Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме

ТЕМА: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља

17 дец 2010 10:10 Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2155

 • Бранко
синхроницитет написао/ла:
Не видим људе као Хесеов степски вук се извадим из реалистичког ђубрета не мешам се са вама к'о Диоген не излазим из бурета :п

Последња измена: 17 дец 2010 10:10 Написао: .

17 дец 2010 10:17 Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2156

 • синхроницитет
Квала на каверу драги Мранко, ако се прошеташ вечерас можда видиш вучицу која вијори грудима по Ромулу и Рему и млекарама наших вечерашњих непомисли и пропалих снова као не дај боже снег и прохујало на овом вањском кворуму што остало је заборављено у пређашњим темама бог да им душу неишто им дабогда. Снег ионако по новим архитектонским срачуњаљкама пада тако што се мелко заледи. Одатле и та чиста и невина нова белин нашег снега који је дакако и јашта да јесте љепши од њиховог. Прашак на Миксаљку и сви веш да перемо по тивију.

17 дец 2010 10:42 Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2159

 • Љиљана Димитријевић
Не могу да ти одгонетнем порекло ни лик, постовани колега са Форума, али ме твоја појава весели заиста! Не разумем те у потпуности увек, али није ни важно, важно је да Бранко све изокрене што се окренути може и дискутанте одведе тамо где ни сањали нису да се наћи могу.

Недај се завести...
Последња измена: 17 дец 2010 10:43 Написао: .

17 дец 2010 10:43 Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2160

 • синхроницитет
Шта је то Бранко?

17 дец 2010 10:46 Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2161

 • Љиљана Димитријевић
До сада, необјашњива појава.
Последња измена: 17 дец 2010 10:46 Написао: .

17 дец 2010 10:57 Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2162

 • синхроницитет
И не брините драга Љиљо а сам ја учија школе у Ниш и Прибој и ја бих тако скретао људе са тема ка Бранк. Али морамо бити добри према слободним зидарима, можда нам неки буде правио кућу. Такви су сви они који у ороскопу су овнови првог дана овновања :)

19 дец 2010 04:06 Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2167

 • синхроницитет
=) лепо Врањковић каже

Испод Клокоча
цури вода понорница.
Бљузга и блатиште,
више жаба од Кинеза.
Заштита од поплаве
стиже у четвртак, можда.
Нестао је поточић,
тихо тече испред куће.

Воде подземне,
обала је разуђена.
Пола острва,
вири Вилиман као трска,
људи веслају,
од купатила до собе.
Птице певају,
оне се, у ствари, мрзе.

Све је под контролом
трљамо се алкохолом,
нема места паници
кажу главни у општинској станици.
Све је под контролом
бавимо се рокенролом,
свирамо по шталама
и по циганмалама.
Будалама.

19 дец 2010 23:00 Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2172

 • нојферт
Иван Трошки Дамљановић написао/ла:
Још чекам писмени одговор посебно на сваку примедбу.

На прошла два јавна увида нисмо добили писмене одговоре на 29 поднетих примедби, од којих ни једна није прихваћена. Поднет је писмени извештај само Скупштини, а одговори су били тако склопљени да ко је и мало размислио, видео би да иду у прилог подносиоцима примедби, а не обрађивачу плана.

Али одборници много верују ономе што им се сервира, поготово када стручне службе закажу. Тако су поверовали да су темељи конака сердара и кнеза Јована Мићића склоњени по пројекту Републичког завода, што није истина. Темељи конака нису се смели дирати - ко не верује нека окрене Републички завод за заштиту споменика културе у Београду.


и иване ста је било
да ли си добио одговор
бас ме копка ових дана

20 дец 2010 06:21 Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2176

Нисам још. Вероватно се пакује извештај Скупштини општине Ариље, који нико од подносилаца примедби неће имати прилике да прочита.
www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987
Последња измена: 23 дец 2010 07:43 Написао: Иван Трошки Дамљановић.

11 апр 2011 12:02 Одг: Архитектура, урбанизам и уређење Ариља #2580

Ево још мало дешавања у вези конака рујанског кнеза и сердара Јована Мићића, најстарије куће у Ариљу.

