Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
 • Povećajte veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanjite veličinu slova
Racionalizacija potrošnje zagrevanja admin. centra Štampa El. pošta

Cilj projekta je stvaranje uslova za prelazak na prirodni gas kao energent za zagrevanje zgrada opštinskog Administrativnog centra i racionalizacija potrošnje energije za zagrevanje službenih prostorija. Realizacija projekta podrazumeva preduzimanje sledećih koraka:

 1. Završetak tehničke dokumentacije – Izgrada Glavnog termo-tehničkog pojekta,
 2. Za pristupanje radovima potrebno je prethodno pribaviti protivpožarne dozvole i saglasnosti. Pošto se radi o postavljanju unutrašnjih instalacija, nije potrebno izdavanje posebne građevinske dozvole, osim dozvole za prekopavanje ulice radi postavljanja toplovoda,
 3. Izbor izvođača mora biti izvršen u otvorenom postupku javne nabavke, na način regulisan Zakonom o javnim nabavkama. Tenderska dokumentacija i javni poziv mogu biti pripremljeni odmah po završetku Glavnog projekta,
 4. Budući da je rok za dostavljanje ponuda najmanje 40 dana od dana objavljivanja poziva u ’’Službenom glasniku’’, onda je za prikupljanje ponuda, donošenje odluke o izboru izvođača, odlučivanje o eventualnim prigovorima ponuđača i zaključenje ugovora sa izvođačem, potrebno da protekne najmanje 60 dana.
 5. Zatim bi usledila izrada, isporuka i montaža svih projektom predviđenih termo-tehničkih instalacija u skladu sa Glavnim projektom, kao i reparacija postojećeg sistema centralnog grejanja u zgradi JP ’’Direkcije za izgradnju’’. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vršilo bi kvalifikovano lice imenovano od strane investitora.
 6. Tehnički prijem radova.
 7. Puštanje sistema u probni rad i otklanjanje eventualnih nedostataka.
 8. Budući da je završetak razvodnog gasovoda RG 08-18 Požega-Arilje i glavne merno-regulacione stanice planiran do kraja aprila 2008.godine i da je završetak radova na glavnom priključnom vodu za potrošače u Arilju planiran do polovine septembra 2008.godine, to bi sa početkom grejne sezone novi sistem centralnog zagrevanja službenih prostorija na prirodni gas kao energent, mogao biti stavljen u funkciju.
  • Period realizacije: maj - oktobar 2008
  • Vrednost: 59.462 €
  • Partneri: Opština Arilje, GTZ
 

Dodaj komentar

Registracijom na sajt opštine dobićete veća prava prilikom pisanja komentara (npr. automatska objava vaših komentara), kao i mogućnost da aktivno učestvujete u diskusijama na forumu.

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015