Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: Мацола у комбинезону чувара од непогода општегтипа

28 апр 2014 19:58 Мацола у комбинезону чувара од непогода општегтипа #8699

  • сањајдонацију
Мацола у комбинезону чувара од непогода општег типа


Ванредна ситуација звана Веља Илић

Можда ова влада и успе нешто да уради?!
Ванредна ситуација звана Веља Илић

А, можда се и ја пробудим са дугом, викиншко плавом, локнастом косом, док на другој страни јастука хрче Моника Белучи, а на радију бије евергрин Мице Трофртаљке: „Утерај ми, утерај кола у гаражу…“?!

Чуда су могућа и вазда су се догађала, а једно од већих је житије и прикљученије Светог Велимира нагнатеља Илића, носиоца магистарске дипломе шести дан и великог мајстора вербалне комуникације: ђоном у чело!

Дакле, у новој расподели снага и данима када Србија личи на пиринчана поља, наш добри и помало поштени научни радник изабран је за министра без портфеља, задуженог за ванредне ситуације!

Што се мене лично тиче прави човек на правом месту, јер клин се клином избија – а сочим ћете боље на ванредне ситуације од ванредне ситуације зване Велимир Илић?!

Да метеор сутра погоди овај несрећни лакат земље оставио би мање последице од Вељиног досадашњег политичког уратка, јер шта је тричави метеор за “Божију честицу” из Чачка, која је на багеру дошла у Београд, па од тада човек не може ни багером да га истера из власти, или чекаонице Немањине 11?!

Разумем ја да је по фенг шуиу морала некако да се попуни кармичка празнина настала одношењем расходованих столица и Сулејмана Угљанина из владе, али бата Веља за ванредне ситуације, па то је равно постављењу Александра Вулина за министра рада и запошљавања…

Упс, пардон, па осветник косметске нејачи и фантом из приштинске опере јесте именован за министра рада и запошљавања, па ће, ваљда, напокон моћи преко везе себи да среди неки частан и поштен посао, колико да му сутра једина референца за пензију не буде: Александар Вулин, инвалид политичког рада, носилац Мирине и Алекове споменице и „морални“ победник изгубљених битака?

Да, и мостобранитељ у рату, колико и Веља мостоградитељ у миру, што овај двојац чини савршеним понтоном опште намене.
Углавном за премошћавање блата у коју су наводили ову запрегу звану Србија, у овим и оним властима, са овим и оним владарима…

Опет, на неки необјашњив начин јесам спокојнији сада када је Илић магистар Велимир изабран за прву противградну ракету Србије и нагнатеља свакојаких непогода које нас могу стрефити, а да није, рекох, реч о њему као једној од …?

Кад боли зуб прво се проба са ракијом, не трчи се одмах код зубара, што не значи да све чега се Веља досад дохватио делује као да годинама испира ракијом болан зуб и гута уместо да испљуне, већ да је он та алтернативна метода којом можда на послетку нешто и урадимо?!

Ако је у капиталним инвестицијама, саобраћају, грађевини и још којечему знао да изазове разорне земљотресе, знаће и да нас заштити од њих?

Ако је већ знао да онолика јавна предузећа преплави кадровима која су их и потопила, знаће да стане на крај бујицама, које Србију односе налик Бриселском споразуму?

Ако је имао људског и хришћанског разумевања за крадуцкања, знаће са сушама, шумским пожарима, најездама скакаваца, ветровима који кидају све осим фотеља из корена.

Када је исповеднички и исецелитељски тешио и бринуо о овци, коју је ономад обешчастио неименовани новинар (на крају преминула од траума, кремирана на локалном ражњу уз саслужење младог лука), разумеће и људску муку, патњу, невољу, вапај…

Прошли су дани када је у недостатку визиткарти делио шамаре.

Други је то човек откад је магистрирао, не иде више главом кроз зид, већ зидом кроз главу, нечију…

Ако је по оној народној да „неће гром у коприве“, неће ваљда ни ванредне ситуације на ванредну ситуацију, с министарстким мандатом да буде једина званична непогода на буџету?!

Нека нам је са срећом шегрт на месту министра запошљавања и мацола у комбинезону чувара од непогода општег типа!

О осталим, у данима који долазе, ако их Вулин не отпусти, а Веља не нагна ко ракету на градоносни облак, с дометом до крова прве куће…

Меденица
  • Страна
  • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018