Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Sport za mlade Штампа Ел. пошта

Ukupan cilj projekta je unapređenje kvaliteta života dece i omladine Arilja kroz poboljšanje uslova za održavanje sportskih nastavnih i vannastavne aktivnosti.

Ciljna grupa su učenici Srednje škole (ukupno 637), zaposleni radnici Škole (56) i korisnici usluga: b) preko 150 takmičara, c) preko 100 građana razne populacije i d) 30 aktivnih takmičara i 30-40 rekreativnih učesnika.

Adaptacijom postojećeg prostora u Školi koji trenutno nema namenu, a može da se pretvori u salu za gimnastiku u kojoj bi učenici imali časove redovne nastave fizičkog vaspitanja. Škola nema salu za fizičko vaspitanje pa bi sa dobijanjem ovog prostora rešili mnoge probleme: ispunili bi u potpunosti plan nastave, učenici bi se aktivnije uključili u rad sportskih sekcija, bili bi sklonjeni sa ulice i kafea.

Prostor koji bi se dobio je idealan za klubove koji se bave borilačkim veštinama, a u Arilju ima dosta dece koja treniraju u lošim i neadekvatnim uslovima. (vannastavna aktivnost).

Odrasli, svih populacija prostor mogu koristiti za razne osmišljene sadržaje kao što su: aerobik, fitnes i ples. Brzina života i rada sve više zahtevaju ovakve vidove aktivnosti.

Stono-teniska sekcija Škole i SK „Arilje“ u ovom prostoru bi mogli da odigravaju zvanične mečeve jer dobijeni prostor zadovoljava kriterijume takmičenja. Klub već radi u jednom drugom adaptiranom prostoru, ali samo za potrebe treninga.

  • Period realizacije: januar - april 2009
  • Vrednost: 8.020 CHF
  • Partneri: Opština Arilje, MSP
 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018