Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

Почетна
Успешне приче предузетника - Породица Савић - "Етно Теx"

Многобројна породица Савић, запослила је све своје укућане кроз рад  занатске радње ЕТНО ТЕX САВИЋкоју су основали 2009.године са идејом да обједине сва своја знања у оквиру домаћих радиности и да своје производе понуде тржишту.

У селу Миросаљци,у кући породице Савић можете купити народне ношње и текстилне традиционалне одевне предмете, сувенире, зимницу и друге производе, поручити кетернинг за прославе, или решити да се у њиховим смештајним капацитетима одморите и будете део једне вредне и домаћинске породице.

Ова породица на своје госте гледа као на чланове  породице, па их укључује у све сеоске активности које свакодневно обавља. Чланови породице Савић увек имају нове идеје, па тако верују да 3,5 хектара земље коју обрађују, и на којој се gaји малина, купина, јабука и поврће, могу бити атрактивни за радни и активни одмор.

Кажу да све своје производе и услуге креирају са много љубави и душе, јер бити сеоски домаћин не значи бити само домаћин за своју кућу, већ је то однос према сваком госту и купцу. Најтеже им је у послу наћи тржиште за своје производе и да потражња за њима буде одржива. Из тог разлоga учествују на разним сајмовима туризма, домаће радиности, хране и пића, на изложбама и вашарима, а сваке године излажу и на такмичењу трубача у Гучи и Данима малине у нашој општини. Захвални су и општини Ариље што им увек излази у сусрет и помаже у промоцији.

У плану им је проширење туристичке понуде, више смештајних капацитета и употпуњавање туристичких садржаја кроз изградњу базена, кампа и рибњака како би гости имали различите могућности у слободно време. Планирају и куповину нових радних машина за текстилну производњу. Потребно им је много новчаних средстава, али не одустају од својих идеја, већ свако својим радом доприноси да се корак по корак све замишљено оствари. Кажу да уколико човек хоће да опстане у послу као што је њихов мора да воли то што ради.

На питање какви су Ариљци као предузетници, кажу да су изузетно вредни и радни, успешни и да их највише одликује то што имају добре односе међусобно и са грађанима.

На питање шта Ариљу недостаје, рекли су инфраструктура, и то углавном путна у њиховом селу. Такође кажу да је све мање младих и да, иако то није случај са њиховим селом, у коме млади остају и заснивају своје породице, треба направити механизме да и друga села буду жива као њихово.

Омиљени кутак им је дом, градски парк и главна улица.

Њихова животна филозофија јесте одржавање породице кроз неговање традиције са великим разумевањем и поштовањем према сеоским пословима.

Савићи слободно време користе да се одморе у оквиру породице, од свакодневних сеоских послова.

Мото породице Савић је да је слоga у кући услов опстанка и напретка сваке породице и сваког посла.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018