Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: Закон о раду – жено, умри мушки!

11 јул 2014 17:21 Закон о раду – жено, умри мушки! #8781

  • сањајдонацију
Закон о раду – жено, умри мушки!


Сложио бих се с Вулином, Закон о раду је заиста уравнотежен – нема више говора о дискриминацији, оба пола третира једнако као робље!
Закон о раду – жено, умри мушки!

Жена је напокон добила право да остари и умре на радном месту, не издвајајући се од колега ни по чему: не мора да брије ноге, има апсолутно право да пусти бркове ако јој се хоће, не мора да се смара с унуцима у пензији, није обавезна да рађа уколико ће је то омести у раду и што је најважније – слободно сме да јој позли у току радног времена, увек ће се наћи неко од колега да је придржи како не би поклекла већ наставила са радом, илити, тихо умрла угурана негде у ормар међу регистраторе, да не ремети радни процес колектива и уноси непотребну забринутост.

У случају смрти на послу закон прописује да покојник/покојница остају власништво фирме до првог парастоса, како би на њихов рачун остварили одређене пореске олакшице, док ће трошкове сахране и осталих непотребних глупости сносити породица, уз обавезу да предузећу надокнади такозвану лежарину за време колико је радник/тело провело у фирми након неоправданог отказивања срчаних и можданих функција.

Јесмо ли се борили за равноправост полова – јесмо! Да ли је министар рада Александар Вулин учинио по том питању све што је могао – јесте, и није!

Није још у сегменту да и мушкарци могу да рађају, али ради на томе, неколико одабраних се већ налази у експерименталној фази, о чему је Синиша Мали, градоначелник Београда донекле писао у докторској дисертацији, коју мангупи сад покушавају да оспоре. Тобож, није се позвао на изворе и плагирао је неке делове!

Па, реално, ко би се позивао на Александра Вулина, министра за рад који у животу није подигао ништа теже од Мире Марковић у тренуцима екстазе и песницу током револуционарних говора као мостобранитељ оних година када НАТО због њега није смео свом силином да удари по Београду.

Но, доста о министру који ће се тек нарадити дижући Вучића као некад госпоју с цветом у коси, вратимо се ни мало спорном Закону о раду.

Синдикалци се буне! Е, сад, ако се они против нечега буне онда би без размишљања то требало прихватити, с обзиром на то да се њихова борба за радничка права своди на борбу за неограничена права синдикалних лидера, али у једном ипак јесу у праву: Закон је ригорозан!

Јесте, али само у оним одредбама које прописују да страначки запослени кадрови морају, али морају, барем три пута недељно да се појаве на радном месту (које им је најближе кући, без разлике да ли су ту запослени), да у првих недељу дана немају право на годишњи одмор, а у случају да ипак оду на ГО то се мора квалификовати као стручно усавршавање у Будви, Бечићима, Халкидикију, Мајорци…

Те, да, на десет страначки запослених мора да буде најмање један доктор наука, што нас враћа на малопређашњу тему, и да ти докторати морају бити неупитни, а ако ли се неко и дрзне да баци сенку сумње на њих, ваља одмах проверити његове везе са Мишковићем.

Наравно да их има, јер се у директне везе са њим убраја најмање једна посета “Делта ситију”, пазарење у “Максију” док је био у његовом власништву, ношење патика чији је заступник, коришћење крема које, опет, стижу преко “Делте”, све до тога ако познаје или у комшилуку има неког ко се презива Мишковић, макар немао никакве везе са овим, познатијим.
Ако се ту не утврди баш никаква веза, покушати са Космајцем или Шарићем, нема тога ко није роштиљао на Космају, или прошао Пљевљима, а куд ћете јачу везу и директнији контакт?!

Дакле, са Законом о раду је све у реду, можда нешто ситно мањка министру, али суштински проблем је народ. Лењ дозлабога, неспреман да ради и кад инфаркт лечка удари, шлог мало накриви тело, артритис одузме ручице… Даш му прст, а он би боцу с инфузијом… Срамота!

П. С. Свршени основци могу већ од 1. септембра да се пријаве страначким подмладцима (свеједно да ли је власт или опозиција у питању) и капаришу докторске дисертације.

Уз симболичну новчану надокнаду биће им омогућено да уз велику матуру бране и докторат. Студираће касније, није то толико ни важно, шта има да дипломирају кад су већ докторирали?! То је нама наша борба дала, а Вулин уздигао до границе могућег. Као некад Миру кад јој потрчи у сусрет и… Као данас Алека кад му потрчи у сусрет и…

Аутор: Михаило Меденица Закон о раду – жено, умри мушки!
Последња измена: 11 јул 2014 17:21 Написао: .
  • Страна
  • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018