Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме

ТЕМА: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ?

11 јул 2010 19:49 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #1531

  • Ненад

12 јул 2010 05:21 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #1532

  • Ненад
Идемо даље...Ко има очи видеће,ко има уши чуће...


Вода и памти
Француски професор, Жак Бенвенисте, са Француског Националног Института за Здравље и
Медицинске Науке, у Паризу, је још 1983г. извео један експеримент чији су резултати
уздрмали ортодоксни научни свет, јер су побили темеље на којима почива "модерна" физика - и
научна мисао уопште.
Он је једну врсту врсту белих крвних ћелија које се зову - базофили излагао дејству антиимуноглобулина
Е (аИгЕ), који иначе има биолошку особину да неутралише базофиле. Хтео је да
види у којој најмањој концентрацији ће алге да оствари ефекат на базофилне ћелије.
У том експерименту он је додавао једну кап, хомеопатским речником речено, -
"мајчинске отопине" (у овом случају - аИгЕ) у 99 капи дестиловане воде, а онда је ту
смесу мућкао 30 секунди. Након тога је узео једну кап од те нове смесе па ју додао у
других 99 капи дестиловане воде. Поновио је такав процес 120 пута и након сваког
разређења још увек је долазило до реакције алге са базофилима. Ако покушамо да
употребимо "мало" бројева, то значи да је на крају иницијална отопина алге била разређена у
односу 1:1+23 нуле (број који је тешко речима изразити), и још увек је та нова отопина
остваривала ефекат на базофилне ћелије. Када су извршили статистичка израчунавања, показало
се да је већ после 23-ћег разређења, 100 трилиона билиона молекула дестиловане воде било
додано на сваку молекулу анти-имуноглобулина Е, што значи да ни једна молекула аИгЕ није
већ одавно могла да буде присутна у новој отопини, а до реакције је још увек долазило.
На крају је закључено да је реакција која се још увек одвијала могла само да буде
резултат ФИЗИЧКЕ МЕМОРИЈЕ ВОДЕ.
Да ствар буде интересантнија, показало се да је отопина која је 37 пута разређена, била више
него дупло ефикаснија од оне разређене само 3 пута!?
( То је још пре 200 година открио "отац" хомеопатске медицине, Семјуел Ханеман)
Наравно, иако "научно" успостављени "матрикс" све више личи - на кулу од карата, он још
увек не сме да се руши, те су резултати и овог експеримента врло брзо заташкани.

12 јул 2010 08:04 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #1533

  • Ненад
Вода је огледало људске свести. Човек је некада давно први пут себе угледао - у води
неког потока, реке или језера и вода му је врло дуго служила као једино огледало. И данас
нам вода већине река и језера може да послужи као огледало, једино што ми више не желимо
да се погледамо у њему. Већ знамо да су слабе шансе да ћемо видети нешто, а можда
се и подсвесно бојимо да би оно мало што би се можда и могло назрети - одразило нашу
праву слику.

12 јул 2010 08:49 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #1534

Ненаде, текстови и линкови су ти стварно поучни и занимљиви. Али су на много вишој интелектуалној фреквенцији него што ће икада бити заговорници брана, па је то као да ћоравом намигујеш и глувом шапћеш. Али због осталих само настави.

Љиљана Димитријевиц написао/ла:
Захваљујући твом обавештењу Иване, гледала сам вечерашњу емисију. Одавно ме копка једна ствар, која је и вечерас поменута, а никако да се сетим да неког питам за информацију.
Ко су дакле, пре тридесет година били ти паметни људи у Ариљу који су били еколошки освешћенији него што смо сви ми данас?
Интересују ме њихова имена-хоћу по добру да их помињем.


Извињавам се због кашњења.
Имамо локалну телевизију коју не можемо да гледамо због лошег сигнала, а најава програма је од уста до уста, као у праисторији најава доласка бизона.

Ни ја не знам тачно који су људи заслужни за то што већ до сада нису изграђене бране на Рзаву, али када сазнам написаћу овде.

Ово дешавање са бранама ме подсетило на дешавања из доба турске власти, када су Турци поставили бурад барута у ариљску цркву са жељом да је сруше. Постројили су Ариљце мало даље, да гледају како им црква лети у ваздух. Запалили су дугачки фитиљ од барута, па се ватра полако кретала према бурадима са барутом у цркви. Турске вође попеле су се на Клокоч у жељи да што боље виде тај призор. Ариљци су стајали, немоћни да нешто ураде и одједном је један Ариљац скочио и разгрнуо део барута фитиља, тако да се фитиљ угасио. Одмах затим, почела је да пада киша и Турци су то протумачили као Божју вољу, па нису више настојали да сруше цркву.

