Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
 • Страна
 • 1

ТЕМА: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА

24 феб 2014 21:30 ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8565

 • Александар Цирковиц
ОВОМ ПРИЛИКОМ ПОЗИВАМО СВЕ АРИЉЦЕ ДА ВИДЕ КУДА ИДЕ АРИЉСКИ СПОРТ И ДА НАШЕ АКТИВНОСТИ ПРАТЕ НА НАШОЈ ФАЦЕБООК СТРАНИЦИ, МАЛО ЧЕШЋЕ ПРОВЕРАВАМО ПОРУКЕ ТАМО НЕГО ОВДЕ

www.facebook.com/groups/361718740633920/

Поштовани пријатељи, браћо и сестре.

Морална ми је обавеза да Вас обавестим да је у сарадњи Министарства омладине и спорта Републике Србије и Скупштине Општине Ариље и њеног председника госп.Зорана Тодоровића данас формиран ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АРИЉЕ са три члана, погађајте која, и ко носи које функције, можемо само да претпостављамо да ће та три клуба учествовати у расподели средстава из буџета за спорт СО Ариља. Молимо све одморнике СО Ариља да томе стану на пут и да донесу одлуку да СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА МОРА ДА БУДЕ НЕСТРАНАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА И САСТАВЉЕНА ОД СВИХ СПОРТСКИХ ДРУШТАВА У ОПШТИНИ АРИЉЕ.
Наше примедбе на статут које је усвојило ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АРИЉЕ се налази на адреси:
ариље.цо.рс/Примедбе-ССОА.доц
Овим путем позивамо ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА и СКУПШТИНУ ОПШТИНЕ АРИЉЕ као оснивача тог савеза да прогласе свој СТАТУТ као јаван на интернету. Ако неће да поставе оргинал ми ћемо морати да поставимо исти докуменат само у копији пошто такав поседујемо.
Такође овим путем позивамо Министра у оставци Министарства омладине и спорта госп. Вању Удовичића да процедуру стварања ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА врати на почетак и да захтева да у раду ОПШТИНСКОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА УЧЕСТВУЈУ СВЕ СПОРТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДА ТАЈ СТАТУТ БУДЕ ЈАВАН А НЕ ТАЈНИ КАО САДА. То је поштено, а ако неко друкчије молимо Вас да нам се без икаквог предрасуда обратите и да нас ДЕМАНТУЈЕТЕ.

С поштовањем
Председник Спортског Друштва АРЕС - Ариље.

25 феб 2014 21:41 Одг: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8566

 • Бранислава Ћирковић
Г-дине Ћирковићу, молим вас да ми одговорите одакле вам информација да је Скупштина општине Ариље основала спортски савез. Молим вас обратите пажњу на Скупштина општине, јер такву одлуку Скупштина није донела од конституисања у овом сазиву, а ни на јучерашњој седници. Знам, да је из неког мени неразумљивог разлога, али ипак ја сам само женско, оснивање спотрског савеза у нашој општини постало питање од изузетног значаја, питање над питањима и видим да се и таква племенита ствар као спорт користи за стицање јефтиних политичких поена, и неких ситних личних користи (које можда и нису тако ситне), а богами и за демагогију.
С тога вас молим да ми заиста одговорите на овај пост, али без уплитања дневнополитичких питања и предизборне кампање.
С поштовањем,

26 феб 2014 07:39 Одг: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8567

 • Александар Цирковиц
Прво не представљам ниједну политичку странку јер су СВИ ИСТИ У СКУПШТИНИ ОПШТИНЕ АРИЉЕ, а друга је ствар што у овој општини када народ жели нешто да каже за скупштинском говорницом мора то да да неком одборнику .... Моја грешка је што сам написао Скупштина Општине Ариље, мада можда и није, ако председник госп. Зоран Тодоровић представља ту Скупштину Општине јесте а ако представља само фотељу онда сам требао да кажем самоиницијативно је председник СО Ариље формирао ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ. Све спортске организације су добиле Статут који је усвојен негде у кафани и само са можда три или четири спортска клува, какве глупости пишу у том документу можете погледати на ФБ групи која је направљена за ту сврху.

