Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести ОПИС - 10 пољопривредника са територије општине Ариље додељена подршка у виду опреме
ОПИС - 10 пољопривредника са територије општине Ариље додељена подршка у виду опреме
Актуелности - Вести
Чланак написао/ла: Бошко Петровић ,  субота, 21 јул 2018 08:29

У оквиру пројекта „Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село - ОПИС“, које финансира немачка орgaнизација ГИЗ, а партнерски реализују општине Ариље, Лучани, Пожеga, Бајина Башта, Чајетина, Нова Варош затим два удружења грађана „Феномена“ из Краљева, Грађанска ромска иницијатива „ГРИН“ из Ариља и Регионална Развојна Агенција “Златибор” из Ужица ,

Након неколико кругова селекције одабрано је 40 лица, међу којима и 10 пољопривредника са територије општине Ариље , којима је додељена подршка у виду опреме за одрживу пољопривреду у износу до 2.000,00 ЕУР по одабраном кориснику и финансијске субвенције за одрживо бављење пољопривредом.

До 2. јула маханизација је испоручена свим учесницима пројекта у општинама Ариље, Лучани, Пожеga, Бајина Башта, Чајетина и Нова Варош. Успешном реализацијом пројекта обезбеђења је уштеда која је обезбедила опрему и за додатна 2 лица из Бајине Баште и та опрема је испоручена 19. јула. Сви пољопривредници су били јако задовољни добијеном опремом и учешћем у пројекту који је обзбедио набавку нове механизације за укупно 42 лица са територије 6 општина Златиборског окруga.

„Добијена опрема ће у многоме олакшати рад на пољопривреди у овим брдским пределима и значајан је показатељ да држава и друштво све више пажње посвећују развоју села и опстанку на селу“, рекао је један од учесника пројекта.

Сви добитници механизације и опреме, прошли су обуку и вишедневни семинар, након тоga су били су у обавези да сачине бизнис планове за своје gaздинство, којим су конкурисали за донаторска средства код ГИЗ-а.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018