Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#OstaniKodKuće
Почетна Форум
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: ЗВРЛЕ КРЕЋЕ У Ш.

23 мај 2014 09:12 ЗВРЛЕ КРЕЋЕ У Ш. #8740

  • телетабис
Другога дана по Потопу, 7524. л. г.

Коља Ј. се тог јутра, на још непоплављеној тераси Б. Монте Крчме, срео са Зврлом који је био у пратњи уреднице часописа ЊуСербистан. – Ово је горе него оно што је вас задесило пре неколико дана, – рекло је ф. биће пискавим гласићем. Зврле је у њен мобител говорио о органозовању ОРА-е БФС (бад. фронт спаса), која би деловала пост-превентивно. Од онога што се могло памтити остале су речи о изградњи нове, сигурније и лепше ривер Р. ћуприје, путним прилазима, паркингу низводно од кањона који ће бити осветљен, све са видео надзором.
– Понаша се као да је сва лепота света у очима ове трептаве успијуше, која мог пајтоса Звркија замара конфузним питањима, солећи нам памет о овом потопу, – огласи се Коља. – Натакарила Д&Г гиље са високим потпетицама па `оће да се скркенда на расушеној Јаровој тераси.
– Добро је да прође она досадна кишурина и овај поводањ, – обраћао се Вуле Кољи.
– Да су ове наше главешине, а и ти дијете, и ти мој бата Вуле, мало пажљивије исчитавали Таблице проповедникове, С. плоче и Еп о о Г., схватили би да ништа није случајно и да: све што је било поново ће бити. Тамо је писано да: Владари таме пустише страхотну кишу, и да се подиже црно као гавранови облачје, и да почеше беснети зли дуси, и да се воде бучеће сручише на људе... Брат брата није више познавао, не препознаваху се чак ни житељи неба... и сами се богови уплашише потопа, побегоше и попеше се на Ануов Брег богова... и све што беше јасно нестаде у мраку... Народ се изопачио и наремежио. Надјачале га паре. Већина је оних које ствари виде само онакве какве јесу, никако да докучи да је важније размишљати о ономе што се таји и прећуткује. Прича се да је та водурина, тај циклон Тамара, под притиском гравитације и неких ХААРП система, које су нам „поклонили“ Амери, нас опустошили. Да су га крстили Лара, Софија или Сара... било би ми лакше.
– Чујем да су наши домородци из Северних брда и Кањона организовали помоћ пострадалима. Добро они знају каква је то невоља јер добро се сећају хука потопа. Ево и ја сам спремна да се прикључим, – оглашавала се Слађењка из Ш. – Бата Вуле је, пре неку ноћ, непознатим појединцима који су се под окриљем мрака ненајављени појавили у Јаровој крчми, донирао водну пумпу Вилаџер и плазма ТВ. Не жали, рекао је, ако је од помоћи и упућено на право место. А, ако инкримисане особе покушају да се окористе или поменуту донацију предају погрешмим особама, биће незадовољан...
– Надам се и дубоко верујем да ће енергија праведника и растеривача меланхолије, којима је од Бога дата слатка реч и топла мисао, надвисити зло оличено у ђавољем лику илузиониста, подстрекача аутократије, ароганције и апстракције, – настављао је Јесењушка.
– Нема спавања, ни ћутања. Већ данас крећем са Слађењком у Ш. Кад будем умро биће времена за снове. Замишљао сам да ћу живети у времену у коме поглавица ради оно што је исправно а не оно што је популарно, – покушавао је Зврле да се идентификује са песником.
Тт...
Последња измена: 03 јун 2014 09:03 Написао: .

23 мај 2014 13:51 ЗВРЛЕ КРЕЋЕ У Ш. #8741

  • сањајдонацију
Иду отац и син људоздери кроз суму и угледају прелепу девојку како се гола купа на реци.
Пита син:- Тата, тата, хоцемо ли да поједемо ову тету.-
Не сине, ову тету цемо да поведемо куци, а маму цемо да поједемо.

[видео]httpс://www.youtube.цом/wатцх?в=2бГ4ОгРтхЈ0[/видео]
Последња измена: 23 мај 2014 16:11 Написао: .
  • Страна
  • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018