ФБ ГРУПА
www.facebook.com/groups/361718740633920/
Пропратна документација
www.facebook.com/groups/361718740633920/files/

Важећи Закон о Спорту је усвојен 21. марта 2011 године и у члану 137 и члану 138 је дефинисане надлежности локалне самоуправе приоритети итд итд. а најбитнији је члан 138 став 2 који каже

Јединица локалне самоуправе преко својих органа уређује ближе услове, критеријуме и начин и поступак доделе средстава из буџета јединице локалне самоуправе, односно одобрење програма за задовољавање потреба грађана у области спорта на територији јединице локалне самоуправе и начин јавног објављивања података о предложеним програмима за финансирање, одобреним програмима и реализацији одобрених програма.

СО Ариље никада није ближе уредила услове, критеријуме ... ТЕ ЗА МЕНЕ ОД ТОГ ДАНА СО АРИЉЕ ПЕРЕ НОВАЦ ИЗ БУЏЕТА ЗА СПОРТ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ.

Слободно сви могу да се прикључе групи и прате дешавања КУДА ИДЕ АРИЉСКИ СПОРТ?

П.С. Извињавам се због кашњења одговора овде нисам баш чест гост а и да ми пријатељ не рече ни ово не бих погледао. Молим Вас да сва питања на ту тему шаљете на нашу отворену ФБ страницу чисто да бих ја пре видео питање и адекватно одговорио.

Хвала на читању.

17 апр 2014 22:13 Одг: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8683

 • Александар Цирковиц
Поштовани пријатељи,

Поводом овог проблема обавештавамо Вас да смо дошли до канцеларије ЕУ у Бриселу за питања усаглашавања прописа са прописима ЕУ и у досадашњим разговорима људи се питају да ли је то још негде у Европи могуће, наиме следећи корак на који идемо је да се преведу документација о оснивању ПРИВАТНОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА АРИЉА тј. СТАТУТА ИСТОГ ПРИВАТНОГ УДРУЖЕЊА НЕКОЛИЦИНЕ "СПОРТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА" У АРИЉУ.
Овом приликом позивамо СВЕ Ариљце који су у могућности да нам помогну у истом наравно оне и који желе да у Ариљу имају бар једну ПОШТЕНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ да нам помогну у преводу истих докумената у старту имамо 48 А4 странице.
Такође овом приликом позивамо и све који имају примедбе и сугестије које би могли да додамо у овај докуменат молимо Вас да нас у што краћем року контактирате на наш е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , на тел: 063 691 729 или пак на нашу ФБ групу: www.facebook.com/groups/361718740633920/

Унапред захвалан свима на досадашњој и будућој сарадњи по овом питању.
Александар Ћирковић
председник Спортског Друштва "Ариљски екстремни спортови"

06 апр 2015 09:36 Одг: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8869

 • Александар Цирковиц


Ускоро наставак епизоде !!!

06 апр 2015 09:38 Одг: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8870

 • Александар Цирковиц


УСКОРО НАСТАВАК

04 нов 2015 06:22 Одг: ПРИВАТНИ СПОРТСКИ САВЕЗ АРИЉА #8901

 • драган
 • ВАН МРЕЖЕ
 • Почетник
 • Порука: 64
 • Карма: 0
јос мало па година продје а од Спортског савеза изгледа само име има да је спортско. Укратко да ми неко ако мозе одговри ста је спортски савез Ариља урадио по питању корисцења фискултурне сале основне сколе у Ариљу. Да одговори неко ако има са цим за ста нам сала слузи после редовне наставе дјака који раде цасове физицког васпитање. Зар је могуце да смо ми најпаметнији па да забранимо да се сала користи за тренинге деце која су редовни уценици исте сколе, али стицајем околноститренирају у неком од клубова који су формирани на подруцју опстине Ариље, само да нама родитељима неко да струцно образлозење због цега не мозе да се користи иако је за термину плацана раније надокнада која и сада такодје није спорна сто се нас тице, одговрите ако мозете или ресите ово питање које је присутно вец 4 године.
 • Страна
 • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018