Ми данас у Ариљу немамо улицу тог човека који је спасао Ариљску цркву од рушења, а име му се зна.

Ова ситуација, такође ме подсећа на причу бившег начелника ВМА који је пореклом из Добрача, ако се добро сећам једне тв емисије. Био је ђак у Ужицу и једног дана нашао се на улици где су Немци одједанпут улетели и почели да хватају људе за стрељање, и у колонама их убацују у камионе. Људи се нису бунили, мирно су стајали у тим колонама, безвољни за било коју акцију. Ухватили су и њега, али је он из другог пута успео да побегне из једне колоне, праћен мецима из пушака.

Тако и сада, Ариљцима праве водену бомбу (срушила се брана или не) изнад глава, која ће посредно и непосредно да уништи Ариље, а Ариљци се не буне. А има их који и подржавају бране и говоре да ће Ариље да процвета. Такве да су Немци одвели на стрељање говорили би успут људима да треба да послушају Немце да их стрељају јер кад Немац направи метак и пушку то је права ствар, а после ће да се Немци одобровоље па ће их пустити да живе како хоће, у овом животу :-) . И опет би се нашли неки који би им поверовали.

Срби су сачували православље иако су били 500 година под турским терором, Ариљци су спасили Цркву од турског рушења и дрворед црног бора од Немаца који су се спремали да их посеку. У данашње време, ко год дође на власт постане гори од некадашњих Турака и Немаца заједно.

Садашња власт као и турска некада, приморава људе да гледају њихове рушилачке потезе, без икакве могућности да то спрече. Некада, се Ариљци нису смели бунити када су стајали гледајући како запаљени фитиљ иде према цркви, јер би изгубили живот, а сада не смеју да се буне јер би изгубили посао, положај у странци, бенефиције... Немачке власти су некада упадали у једну улицу и одводили на стрељање људе који се ту затекну као одмазду због борби са покретима отпора, а садашња власт одводи на стрељање читав један град, а због чије кривице не знамо.

Заговорници брана, небитно да ли су у опозицији или позицији, узимају нам живот града, узимају нам Рзав, као некада што су хтели цркву, осуђују на стрељање читаво Ариље, а узеше нам и пола дрвореда. Ко може мирно да посматра градњу бране на Рзаву, може и да мирно посматра како ти исти људи дижу у ваздух ариљску цркву. Уствари је и посредно уништавају - магла ће да полако уништава фреске, капиларна влага која се појави уништаваће зидове цркве, а поплавни талас има да је однесе.

Мене занима, госпођо Љиљана, да ли можете да ми кажете какав је то документ потписала претходна локална самоуправа на крају мандата, којим се ослобађа Јавно предузеће ''Рзав'' од обавезе да сагради плаже на Рзаву и уреди обале од Шевеља до центра Ариља? За узврат, Јавно предузеће ''Рзав'', како сам чуо, платило је око 15 милиона динара Општини Ариље, а те паре су уложене у улични мобилијар (канте, клупе итд.), па тако остадосмо без бициклистичке и џогинг стазе од Шевеља до центра града, без уређених обала, уређеног Уског вира, плаже код Властовог моста итд. Али се зато Јавно предузеће ''Рзав'' ослободило те велике обавезе према Ариљу која је била услов да изграде брану код Шевеља. Годинама су вукли тај дуг према Ариљу, '90-их почели су мало да уређују Уски вир (који је због бране код Шевеља и малог протока воде од лепе плаже претворен у жабокречину и место где се не ваља купати - на том примеру се види какве ћемо имати плаже), набацали су каменчуге код Властовог моста да вештачки подигну ниво воде и то је све. Успели су да одложе дуг према Ариљу код сваке наредне власти, могу мислити како, и пре две године им је успело да дуг јефтино измире, да озаконе свој рад и да добију одрешене руке за градњу брана на Рзаву.

Ја ћу се потрудити да пронађем имена људи који су спасили Рзав, а ако можете, Ви се потрудите да пронађете имена људи који су га продали и упропастили. Па да уклешемо имена и једних и других да стоје ва вјек вјекова у камену, на понос једних и срамоту других, као на оној Етрурској плочи.
www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987
Последња измена: 13 јул 2010 05:05 Написао: Иван Трошки Дамљановић.

