Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: НЕКА ДРУГА ВРЕМЕНА, НЕКИ ДРУГИ ЉУДИ

19 јан 2013 11:05 НЕКА ДРУГА ВРЕМЕНА, НЕКИ ДРУГИ ЉУДИ #5360

  • телетабис

Богојављење, В. Баден...

– Христос се јави, бата Вуле! обраћао се, у јутарњим сатима уместо поздрава, Зврле свом комшу.
– Ваистину се јави, брате Зврле! – одговори му Вуле цепкајући неке артије како би потпалио ватрицу да узвари чај од корена чичка. У последње време мантрало му се нешто по затиоку; мислио је да прекине са конзумирањем којекаквих прашкова, није згорега да примени алтернативу „ала Слађењка“.
– Што цепаш те новине? Знаш ли ти, Вуле, да сваки тај лист „вреди“ (кошта) једну црвену.
– Ма, нису ово новине. Ово је Јаро донио; неки „билет“ што деле, једном у три месеца, доље у долини Т. Бајате су и пуне, исто као некад, слика председника, заменика, саветника, а и неки луксузан, скупоцен и спорогорећи папир, па ми се ватрица сваки час тули. Ко велим, да искористим шта било, да се не баци.
– Скупоцен, баш, бата Вуле. Од Ђурђевданских избора до данас ижљегла само два броја. За годиницу, на свака 2-3 месеца нас у Северним брдима, без ЕмишРадија&МеџикМикс ТВ-а, „благовремено“ информишу о збивањима. Знаш да је Мргуд, говорећи на кметовском вијећању, о том како ти рече билету, поцепао један примерак уз образложење да то (што он цепа) кошта око два милиона годишње.
– У Бога ти, Зврле, за те паре смо могли ове године да асфалтирамо онај макадамчић што води до наше школе и амбуланте; једино наша школа у региону нема праву џаду.
– Право говориш, мој Зврле. Догодине би кренули према Царевој тврђави, знаш горе у Богутови, а за десет година десет путева, па Етно село, па да нам дође Бренд(ова) Анђа, ко Емиру Моника... Бог да нас помилује.
– Ни они претходни, мој бата Вуле, нису били имуни на ту врсту нарцисодности. Двадесет шест слика једног истог лика је неко избројао, и то у једним таунским Видицима. И као да се наставља та мртва трка.
– Па то ти, Зврле, ја и говорим. Или им се, а да то они „горе“ и не знају, додворавају ти вишестраначко-уређивачки колегијуми, ко зна? Ни овде, у овим најновијим, ти ништа није боље. Некад смо имали шта да у новине завијамо: свеске, јаја, дуван... Све се променило.
– Е, вала, одосмо далеко. Но, нисам ти ја дошао да о томе причамо. Мислим, бата Вуле, да би ваљало да и ми, овде у нашем Бадену, можда у виру код Слађине стене, организујемо пливање за Крст Часни. Ништа ми, да се разумемо, не би ишли противно обичајима наше вере. Не би мој кумашин, бата Загор, и Коља Јесењин данас ишли на такмичење у Т., но би овде, неко од њих, однео награду коју би спонзорисали наши из Синга и Слађа због њене стене... Ја сам наложио ватрицу да се гришнемо и спреман сам да се, све са ратном опремом (маск. блуза, дугачке г. и вунене чарапе) бућнем у Слађ. вир. Ти, Прика и Шунто би принели пићенце, нарезали стеље, шарене сланинице и туршије... Бог да нас види.
Таун:
М. Травка у великом проблему. Дознао је, из поузданих извора, да му Б. Стена “ради“ на преузмању веома битног пацијента, шок комшин. Дулцинеје-Ем. Миле Т. сумња да је Б. С., преко Аква Ултима, који је данима у Сингу, дошао у посед ароматичне травке (у-л-мус мани-н-туус), којом ће се тајно деловати на поспешивање укључивања мозга дотичне пацијентице. Др Травка, веома луцидно, испод ђозлука, крије: забринутост због губитка веома утицајног салвахе пацијента, задовољство због привревременог санирања и дијагностике Бата Б. бољке, или понос што је одагнао нагазне чини и главобољу недавно палој С.
У недостатку чајева, све истрошио на скидање притиска неким дворским челницима, Др МТ прибавио дозволу за умештање психо-лого канабета у свом офису на коме би, у прековременим сатима, ослушкивајући речи уцвељено&емоц. запуштених намештеница, благоречиво и волонтерски (да се зна) упућивао савете. Неколицина времешних Салвахељанки се, већ, јавно хвалила да им је „знатно боље“. Лек за неуравнотежено стање потражио и један инфантилни ЕксМад.&ЊуСалвахе потрчко, који се надређенима жалио да су неки појединци цвељали његов веома осетљив его-лик.
Последња вест:
У весело-шаренкастом друштванцету ДонМифињо Агриколо бара најраспеванији био Блек Пантерс. Виђен и К Јесењин. Он, по речима Томе Т., никада није ценио људе по њиховом друштвеном положају и звању, већ по оном што је проналазио у њима. Поуздано се зна да је Јесењушка хитно позван у Т. на саветовање око стања у јавно-дух-култ. животу. Сматра да је, давно већ, све рекао шта мисли о постојећем персоналном распореду појединаца који и не знају да су Ђ. избори окончани, а исти још увек „чаме“ у фотељицама Д&С&Л... Они као да су заборавили да нису били на страни оних који су, у веома тешким и неравноправним условима, залажући лични углед, време и новац, освојили неке гласове, формирали неку власт коју треба да спроводе са својим кадровима; никако онима који су чекали "расплет", а себе сматрали интелект.- професионал. елитом. Ма хајде, где то још има? У долазећем дану К.Ј. ће се о свему наведеном консултовати са Толст.&&Сораб Т., или ће чекати нека друга времена, неке друге људе...
Ваистину Тт...
Последња измена: 20 јан 2013 22:41 Написао: .

20 јан 2013 02:03 Одг: НЕКА ДРУГА ВРЕМЕНА, НЕКИ ДРУГИ ЉУДИ #5361

  • ?
Знајуци да се у Ј.. дес .. м&т , ко казе да с.. низ улицу и тако С-& к , идуци угледах Т. како се ( ) са К.Ј . у-л-мус мани-н-туус...................................е свака ти цаст за ово треба имати таленат.

23 јан 2013 20:50 Одг: НЕКА ДРУГА ВРЕМЕНА, НЕКИ ДРУГИ ЉУДИ #5372

  • телетабис
Како чујем неки су се уз помоћ "тумача" препознали. Млађани Потрчко С. - ГљИва (превише се шлихтао и мотао око ексМ., сада око Њу салвахејаца) је много нервозан. Памет у главу. Осветлите мало своје ликове јер се све бележи у Т. Хроници. Прво издање ускоро у Т. јавности...
Свака сличност са онима који су се било где "пронашли" је случајна.
Последња измена: 24 јан 2013 04:38 Написао: .
  • Страна
  • 1

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018