Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
 • Страна
 • 1
 • 2

ТЕМА: Самодопринос или ''допринос за само''

01 окт 2010 03:19 Самодопринос или ''допринос за само'' #1783

 • Драган Крејовић
Да ли је самодопринос, оно када Вам узму зарад општег добра, права и једина ствар која може извући буџет општине?
Да ли се самодопринос може увести за неко недефинисано опште добро или је он и даље конкретан и наменски?
Илити, нисам свестан колико је лепо када ти неко смисли да ти законски нешто отме!!!
2,5 % или 3% дај, а има неко ко је генијалац и који ће знати како то да потроши. Једноставно, да се не мучиш и да не размишљаш о томе. Ти само плати, остало није твоја брига!
И немој да журиш! Размисли и буди за. Референдум за правдање отимачине ће трајати три дана а по потреби и више... Видећемо...
Причајмо о томе.
Последња измена: 01 окт 2010 03:30 Написао: .

01 окт 2010 13:03 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #1787

Да прекопирам текст са теме о бранама: тема о бранама

''Порез који Општинска власт жели да наметне референдумом користиће се да се са тим парама финансирају бране на Рзаву, јер Општина Ариље има обавезу да исфинансира један део тих брана.

Неко каже да ће се паре од пореза користити не за бране, него за путеве итд. - да, али само зато што ће паре које су до сада биле намењене за путеве и остало, ићи на финансирање бране. Да се не финансира брана, не би било ни пореза, као што га до сада није било''.
www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987
Последња измена: 01 окт 2010 13:12 Написао: Иван Трошки Дамљановић.

01 окт 2010 19:27 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #1789

 • Драган Крејовић
Мислим да је проблем неинформисаност свих нас.
Ако је неко гледао снимак задње Скупштине чуо је да ће те паре ићи онако, за инфраструктуру, за струју, за путеве..., како се коме свиди. Па слажем се да постоје законски оквири и ограничена средства којима се располаже. Такође, морам констатовати да нисам чуо да је неко помињао самодопринос за изградњу бране. Али сам чуо да хоће да нам здипе лову да се крпе. Мада предлог од 2,5% није ништа. Барем 5% од доходка и такса за пољопривредне производе би били довољни, али за шта?
И за то им треба подршка широких народних маса.

05 окт 2010 06:41 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #1800

 • слобода
Као део власти у насој опстини ,истина веома мали,осецамо потребу да се укљуцимо у ову дискусију.Истина је да је неинформисаност велики проблем у насој опстини како у граду тако и у сеоским месним заједницама .Покусацемо колико је у насој могуцности да сто се тице самодоприноса буде све јавно и постено .За поцетак треба објавити текст одлуке о самодоприносу на сајту и осталим доступним локалним медијима па тек онда дискутовати на ту тему.Сто се нас као руководства странке тице моземо реци да це мо пдрзати одлуку на референдуму и овом приликом позивамо цланство и све градјане да уцине исто. ооспо Ариље

27 нов 2010 10:15 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #2023

 • Александар Цирковиц
Људи ја не знам ста се секирате када це се сигурно покрасти гласови на референдуму тј. онии који гласају за гласали су, они који гласају против билу су против а они који не изадју бице за референдум. И ово говорим из цињенице да Власродрсци су за кутије поставили људе СПСа који су доказани у крадјама а у исто време руководство опстине није дозволлило ниједној групи градјана да послатра и спреци исту крадју питам се ЗАСТО?

27 нов 2010 16:56 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #2026

Није ваљда да гласање надгледају само они који су у власти :-) !?
Каква смејурија!
www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987

28 нов 2010 21:43 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #2034

ооспо ариље написао/ла:
За поцетак треба објавити текст одлуке о самодоприносу на сајту и осталим доступним локалним медијима па тек онда дискутовати на ту тему.
Тај текст одлуке није досао до мене и бице ми задовољство да га поставим овде на увид.

28 нов 2010 23:11 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #2035

 • Александар Цирковиц
Постла је на e-mail и за пола сата сам добио потврду од госп. Милана Протица да је проследјен надлезним органима.


