Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
 • Страна
 • 1

ТЕМА: Приоритети за 2010. годину

27 окт 2009 18:21 Приоритети за 2010. годину #24

 • Љиљана Димитријевић
Поштовани суграђани,

Обзиром да је у току припрема буџета за 2010 годину, желели бисмо да се у интересу свих нас укључите у овај процес. Ваше мишљење је за нас изузетно важно јер су буџетска средства ограничена, што је посебно изражено у условима постојеће економске кризе. Општина настоји да, осим својих законских обавеза и надлежности, део средстава издвоји за различите инвестиције како би унапредила живот и рад свих нас. Зато морамо доносити што мудрије одлуке.

У претходним годинама сте кроз анкете наводили области у које би по вашем мишљењу требало најпре инвестирати, а сада Вас молимо да будете што конкретнији у својим предлозима. Како би вам помогли у томе да своје предлоге учините што реалнијим, дајемо вам неколико основних података:

* Процена висине буџета у 2010. години износи 300.000.000 динара (око 15.000 динара за годину дана по једном становнику)
* Процењени трошкови за извршење законских надлежности општине - 220.000.000 динара
* Процењене могућности инвестирања у свим областима - 80.000.000 динара.

Позивамо Вас да у границама процењених могућности усмерите наше планове у правцу оних проблема за чије решавање сте највише заинтересовани, имајући у виду интерес целе заједнице.

Да бисмо Вас подстакли дајемо Вам као пример, неколико предлога које смо у међувремену добили:
1. Реконструкција кухиње у основној школи у Ариљу и надоградња простора
за потребе предшколског образовања;
2. Уређење трибина на градском стадиону;
3. Изградња јавног WЦ-а;
4. Постављање туристичке сигнализације и уређење туристичких локалитета
5. ..............

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМО НА СВАКОМ ДОБИЈЕНОМ ПРЕДЛОГУ, ИДЕЈИ ИЛИ СУГЕСТИЈИ.
Општинска управа Ариље
Служба буџета и развоја
Последња измена: 27 окт 2009 18:24 Написао: .

27 окт 2009 20:22 Одг: Приоритети за 2010. годину #28

 • Милорад
Велики поздрав за канцеларију за ЛЕР и службу буџета :)

Љиљо, можда не би било лоше да се на форум избаци она анкета коју смо радили и попуњавали пре две године о приоритетима буџета. На пример, ја бих и предложио нешто као приоритет али не знам шта би све могло бити у оптицају. Сада не бих могао одмах да се сетим свих проблема које Ариље има, али ако би ми навели она питања која су била у анкети - ја бих могао да кажем да ли је већи приоритет изградња базена од изградње трибина на стадиону. Дакле можете избацити предлоге као ставке на форум (чисто да асоцирају људе) или да се онај упитник попуњава чак на форуму, што мислим да би била боља идеја. Поздрав.

27 окт 2009 22:41 Одг: Приоритети за 2010. годину #32

 • Љиљана Димитријевић
Мико, сачекај још мало. Размишљали смо и о томе, али ми ипак својим предлозима ограничавамо у стрту ваша размишљања. Дајте аутентичне потребе, а ми ћемо изаћи са списком предлога мало касније.
Можес ти да се сетиш шта би волео да видиш у Ариљу, можеш!
Поздрав
Љиља :)

10 дец 2009 09:31 Одг: Приоритети за 2010. годину #251

 • Биљана Бозовиц
Како је просао будзет?
Све набројано је врло вазно и просто неопходно Ариљу,а пара је дефинитивно мало за све!!!
Бас незгодан посао!

25 дец 2009 00:01 Одг: Приоритети за 2010. годину #285

 • Љиљана Димитријевић
Јос није просао. Кад буде, бице објављен на сајту.
Поздрав из Слузбе будзета.

15 јан 2010 09:24 Одг: Приоритети за 2010. годину #384

 • x
да ли су радници са средњом стручном спремом у вртићу уврштени у буџет то јест корекција њихових плата са републичким коефицијентом или општина и даље штити нелегалан рад директорке вртића?

15 јан 2010 09:58 Одг: Приоритети за 2010. годину #390

 • Љиљана Димитријевић
Ако сам добро протумацила оно измедју редова, питање се односи на захтев медицинских сестара за повецање коефицијента. Мислим да це се о овом питању јос расправљати у наредном периоду, јер сагласност на Финансијски план вртица мора да да оснивац, који такодје одобрава или не, промене цена услуга. Плате у вртицу се једним делом финансирају из будзета, а другим из сопствених прихода. Не видим да је директорка несто ту крива, осим сто би могла и сама да се појави на Форуму, да видимо ста је у питању. Али, Форум није обавезан, зар не?

15 јан 2010 10:07 Одг: Приоритети за 2010. годину #394

 • x
Добро сте протумачили.Република је одредила коефицијент за васпитачице и тај коефицијент је једнак за целу Србију.То можете лако проверити.У неким општинама су директори сами подиги коефицијенте ,у неким као на пример у Чачку су то радници постигли тужбом.
Изгледа ћете и ви то на тај начин морати да исплатите радницама и то ретроактивно јер не постоји воља директорке да то сама уради по сили закона.Изгледа да је општини јефтиније да допусти да се вуче по суду и неминовно изгуби парницу као оснивач вртића уместо да се цела ствар заврши на много цивилизованији начин.
Медицинске сестре не могу радити на чувању деце у вртићима већ могу радити само као особље на здравственој заштити.Да не би дошло до великог отпуштања медицинских сестара уредбом су све преквалификоване у васпитачице или су послате на прешколовавање.Са том уредбом је завршен период запошљавања медицнских сестара на пословима васпитачица-
Све ове наводе можете проверити код инспекцијских служби.

24 јан 2010 07:14 Одг: Приоритети за 2010. годину #458

 • владимир
само да се дистанцирам од претходног Владимира поготову што ми жена ради у вртићу!!!
 • Страна
 • 1

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018