12 јул 2010 19:53 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #1535

  • Ненад
Време прошло и време садашње саткано је у вермену будућем... Не треба трошити енергију на прошле ствари и не треба трошити енергију на сукобе,већ упорно износити чињенице и веровати и надати се да ће превагнути свесност код већине људи и схватити шта је ВОДА!
Исус Христ је давно рекао „Опрости им оче не знају шта раде“!
И ако се изгради брана ове речи треба запамтити...
Равнотежа то је кључна реч. Најбоља решења се проналазе у сједињавању супротности и тада се постиже равнотежа где су оба принципа задовољења и то је савршено и хармонично стање!
Момо је лепо изнео гостујући на телевезији Клик! Хајде људи мало да застанемо,да размислимо! Дај да чујемо аргументе,да се придржавамо старих пословица,која каже ТРИ ПУТА МЕРИ ЈЕДНОМ СЕЦИ!!! Нема овде победника и поражених...или ћемо СВИ бити победници или губитници!!!
Треба поштовати сваког човека и свачији пут,јер то је само његов пут и ја не желим да се сукобљавам ни са ким...Ја унапред признајем да сам побеђен и само желим да изнесем другачије виђење,другачије истине и дам ту духовну компонету ВОДЕ.
Реално би било да се стане са пројектом,да се сачека,да се поново све добро анализира. Наука напредује,иде у сасвим другом смеру,она се продуховљује и то нема везе са интелектом већ са свешћу!!!

Да видимо шта је то и Исус Христ говорио....

2. А Исус одговори: "Срећни сте ви који сте гладни истине, јер ћу вас ја хранити хлебом мудрости. Срећни сте ви што тражите, јер ћу вам ја отворити врата живота. Срећни сте ви што би да са себе одбаците Сатанину моћ, јер ћу вас ја увести у царство анђела наше Мајке, где нема приступа моћ Сатанина.
3. И у чуду га упиташе: "Ко је наша Мајка и ко њени анђели? И где је њено царство?"
4. "Ваша Мајка је у вама и ви сте у њој. Она вас је родила; она вам је дала живот. Она је била та која вам је дала тело и њој ћете га једнога дана вратити. Срећни сте ви кад упознате њу и њено царство, и ако примите анђеле своје Мајке, и ако испуњавате њене законе. Заиста вам кажем: онај који чини ове ствари никада неће бити болестан. Јер снага ваше Мајке је изнад свих. И она раздире Сатану и његово царство и влада свим вашим телима и свим живим бићима."
5. "Крв која тече у вашим венама, рођена је из крви наше Земаљске Мајке. Њена крв пада из облака, извире из утробе земље; жубори у планинским потоцима; нашироко тече у равничарским рекама; спава у језерима; хучи моћно у олујним морима."
6. "Ваздух који удишемо рођен је из даха наше Земаљске Мајке. Њен дах је азурно плаветнило у небеским висинама, он хуји на врховима планина; шапуће у шумском лишћу; ваља се преко житних поља; сан је у дубоким долинама; жарка је врелина у пустињи."
7. "Чврстина наших костију створена је од костију наше Земаљске Мајке, од стења и камења што се голо уздижу на планинским врховима ка небесима, што као divови, леже уснули на планинским косама, као кипови постављени у пустињи, и тајанствено је у дубинама земље."
8. "Нежност нашег тела је рођена из тела наше Земаљске Мајке, које постаје жуто и црвено у плодовима дрвећа, и храни нас из бразда поља."
9. "Наша утроба је рођена из утробе наше Земаљске Мајке и скривена је од наших очију као невидљиве дубине земље."
10. "Видело наших очију, слушање наших ушију створено је од боја и звукова наше Земаљске Мајке, који нас обавијају као таласи мора рибу, као ковитлави ваздух птицу."
11. "Заиста, заиста вам кажем: Човек је Син Земаљске Мајке, и од ње је Син Човечији примио читаво своје тело, као што је тело новорођенчета рођено из утробе његове мајке. Заиста вам кажем: ви сте једно са Земаљском Мајком; она је у вама, а ви сте у њој. Она вас је родила, у њој живите, и њој ћете се поново вратити. Поштујте због тога њене законе, јер нико не може дуго живети ни бити срећан - осим оног који поштује своју Земаљску Мајку и поштује њене законе. Јер ваш дах је њен дах; ваша крв је њена крв; ваше кости су њене кости; ваше месо њено месо; ваша утроба њена утроба; ваше очи и ваше уши су њене очи и њене уши."

13 јул 2010 00:53 Одг: Бране на Рзаву актуелни промашај или неопходност ? #1536

  • Бранко Бошковић
Ненад написао/ла:

Да видимо шта је то и Исус Христ говорио....


Мени су наши драги "ариљски" монаси више пута рекли да рећи Христ не значи ништа, већ да се по православљу правилно каже Христос, јер то има значење. Чисто поменух...

Анкета о капиталним пројектима

Анкета о капиталним пројектима
 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018