Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Centar za ruralni razvoj Štampa El. pošta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije je krajem 2007. godine pokrenulo projekat "Izgradnja sistema podrške ruralnom razvoju", za koji je planirano da traje tri naredne godine i da obuhvati celokupnu teritoriju Republike Srbije.

Opština Arilje je uključena u projekat "Regionalni centar za ruralni razvoj Jugozapadna Srbija". Sedište regionalnog centra se nalazi u Kraljevu, dok su u projekat, pored naše opštine, uključene i opštine Ivanjica, Požega, Čajetina, Nova Varoš, Priboj, Tutin, Novi Pazar, Sjenica, Raška i Kraljevo. U svim navedenim opštinama osnovane su područne kancelarije za podršku ruralnom razvoju, koje imaju za cilj da pomognu seoskom stanovništvu da dođe do kredita i podsticajnih sredstava, ali i da svojim idejama i primedbama utiču na kreiranje politike ruralnog razvoja Republike Srbije.

U okviru projekta osnovano je šest regionalnih centara za ruralni razvoj sa po 10-12 lokalnih kancelarija u okviru svakog regionalnog centra.

Područne kancelarije će pomagati seoskom stanovništvu da na vreme saznaju šta Ministarstvo za poljoprivredu planira kada su u pitanju krediti, subvencije i druga podsticajna sredstva i to kroz pripremu i distribuciju svih informacija lokalnim medijima i svim Mesnim zajednicama. Pored toga lokalne kancelarije će održati i prezentacije u seoskim naseljima na kojima će biti predstavljen Program mera Ministarstva poljoprivrede za 2008. godinu i sve uredbe koje definišu vrstu i obim podrške. Do sada je samo mali broj poljoprivrednika znao dovoljno o podsticajnim sredstivima i na vreme mogao da konkuriše za ta sredstva.

Druga ključna aktivnost lokalnih kancelarija biće prikupljanje osnovnih podataka o seoskim naseljima u našoj opštini i analiza problema i potreba seoskog stanovništva, kako bi sami poljoprivrednici imali uticaj na mere koje će Ministarstvo donositi u narednom periodu.

Kancelarija područnog centra u Arilju nalazi se u ulici Vojvode Mišića b.b. (prostor Inovacionog centra za poljoprivredu) i ovim putem obaveštavamo sve poljoprivrednike iz naše opštine da sve neophodne informacije oko korišćenja podsticajnih sredstava Ministarstva poljoprivrede mogu dobiti od Radojka Lukovića – koordinatora Područnog centra za ruralni razvoj opštine Arilje.

phone_iconKontakt

Inovacioni centar za poljoprivredu
Vojvode Mišića bb, 31230 Arilje

Direktor: Radojko Luković
Tel: 031/893-699
Mob: 063/308-069
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 
Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015