Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Ariljevdan 2008 Štampa El. pošta

GostiGosti

28. maj je poseban datum za Arilje i njegove žitelje. Toga dana prigodnom svečanošću obeležava se gradska i crkvena slava u porti hrama Svetog Ahilija. Od pamtiveka narod ovoga kraja slavi dan svetog Ahilija, zaštitnika svoga grada, a evo već dvanaest godina za redom opštinska vlast i crkveni oci zajedno i svečano slave ovaj radosni praznik.

Svečano je bilo i ovog 28. maja kada su u portu hrama pristigli gosti kojima je predsednik opštine dr Zoran Mićović poželeo dobrodošlicu. Među gostima bili su Hans Ola Urstad, šef misije OEBS-a u Srbiji, Nenad Maksić predstavnik RK "Crvena Zvezda", Uroš Marović vaterpolo legenda, predstavnici Paraolimpijskog komiteta, rukovodstvo Gimnazije "Ruđer Bošković" iz Beograda, glumac Zoran Cvijanović, predstavnici tri bratske opštine– Kovačice, Čoke i Soko Banje, predstavnici lokalnih samouprava susednih opština, predstavnici sudstva i policije iz Užica, Požege, Čačka i Arilja, privrednici, bankari, predstavnici osiguravajućih društava, dosadašnji i budući odbornici naše opštine, predstavnici javnih preduzeća, ustanova i mnogi drugi.

Minutom ćutanja odata je pošta tragično nastradalom trinaestogodišnjem dečaku Miroslavu Bogdanoviću iz Trešnjevice, a 29. maj proglašen za dan žalosti u Arilju.

Svečanost je započela svečanom liturgijom koju su služili iguman studenički Timotej sa brojnim sveštenstvom iz Arilja, Požege i drugih gradova. Nakon sečenja slavskog kolača, svečanost je nastavljena po protokolu.

Nagrade učenicima i studentimaNagrade učenicima i studentima

Tradicija je da se na ovaj dan istaknutim pojedincima i ustanovama dodeljuju opštinska priznanja i pohvale. Tako je bilo i ovaj put, jer su nagrade pripale mladim i uspešnim učenicima i studentima. Naša opština u saradanji sa Gimnazijom "Ruđer Bošković" iz Beograda dodeljuje nagrade iz Fonda "Dr Zoran Djinđić" najuspešnijim učenicima na smotri Gimnazija Srbije "Slobodna misao" iz oblasti filozofije i sociologije u iznosu od po 12.000 dinara. Nagrade su primili Jelena Milićević i Stefan Milutinović iz Ivanjice i Jovana Dadić iz Beograda. Pored njih nagrađeni su i Dunja Žarkov iz Zrenjanina i Milan Vukadinović iz Novog Sada kojima će nagrade biti naknadno uručene.

Iz fonda za podršku uspešnim učenicima i studentima dodeljene su nagrade u iznosu od po 5.000 dinara :Ana Mariji Djoković, učenici Srednje škole "Sveti Ahilije" u Arilju i Muzičke škole "Josip Slavenski" u Beogradu za osvojeno prvo mesto na takmičenju muzičkih škola u Srbiji u operskom pevanju; učenicima Srednje škole "Sveti Ahilije" u Arilju koji su osvojili prvo mesto na okružnom takmičenju: Bojani Miletić iz srpskog jezika i kulture izražavanja, Ivanu Milinkoviću iz poslovne informatike, Aleksandri Nikolić iz hemije, Ani Komatini iz osnova ekonomije, Sanji Jovanović u stonom tenisu i Dušici Luković iz OŠ u Latvici u bacanju kugle. Za postignuto treće mesto na prijemnom ispitu na Tehničkom fakultetu u Čačku nagrađena je Marina Jevremović.

Ariljevdan 2008

Obraćajući se prisutnima predsednik opštine Zoran Mićović je između ostalog rekao:

- Nadam se da će umne glave koje ovu zemlju vode smoći snage i imati pameti da nas povedu u onome pravcu koji nam se neminovno nameće, u novu i zajedničku državu – Evropu. Zahvalio bih se odbornicima koji su do sada radili u interesu građana, i da u tom pravcu nastave oni koji će doći. U našoj opštini vlada mirna i zdrava politička situacija i u tom duhu se prethodnih godina radilo što je rezultiralo mnogim infrastrukturnim objektima u našem gradu. Privodi se kraju izgradnja spotske dvorane koja će, nadam se, biti završena do početka školske godine, gas dolazi u naše domove po veoma povoljnim uslovima i još mnogo toga. Može se reći da je opština svojim radom definisala smer i budućnost ovoga grada i nadam se da će se u tom pravcu u budućnosti još više razvijati" istakao je Mićović.

Gosti su rekli....

Hans Ola Urstad, šef misije OEBS-a u Srbiji:

- Arilje je prijateljski grad i od posebnog je značaja za mene. Drago mi je što sam ponovo ovde. Na poziv gospodina Mićovića, mog dragog prijatelja, danas sam sa vama, na ovaj svečan dan. Ovo je i odlična prilika podsetiti se na neke započete projekte još u vreme dok sam bio norveški ambasador, poput podizanja zasada borovnice i spremnosti ljudi ovoga kraja da se posvete proizvodnji jedne nove voćne vrste. Primećujem da ima puno novih aktivnosti i projekata koji su u određenoj fazi realizacije, i čini mi se da ih je sada puno više. Želim vam progres i ravoj.

Veliki broj gostijuVeliki broj gostiju

Nenad Maksić, bivši reprezentativac i još uvek aktivni član Rukometnog kluba "Crvena Zvezda" koji je odigrao 130 zvaničnih mečeva u svojoj karijeri za reprezentaciju, izjavio je da se u Arilju oseća lepo i prijatno.

- A kako i ne bi kada sam došao na poziv pijatelja Mićovića, i uživam u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi. Oduševljen sam gostoprimstvom, organizacijom i spontanošću.

- Zahvaljujući dolasku gospodina Mićovića na funkciju predsednika Paraolimpijskog Komiteta Srbije uspeli smo da za kratko vreme rešimo nagomilane probleme. Nadam se da će i sport osoba sa invaliditetom biti doveden u red zahvaljujući njegovoj rešenosti i istrajnosti -izjavio je Bojan Jaćimović, generalni sekretar Paraolimpijskog Komiteta Srbije.

- U Arilju je toliko lepo da se pomalo u njemu osećam kao Ariljac. Nadam se da će ovaj dan doprineti da će svi oni koji pozitivno misle nastaviti u tom pravcu, kome svi mi težimo- ka prosperitetu i lepšoj budušćnosti - rekao je Zvonimir Rot, predsednik UO Zajednice superligaša rukometa Srbije.


Noviji članci:
Stariji članci:

 

Dodaj komentar

Registracijom na sajt opštine dobićete veća prava prilikom pisanja komentara (npr. automatska objava vaših komentara), kao i mogućnost da aktivno učestvujete u diskusijama na forumu.

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015