Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
 • Страна
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

ТЕМА: Пар сугестија за сајт општине

03 нов 2009 22:29 Пар сугестија за сајт општине #72

 • Милан
Навигациони мени се поклапа са анимираним банером који се налази на врху странице. Због наведеног веома је тешко уочити линкове Почетна, Актуелно, О Ариљу, Привреда, ...
Пракса је да навигациони мени буде сто уочљивији ради лакшег сналажења на страници.

Од свих институционалних сајтова које сам посетио, сајт наше општине се најспорорије учитава па предлажем да се изврши његова оптимизација по том питању. Јоомла темплејт који користите је сам по себи гломазан али има ту доста елемената које је могуће растеретити. Могу мислити шта се дешава када неко ко користи модемски приступ интернету пожели да посети сајт општине, вероватно да и не сачека да се сајт учита. Треба водити рачуна и о томе да код нас још увек постоји веома велики проценат људи који користе диал-уп.
Последња измена: 19 јан 2010 05:45 Написао: .

12 нов 2009 01:05 Одг: Пар сугетсија за сајт општине #106

 • Зика Вуковиц
У потпуности се слазем са претходном констатацијом.

12 нов 2009 01:18 Брзина уцитавања сајта #107

 • Милан Петровић
Да. И нама је дефинитивно јасно да брзина отварања сајта представља проблем и на томе тренутно радимо, тако да се надамо да цемо у наредних 15-20 дана то делимицно ресити. Поред тога бих хтео да нагласим да је сајт оптимизован за ИЕ 7 и 8, каи и за МФФ 3.5. - све ове верзије претразиваца су бесплатне и могу се преузети са следецих линкова:
Интернет Еxплорер 8
Молилла Фирефоx 3.5

Молим све оне који су у могуцности, да преузму и инсталирају неки од ових програма, како би на оптималан нацин видели све садрзаје сајта.
Последња измена: 12 нов 2009 01:21 Написао: .

12 нов 2009 11:44 Одг: Брзина уцитавања сајта #112

 • Бранко Бошковић
Поздрав,
Мали допринос у вези брзине учитавања сајта:
- оптимизовати сервер. Ако се планира повећање броја информација, можда размислити о промени провајдера или побољшању техничких карактеристика закупљеног сервиса;
- слике "физички" подесити на одговарајућу величину, не кроз тагове и то у гиф, пнг и јпг формату;
- направити квалитетнији однос лепо-корисно што се тиче фласх анимација;
- оптимизовати јоомла-у искључивањем сувишних модула...

Што се тиче Форума, још један предлог за Милана:
Можда не би било лоше организовати Форум по недвосмисленим категоријама, тако што ћете сести и направити неколико главних категорија, затим главних подкатегорија итд., а нама оставити да правимо теме у њима... Нпр. Скупштина општине, Председник општине, Бужет, Запослени... итд., не треба да буду категорије исте "тежине" као Спорт, Култура и информисање...
"Спорт" би могла да буде главна категорија, а подкатегорије Кошарка, Фудбал, Рукомет... Једнако, "Председник општине", "Бужет" и сл. могли би бити подкатегорије од главне категорије "Скупштина општине".

Под главном категоријом нпр. "Општинска управа" могле би се наћи подкатегорије "Запослени у општинској управи", "Легализација објеката", "Урбанистичка служба", "Служба за друштвене делатности и општу управу", "Служба за инспекцијск послове...

Привреда, Пољопривреда, Туризам опет могу бити главне категорије које би се могле раздвојити на подкатегорије...

Сада је нпр. тема "Спортска хала" у главној категорији "Председник општине", што није директно и суштински повезано. Реално говорећи, тренутно је прилично тешко кретати се кроз теме форума, обзиром да се неке теме не налазе у адекватним категоријама.

Наравно, разумем да је Форум тек почео са радом и да је за све ово потребно време. Бићемо стрпљиви. ;)

12 нов 2009 23:40 Одг: Пар сугетсија за сајт општине #156

 • Милан
Проблем са навигационим менијем важи само за ћириличну верзију.

