Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Ariljevdan 2010 Štampa El. pošta

Povodom obeležavanja Dana opštine, 28. maja na Ariljevdan, održana je svečana sednica Skupštine opštine Arilje u porti hrama Svetog Ahilija. Predsednik Skupštine opštine Arilje, dr Momo Plazinčić, otvorio je svečanu sednicu i u ime odbornika SO Arilje pozdravio brojne goste među kojima su bili ministarka NIP –a Verica Kalanović, ministar Životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, reditelj Emir Kusturica, operski pevač Oliver Njego, pijanista Nikola Rackov i mnogi drugi.

Skupu se zatim obratila predsednica opštine, dr Mirjana Avakumović. Poželevši dobrodošlicu prisutnima, predsednica je govorila o istorijatu crkve Svetog Ahilija i samog mesta, kao i o uslovima u kojima se Arilje razvijalo da bi život u njemu, danas bio bolji i kvalitetniji.

- U novijoj istoriji grad i opština se ubrzano razvijaju. Zahvaljujući u dobroj meri svojoj vrednoći, marljivosti i preduzimljivosti, Ariljci su uspeli da na najbolji mogući način iskoriste prirodne pogodnosti kojima je ovaj kraj darovan. Uz malo hrabrosti i odvažnosti, mnogo preduzetničkog duha, a ponajviše danonoćnog neumornog rada, uzajamne pomoći i saradnje, vredni Ariljci uspeli su da izgrade jednu uređenu, dosta dobro organizovanu, uzornu sredinu koja se po društveno-ekonomskom i kulturnom razvoju danas ubraja među najnaprednije i najperspektivnije u Srbiji.

Ariljevdan 2010Ariljevdan 2010
Ariljevdan 2010
bwd  Strana 1/4  fwd
Ariljevdan 2010
Ariljevdan 2010
Ariljevdan 2010
Ariljevdan 2010
Ariljevdan 2010
Ariljevdan 2010

- Veliko zalaganje i zajednički sistematski rad opštinskog rukovodstva, opštinske Skupštine, Opštinskog Veća, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Direkcije za izgradnju, rezultirali su vrlo živim investicijama i aktivnostima u ovoj godini. Zadovoljni smo što smo uspeli da realizujemo deo naših prioritetnih investicionih projekata i što smo obezbedili sredstva za nastavak započetih investicija.

Ove godine Ariljevdan je obeležen otvaranjem dva veoma važna objekta za naš grad – Sportske hale i Dečjeg vrtića u naselju Pogled, koje je presecanjem vrpce, svečano otvorila Ministarka za NIP Verica Kalanović.

I ove godine uručena su Javna priznanja koja je dobitnicima uručila predsednica opštine. Povelja, kao najviše javno priznanje koje opština Arilje dodeljuje za izuzetne zasluge i doprinos razvoju i ugledu zajednice, dodeljena je dr Milošu Jokoviću za doprinos razvoju medicine u oblasti neurohirurgije, a Pohvalu Skupštine opštine Arilje dobili su: preduzeće "INM" vlasnika Ivana Mutavdzića, za postignute rezultate u poslovanju, preduzeće "Bogutovo", vlasnika Nebojše Pećinara, za rezultete postignute u tekstilnoj industriji, Osnovna škola u Kruščici ( izdvojeno odeljenje Visoka) za osvojenu nagradu na Konkursu za najbolji đački film "Jedan dan u mojoj školi", Vatrogasno – spasilačka jedinica u Arilju za izuzetno zalaganje u vreme poplave koja se dogodila 7. novembra 2009. godine, Borki Brkić, profesorki matematike iz Arilja, za nesebičan rad i zalaganje na osnivanju Društva za pomoć licima sa posebnim potrebama, Radovanu Vraniću za izuzetan doprinos razvoju sporta u Arilju, Milenku Nedeljkoviću iz Virova za nesebično i hrabro angažovanje na sprečavanju posledica od poplave i Draganu Vasiljeviću iz Mirosaljaca za doprinos razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje u ariljskom kraju.

Pored nabrojanih dobitnika, na Ariljevdan su dodenjene su i opštinske nagrade učenicima i to: Učeničkoj kompaniji " Junior Vision" za osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju u preduzetništvu koje je održano 25. maja u Beogradu i plasman na Evropsko takmičenje u Italiji.

Maturantu Gimnazije Stefanu Mićiću za osvojeno prvo mesto u biciklizmu na međuopštinskim Omladinskim sportskim igrama. Za osvojeno prvo mesto na Okružnom takmičenju nagrađeni su: Tanja Jovanović, osnovi ekonomije, Marijana Maričić, poslovna ekonomija, Nikola Djorđević, srpski jezik i književnost,Milica Šendeković, tekstilstvo i kožarstvo (modelovanje odeće), Danijela Čubrak i Marija Aleksić za praktičan rad iz oblasti tekstilstva i kožarstva, a njihovi profesori su pohvaljeni.

Pored srednjoškolaca, nagrađeni su i učenici Osnovne škole u Arilju za osvojeno prvo mesto na Okružnom takmičenju i to: Miloš Stambolić, za prvo mesto iz matematike, i za osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike, Veljku Bogićeviću iz matematike, Milanu Raduloviću iz streljaštva, košarkaškoj i rukometnoj ekipi škole, a nastavnici i učitelji su pohvaljeni za rezultate svojih učenika. Milošu Radovanoviću (gimnastika) i Vladimiru Spasojeviću ("Šta znaš o saobraćaju" ), učenicima Osnovne škole u Latvici, Skupština opštine dodelila je nagrade za osvojeno prvo mesto na Okružnom takmičenju, kao i. ženskoj fudbalskoj ekipi Osnovne škole u Kruščici, za osvojeno prvo mesto na Okružnom takmičenju.


Noviji članci:
Stariji članci:

 

Dodaj komentar

Registracijom na sajt opštine dobićete veća prava prilikom pisanja komentara (npr. automatska objava vaših komentara), kao i mogućnost da aktivno učestvujete u diskusijama na forumu.

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015