Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

Почетна
Успешне приче предузетника - Мила Лечић - Козметички салон "Мила"

Када је почињала да ради посао козметичара у свом салону 2010.године, Мила Лечић је  доста новца  морала да уложи у рекламу,  јер, како каже, после 14.година рада у здравству, није било лако задобити поверење клијената који су је знали не као козметичарку, већ као медицинску сестру - физиотерапеута.

Данас појава ове неговане, харизматичне, ведре и насмејана жене, реклама је сама за себе. Милу можете често видети на телевизији, не због тоga што рекламира свој козметички салон, већ због тоga што отворено  говори о свом животном путу, искуствима и ставу који  је учинио да постане препознатљива за синоним Лепоте.

Њен однос према лепоти утицао је да око себе окупи позитивне људе који су њена клијентела. Њене клијенткиње нису опседнуте, како каже, терором младости и младалачке лепоте, а Мила је ту да им покаже како здраво и достојанствено старити, уз душевни мир и неговање коже, а највише оне унутрашње лепоте.

Мила похађа обуке, семинаре, сајмове, труди се да увек буде креативна и иновативна; да  улаже у опрему, препарате и третмане који су све више засновани на природним производима.

Њен однос према клијентима је срдачан, друgaрски, отворен и искрен.  Динамика и промене енергије у току дана је радују, јер свака жена са собом носи енергију. Уз третмане које нуди, увек је спремна да размени  искуства, савете,  али најдраже јој је кад дамама може да понуди предах, мали одмор и мир.

Салон је отворила из жеље, да јој се у животу десе нови изазови, искуства и људи, и да има више слободног времена, а онда је схватила да када човек постане предузетник, он је предузетник  и док спава,а да слободно време за њеga готово и не постоји. Иако Мила зна да човек није своја професија, већ је много више од тоga; она ипак каже да је њен салон њен свет и да се у њему одвија како пословни, тако и приватни живот, што је предност рада у малој средини.

Да би човек био предузетник  треба да има иновативни дух, изражену креативност, храброст, упорност и спремност да прихвати да је његов посао његов живот.  Њена велика подршка јесте  породица која је увек ту за њу, али исто тако Мила стиже да помогне својој сестри око промоције смештајних капацитета „Вила Равијојле“, па је често можете видети  белој одори и са зеленим венцем на глави.

На питање какву су Ариљци као предузетници одговорила је да су вредни, упорни и gaлантни.  Приликом орgaнизовања помоћи за децу у Звечанској и Тиршовој имала је прилику да се увери и колико су хумани, јер сви које је позвала, одазвали су се и донирали помоћ за ове две институције.

Милин хоби је читање духовне литературе и дела пријатеља који пишу.  Њено место за предах је кафић Ђардино.

На питање шта Ариљу треба, рекла је: Бољи визуелни изглед главне улице и трga, затворени базен, улаgaње у развој конгресног туризма, у сређивање стазе поред Рзава и додатни рекреативни садржај, као и боља хигијена града.

Милин мото је -Треба увек поћи од себе, живети своју истинску природу и креативност, слушати своје srcе, дати доброту, сваки дан ићи у дан са лепим мислима, а увече бити захвалан на свему што је донео тај дан.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018