Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: Избори 2012: Искључен тон, са сликом

17 мар 2012 05:40 Избори 2012: Искључен тон, са сликом #3794

  • сањајдонацију
Муте*


Припрема, позор, сад! Само што су избори расписани, политичари су се растрчали по медијима и званично почели жестоку кампању. Већ прве вечери по телевизијама владала је права опсада страначких вођа, високих функционера и осталих кадровика. Сви у жељи да грађанима објасне како ће баш они извући земљу из кризе.

На једном каналу са националном фреквенцијом у ударном термину гостовало је неколико политичара. И оних на власти и опозиционих. Почео сам са великом пажњом да пратим емисију, али сам због бебе у кући убрзо искључио тон. У почетку је било необично, па и смешно, пратио сам гестикулације учесника. Потом сам обратио пажњу само на ликове. Јесте, сви они су врло добро познати... И убрзо закључујем... Па све ове људе гледам малтене 20 година! Враћам филм уназад и анализирам сваког политичара који се налазио у студију. Сви су се појавили током деведесетих, беше то прошли век. Неки на почетку, неки при крају. У просеку, гледамо их више од 15 година. Еј, па то је старост нашег возног парка. За деценију и по свашта се превали. Велика је то километража. Нарочито у овој напаћеној земљи. Оно што је забрињавајуће, људи који су толико времена провели на политичкој сцени не намеравају да се повуку. Барем да иза њих стоје неки значајнији резултати. Напротив, они и даље имају велике амбиције. У преводу, гледаћемо их још најмање 10 или 20 година. На власти или у опозицији, свеједно. И готово већи део својих живота утрошићемо на исте ликове који нам кроје судбину.

Политичарима желим срећу на предстојећим изборима. Таква је наша реалност. Идемо са старим знанцима у светлу будућност. Али, да ли је могуће да се у Србији, макар у последњих десетак година, коначно није изродила нова политичка елита. Млади, образовани, неискварени и амбициозни људи, напокон да поведу напред Србију. Неоптерећени револуцијама, санкцијама, мржњом, ратовима, идеологијама, бесконачним поделама и бесмисленим полемикама. Да више не гледамо и не слушамо њихове свађе, па мирења, комбинације и коалиције од којих боли глава, па опет свађе и борбе око „плена". Да више не слушамо исте приче и празна обећања.

Беба је заспала. Искључио сам „муте" при крају емисије. Ништа нисам пропустио. Слика са тоном или без њега. Свеједно. Било је мука и само их гледати.

*искључен тон, са сликом

комент пресс

16 мај 2012 21:50 Одг: Избори 2012: Искључен тон, са сликом #4283

  • Живорад
ма све пада у воду и у једној се реци никако не можеш окупати два пута...
  • Страна
  • 1

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018