Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Opremanje za protivgradnu zaštitu poljoprivrednog zemljišta Štampa El. pošta

Sistem protivgradne zaštite u opštini Arilje je organizovan preko jedanaest protivgradnih stanica. Opština Arilje je tokom 2008. godine pružila finansijsku podršku za izgradnju jedne protivgradne stanice (Bjeluša). U Opštini postoji nekoliko protivgradnih stanica do kojih su pristupni putevi u veoma lošem stanju i to u mesnim zajednicama Brekovo (Lukići), Bjeluša (Radosavljevići) i Dobrače (Malič).

Od velikog je značaja da pristupni putevi do protivgradnih stanica budu u dobrom stanju kako bi se pravovremeno reagovalo usled nepovoljnih vremenskih prilika, jer nepravovremeno reagovanje protivgradnih službi može značajno da utiče na kvalitet i kvantitet poljoprivrednih proizvoda u Opštini.

Ciljevi projekta:

Opšti cilj, kome projekat doprinosi, je definisan u Programu razvoja opštine Arilje, za oblast ruralni razvoj i on glasi: “Ekonomski jaka i ravnomerno razvijena seoska područja, u kojima stanovnici svojim delovanjem doprinose razvoju zajednice i aktivno učestvuju u očuvanju životne sredine”.

Specifični cilj projekta je: Unapređeni pristupni putevi do protivgradnih stanica u mesnim zajednicama Brekovo (Lukići), Bjeluša (Radosavljevići) i Dobrače (Malič).

Rezultati i aktivnosti projekta:

  • Sprovođenje postupka javnih nabavki i izbor izvođača radova.

U okviru ove aktivnosti opština Arilje će formirati komisiju i sprovešće proceduru javnih nabavki, u svemu u skladu sa Zakonom, za izvođenje radova. Nakon prikupljanja ponuda, članovi Komisije će odabrati najpovoljniju ponudu za izvođenje radova.

  • Izvođenje radova na unapređenju pristupnih puteva do protivgradnih stanica i nadzor nad izvođenjem radova

Projekat “Opremanje za protivgradnu zaštitu poljoprivrednog zemljišta” predviđa unapređenje pristupnih puteva do protivgradnih stanica u mesnim zajednicama Brekovo (Lukići), Bjeluša (Radosavljevići) i Dobrače (Malič).

  • Nosilac projekta: Opština Arilje
  • Vrednost projekta: 1.430.000,00 dinara
  • Donator: MPŠV – Uprava za poljoprivredno zemljište
  • Iznos donacije: 1.000.000,00 dinara
  • Trajanje projekta: decembar 2010 – jun 2011
 

Dodaj komentar

Registracijom na sajt opštine dobićete veća prava prilikom pisanja komentara (npr. automatska objava vaših komentara), kao i mogućnost da aktivno učestvujete u diskusijama na forumu.

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015