Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна
Започела демонтажа конака Штампа Ел. пошта

Започела демонтажа конака

У току је демонтажа конака Јована Сердара Мићића на Градском тргу. Радове изводи Дирекција за изградњу по инструкцијама архитекте Миленка Ивановића који је тренутно анgaжован као сарадник у Републичком Заводу за заштиту споменика културе у Београду.

Демонтажа се врши веома пажљиво, део по део, а сав материјал се обележава и складишти недалеко од самог објекта, где ће остати док се не крене у реконструкцију. Кровна конструкција је највише страдала због прокишњавања тако да ће у фази реконстукције бити урађена од новог материјала, а сав остали материјал ће бити конзервиран и поново употребљен приликом изградње објекта.

Započela demontaža konakaЗапочела демонтажа конака
Започела демонтажа конакаДемонтажа се врши веома пажљиво, део по део, а сав материјал се обележава и складишти недалеко од самог објекта.
Започела демонтажа конака

Завод је прошле године урадио Пројекат санације и реконструкције објекта тако да ће бити примењена традиционална технологија приликом реконструкције.

По процени архитекте Ивановића, демонтажа објекта требало би да буде завршена до краја седмице уколико то временске прилике буду дозвољавале, или најкасније до средине наредне седмице.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018