Видим да постоје линкови за латиничну верзију сајта, али када кликнем на њу, само је навигациони мени исписан латиницом док је све остало ћирилицом.
Кликом на енглеску верзију отвара се празан броwсер.

Видим да је аутор сајт излагао критици, али нажалост нико се није укључио.

www.elitesecurity.org/t228288-0#1361587

Све ово доприноси да званична презентација нашег града не делује озбиљно!

13 нов 2009 00:06 Цирилица-латиница #159

 • Милан Петровић
Милане,
Испод цу убацити обе верзије сајта отворену помоцу ИЕ 8.
Цирилицна>


Латиницна>


код мене се све види ОК. Слазем се и даље за брзину отварања, али поново молим све који су у могуцности да инсталирају ИЕ 7 или 8 или МФФ 3.5. јер у овим верзијама не долази до преклапања главног менија са хедером или до неких других проблема.
Последња измена: 13 нов 2009 00:12 Написао: .

13 нов 2009 00:22 Одг: Пар сугетсија за сајт општине #160

 • Милан
Ево, ја управо користим МФФ 3.5, ИЕ8 и Оперу 10, али проблем на који указујем и даље постоји код сва три броwсер-а.
Последња измена: 13 нов 2009 00:42 Написао: .

13 нов 2009 00:27 Одг: Пар сугетсија за сајт општине #161

 • Милан Петровић
Ок.
дефинитивно цемо то средити.
Да ли мозес да ми посаљес принтсцреен из ИЕ8, а да се види веци део насловне стране сајта и у цирилици и у латиници (несто слицно као сто сам ја поставио на форум) - мозес на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

14 нов 2009 01:33 Одг: Пар сугетсија за сајт општине #173

Као администратор, читам сваку поруку написаму на форуму и ценим све сугестије написане с циљем унапредјења сајта Општине. Искрено се извињавам свима сто нисам одмах одговорио бар да имам у виду све примедбе овде написане и убудуће цу бити укључен у сваку дискусију са овом тематиком.

Милане, хвала на сугестијама и сцреен-овима, од велике су помоћи.

Такодје бих молио и остале који имају сличне проблеме као Милан, везане за видљивост сајта у различитим броwсерима, да овим путем опишу проблем или јос боље да, као Милан, оставе сцреенсхот/принтсцреен као и верзију броwсера којом се служе.

Овим путем бих такодје молио и све остале који имају примедбе и предлоге везане како за форум тако и за читав сајт, да слободно дају допринос унапредјењу истог. Било у овом топиц-у, овом форуму или администраторима на маил или ПМ.

Сада да одговорим на пар изнетих проблема.

У потпуности сам свестан спорог учитавања сајта, то је проблем на коме сам радио и на коме ћу радити док је овог сајта. Такодје нисам задовољан ни хостингом јер доста проблема долази с те стране, то остали админи и ја врло добро знамо. Што се тиче оптимизације самог сајта и јоомле, постоји пуно простора за побољшања и с те стране (хвала Бранко).

За проблем ћирилица/латиница код Милана, нисам сигуран да сам добро разумео. На латиничној верзији је све осим главног менија још увек на ћирилици?

Енглеска верзија сајта постоји, медјутим још увек тражимо решење за њу, да се тако (неодредјено) изразим. Тренутно се не отвара ништа на клик због проблема који је лако решив (атрибут индеx-а). Овим се извињавам на том превиду.

Поновио бих колико ми је битно да видим сцреенсхот кад се ради о померању делова сајта унутар неких верзија броwсер-а. На мозили, еxплореру, опери које ја користим, све је како треба да буде.

Хвала Вам, и наставите са сугестијама..

25 нов 2009 00:54 Одг: Цирилица-латиница #224

 • Милан
Што се тиче брзине учитавања сајта, предложио бих вам да је тестирате на www.webpagetest.org/

Више о овом тестирању можете прочитати на: педја.супуровиц.нет/колико-се-брзо-отвара-вас-сајт
 • Страна
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018