Овде постављам иступање господина Милосава Миша М. Младеновића, академског сликара, конзерватора и рестауратора, пред органима ариљске власти и цркве, које је ушло у целини у записник са седнице одржане 1. септембра 2010. У неким деловима текста господин Младеновић је додавао усмена разјашњења, која су била релевантна. У тексту стоји, да ако не дође до усаглашавања у најкраћем року, спремљено је "отворено писмо" које ће бити упућено Општинској управи Ариља, Скупштини општине Ариље, Црквеном одбору Ариља, Епархијском одбору жичке епархије, Републичком заводу за заштиту споменика културе, Министарству културе Србије и неким медијима. Када је дошло до прве фазе рада на санацији (после овога састанка), а по предлогу Завода, господин Младеновић је сматрао да ће се радови одвијати како је и предвиђено елаборатом Завода и под њиховом контролом, тако да то "отворено писмо" за сада још стоји непослато. А онда је уследио предлог премештања у предлогу Плана детаљне регулације, као и незаконито ископавање темеља. После 4 месеца, још се не зна шта ће бити са конаком. Ако Комисија за планове и Скупштина одлуче да се конак премешта, отворено писмо биће послато на наведене адресе.

Да сумирамо догађаје око конака:

1. Стварање Иницијативног одбора за спас конака.

2. Републички завод за заштиту споменика културе у Београду, потврђује на захтев Иницијативног одбора да се конак кнеза Јована Мићића мора очувати и то на истом месту и израђује пројекат санације и конзервације.

3. Због неслагања са одлуком Републичког завода долази до превирања између Цркве (која је власник објекта), Општине Ариље и Иницијативног одбора, па господин Младеновић, испред одбора, сазива састанак на коме су присуствовале све три стране и са кога је овај записник.

4. Неколико месеци после овог састанка, доноси се на јавни увид предлог Плана детаљне регулације градског трга Ариља, по коме конак треба да се измести 50 метара даље, иако је то у супротности са одлуком Републичког завода, Иницијативног одбора за спас конака, Друштвом ариљских уметника, бројним архитектима из Ариља, као и већине грађана Ариља.

5. У време трајања јавног увида, налазе се паре и плаћа се Републичком заводу да само размонтира конак, како то пројекат предвиђа. Долази један архитекта из Републичког завода за заштиту споменика културе и са радницима из Ариља, које је обезбедила општина Ариље, почињу са радовима. Сваки део конака је пажљиво записан и одложен на једно место, одакле ће се узимати када се буду нашле паре за поновно склапање конака.

6. Међутим, радници које је обезбедила општина Ариље, без сагласности архитекте из Републичког завода, ископали су и склонили и темеље конака, који по пројекту нису били планирани за склањање.

7. На тв преносу седнице Скупштине општине, која је била неколико дана после разваљивања темеља конака, чули смо да је речено да су темељи склоњени јер тако стоји у пројекту, што није истина - то су ми потврдили запослени у Републичком заводу.

8. 3. децембра, на јавној седници Комисије за планове, када су се усмено износиле 57 пристиглих примедби на предлог Плана детаљне регулације за градски трг у Ариљу, бројне примедбе негодовања су биле баш у вези одлуке да се конак измести на друго место, по том Плану. А одговорни урбаниста тог Плана још нам није рекла како је могла да заобиђе одлуку Републичког завода за заштиту споменика културе и њихов израђени пројекат, иницијативу Иницијативног одбора за спас конака и бројне дописе и иницијативе људи из струке и самих грађана, па на крају и правила своје струке (архитектонске).

9. Сада, после 4 месеца од те јавне седнице Комисије за планове, пошто нисмо добили писмене одговоре на наше примедбе, не знамо даљу судбину ни конака ни градског трга који се по том Плану спрема да из јавног простора пређе у двориште нових 80 приватних станова, па молим надлежне да нам на овом форуму мало појасне да ли су наше примедбе утицале да се тај План детаљне регулације трга коригује и која су коначна решења усвојена за градски трг и конак.

с22.постимг.орг/61319хеа9/имаге.јпг

с2.постимг.орг/лх4к98о1л/имаге.јпг

с11.постимг.орг/6в9ва24з7/имаге.јпг
www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987
Последња измена: 14 мај 2014 12:38 Написао: Иван Трошки Дамљановић.
Општина Ариље.  © 2005 - 2018