Он 11/23/2010 10:04 ПМ, Милан Петровиц wроте:
> Саса,
> Твоју поруку сам проследио Председници опстине и Нацелници опстинске управе.
>
> 2010/11/23 Александар Цирковиц < Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели >
>
> Ово је упит електронске поште преко www.arilje.org.rs/ од:
> Александар Цирковиц < Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели >
>
> Постовање,
>
> Посто видим да нико од опстинске управе не зна да цита e-mail, а мој закљуцак на то је јер нико и нема e-mail. Тако да Вас молим да моје писмо пренесете Председници опстине Ариље, Председнику СО Ариље, подпредседнику ариља и свим који треба да је виде.
> Писем Вам испред групе градјана за одбрану демократије “БОЈКОТ” која је направљена са циљем да спреци крадју гласова на предстојецем референдуму, а нас закљуцак је изведен из цињенице да це Странка Пропасти Србије (уједно је иста партија у самом врху власти и вароси ариљској са другим цовеком опстине) поставити људе за посматраце и контролере исте оне који су се доказали до 2000 као струцњаци за крадју избора а од 2008 су веци Православни верници од Патријарха Српског Господина Иринија, а у исто време су заборавили да је Тито умро 1980 год.
> Истом приликом могу да се похвалим да сви људи који су у Удрузењу градјана “БОЈКОТ” имају висе од деценије искуства у борби против крадја исте врсте, и будите сигурни дацемо искористити сва демократска средства да спрецимо сваки вид крадје. Такодје и наса градјанска дузност је да упознамо рају ариљску, у ције приватне дзепове тј плате функционера опстине да се слије исти Самодопринос.
> Ако неким слуцајем успеју да фалсификују резултате и добију тај 50%+1 глас наса градјанска дузност и демократско право це да буде да позовемо све пољопривредне производјаце да малину од следецег рода предају у суседне опстине.
> Напомињем да ариљски прерадјиваци нису били постени према опстини у прослој години и нису пријавили Опстинској Пореској Управи пословање ван седиста фирме тј. Откупна места на територији опстине тако да им иста Пореска Управа није наплатила комуналну таксу за половање ван седиста фирме као сто је осталим фирмама у Ариљу, у исто време тај број је веци од броја свих осталих ариљских предузетника који имају пословање Ван седиста фирме. А како после оваквих цињеница градјанин мозе да верује да це паре за које им прерадјиваци малине скину на откупу отици на праву ствар а не у неки њихов нови станциц.
> А ариљски властодрсци су заборавили да су могли да буду Волонтери у раду СО посто вец имају такодје велике приходе са професионалне стране тако да нетреба велика наука да се израцуна од поцетка мандата па до дана колико би километара пута асфалтирали, сигуран сам да у опстини има довољно науцника који су у стању да исто израцунају. Са таквим потезом су могли да буду и код Зике у сареници па да их види цела земља.
> Такодје ариљске дахије цу да подсетим и да исти харац донет просли пут са пар скупљених потписа на главној улици, могу да констатујем да смо сада мало демократицнији, ако не буде крадје и под условом да поднесу заврсни рацун заста су потросили претходни самодопринос.
> Молим Вас да ми на e-mail одговорите коме да се обратим са званицним захтевом за постављање насих људи у референдумску комисију и комисије на изборним местима.
>
> С постовањем
> Александар Цирковиц
> Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
>
>
>
>
> --
> Срдачан поздрав,
>
> __________________________________
> Милан Петровић
> Опстинска управа Ариље
> Канцеларија за локални економски развој
> 31230 Ариље, Св. Ахилија 53
> +381 31 891 287
> +381 64 849 7310
> www.arilje.org.rs

29 нов 2010 00:32 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #2036

Ја могу да Вам дам одговор само на техницке ствари као сто посредно следи из следецег:

Александар Цирковиц написао/ла:
Постла је на e-mail и за пола сата сам добио потврду од госп. Милана Протица да је проследјен надлезним органима.

Милан Петровиц је у питању :П

Сви наведени (Председница опстине, Председник СО, подпредседник) имају своје маилове на @ариље.орг.рс али је претходних 7 дана постојао један проблем. Од дана пребацивања сервера на нов хост (агаин), имали смо проблем са лиценцом и док то нисам средио (сада за викенд), сви маилови послати на било коју адресу @ариље.орг.рс нису стизали власницима него на један дефаулт маил који је скупљао све маилове послате на овај домен. Они су наравно били упуцени у то и вазне ствари у том периоду су проследјиване на њихове приватне маилове а остале сам проследјивао на те маилове које су контролисали. Дакле, у последњих 7 дана веома је могуце да се неки маил загубио или да се није разликовао од гомиле осталих маилова које добијају на своје приватне маилове.

Уколико зелите и није касно, молио бих Вас да директно посаљете поново те маилове на адресе које сте зелели.

Веома ми је зао сто сам мозда изабрао лос тајминг за пребацивање хостинга ( то је било готово за пола дана) али никако нисам могао да утицем на брзе добијање лиценце.

Стварно ми је зао сто је испало овако сто се тице Васих маилова и схватам да мозе да се протумаци на разне нацине. Али верујте, једина истина је ово сто сам написао изнад, ово нема везе са референдумом, самодоприносом или политиком.

29 нов 2010 09:35 Одг: Самодопринос или ''допринос за само'' #2042

 • Александар Цирковиц
Брате МОЈ то колико траје пребацивање хоста мозес да прицас некоме другоме, то свакако није 7 дана него 15 мин колико траје процедура у ниц.рс да примарни и секундарни нови ДНС-ови буду валидни на целом интернету, но није ни проблем 7 дана него је проблем јер задњих 6 месеци не мозес да надјес информације о маиловима дотицне администрације. А друга је ствар ако ти ниси урадио све припреме па ниси конфигурисао маилбоx-ове и спремио за транзицију са једног на други провајдер.
 • Страна
 • 1
 • 2

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018