешких инциндената, као ни онај о радикално-напредној „макљажи" у Т. Носталгичном лапКо бару. Кампања ће бити прљава и неподношљива за моје зарђале нерве. Видиш како неки јуноше агресивно, попут Јеховиних сведока, узнемиравају потенцијалне гласаче, представљајући се за реформаторске гласноговорнике. Није за веровати у такву трапавост (хм!); пре су то, верујем, убачени појединци који компромитују Господара (тако га је он ословљавао). Боље да су мене ангажовали да, уместо њих, обилазим самохране бакице, цепкам им потпалицу и сакупљам сигурне гласиће. Видим да сте ми спремили предизборни програм, штампали плакат... Ма, браћо моја, није проблем да и ја, као моји претходници, избацим неколико громогласних и шашавих парола, обећам оно што нико није... Али шта кад победим!? Нисам ја навикао на топлину, фотеље, путовања, крканлуке и удобности.
Перов монолог за трен је прекинула Бакар Надали, која се беше дошуњала из ул. А. Начувши да ће бити новог мешања карата у Т., огласила се усхићено, безстидно зачекрчена тако да је грудима могла окрзнути Колово лице. – Ево, ја се упорно борим против бирократије и њихових саветника које само лаковерни подржавају и хвале. Ја бих, ако није непристојно (баш тако је рекла), да ми омогућите да легализујем мало предузеће за обојене метале и рециклажу сек. сир.
Дон Мифињо се само пакосно смејуљио, верујући да би свом побру Баниши могао обезбедити министарство без потфеља или звање гувернера које је намењено власнику Пирана мењачнице ПанБоти. Јаро је, консултујући се са Зврлом око именовања конзула Северних брда, листао тел. именик.
У том трену, баш ненадано, оклембешено-тупавог погледа, однекуда избамбуљи Чарли Б. Удрвењен и подбочен, незаинтересовано је посматрао свој лик у излогу Агриколо бара. Неко је дојавио да је баш он кандидат за јавно-култ. живот у паланци Т. Дон М. му је кажипрстом показао на излаз. Одмах је изашао.
Помињала су се многа имена будућег Пер. Кабинета, све до саветника Радоње Глоговца (Платона од Т.) и Балтазара. Неко је предлагао да се, пре извлачења имена из Тед Тарнеровог шешира, консултује мушичави и надалеко чувени врач Стане Маца. Пљуштали су разни предлози: ДонМифи за туризам и ашчилук; Сораб за кустоса Замишљеног Ахилио Музеја; Зилоти Уно би припала трговачко-верска питања, са седиштем у Владичанском дому; Слађењка&Луна Лу би се натјецале за звање Прве СИС помоћнице; Шубе би, са саветником Потрчком, преузео агенцију Грин; Коридорима, рекама и каналима би газдовао двојац Распућин&Гене; Мин. Дијаспоре и културе би Тома Таунски делио са Чарли Брауном; Кокни Кол би се мотао око бањских ресурса и грађевине; Др (у покушају) Жилијен би даноноћно бдио над Генетски контрол. семенкама; Аква Ултимо се бавио наводњавањем, призивањем киша и растеривањем магли у котлини и шире; Елиоту би припала контрола жестоких пића; Комисију за породицу и морални одгој невољно би прихватио Миле Травка; Т. Тарнер би надзирао таунску медијску помрчину; Киселе кише би контролисала Мица Алхемија, док би Блек Арени, по дифолту (ту реч он није подносио), припало надлештво над Рад.&Агриколо питањима. Очаран читалачком пустоловином Загор Те Неј, без жеље за истицањем, ће бринути о еко градњи, заштити животне средине, чувању бистрих потока и шума... Одржавање пупсијанаца у животу дало би се, вечно будном, Шишкињу. Емир Шајкачки би од Сораба преузео Анахрно-Монархоидно-тропрсти покрет, а о новорегрутованим плавим мундирима старао би се Пера Којот.
Туробно озлојеђене присталице Зоне комфора – многе чиновнице са виле С. и намештеници, ситне душе који чаме чекајући да им се нешто у животу мења,таворе са својим страховима да ће и оне мале привилегијице изгубити – овога пута ће бити далеко од кандидатуре за т. пол. збиљу...
Дворско уво, блентавог погледа, се шуњало око А. Бара, који је био испуњен до последњег места.
– Да је већински изборни систем, згазили би их ко маче мушкатлу, овако, ко зна? – констатовао је спиритус мовенс ТГ партијске ћелије К.Ј. Гледајући у одлазећу ушату прилику, Коља је резигнираним тоном цитирао омиљеног поету:
Без будала глупавог погледа,
би л` умови могли блистат св`јетли.

Без бриге. Алтернатива увек постоји...
Тт...
Последња измена: 27 феб 2014 20:23 Написао: .
  • Страна
  • 1

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018