Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме

Правила

Поштовани посетиоци, позивамо вас да активно учествујете у дискусијама и тиме допринесете развоју Форума и подизању квалитета дискусија. Како би ове дискусије биле коректне и пријатне за све њене учеснике, молимо вас да поштујете наведена правила.

Упознајте се са Форумом. Пре него што поставите питање, прво погледајте да ли већ постоји таква или слична тема у којој би могли да поставите питање. У ту сврху можете користити претрагу.

Све теме и постови на Форуму непримереног садржаја ће бити аутоматски обрисане, без образложења и додатног упуштања у расправу!

П р а в и л а:

1) Забрањено вређање.

Сва вређања која се појаве на Форуму биће оштро санкционисана. Чланови су дужни да пријаве модератору сва вредјања која примете. Забрана се односи како на вредјање чланова, тако и на вредјање других лица (политичара, познатих личности из различитих сфера живота, грађана и сл.).

Уколико порука садржи неку псовку, вредјање, омаловажавање и сл. и буде преправљена, добићете упозорење или приватну поруку са образложењем зашто је измењена.

Уколико вам није јасно или сматрате да није било потребе за "интервенцијом" обратите се преко приватне поруке модератору и затражите објашњење.

Уколико вас садржај неке поруке увреди или вам на неки начин засмета пријавите то преко приватне поруке неком од модератора. Уколико модератор закључи да ваше образложење за уклањање дела или целе поруке има смисла, порука ће бити измењена или уклоњена.

2) Забрањено слати коментаре који се не односе на тему.

Најстроже је забрањен било какав вид спама на Форуму – нежељене поруке, слање истоветних тема у више подфорума, као и постављање истоветних порука у више различитих тема.

У оквиру тема покренутих у подфорумима непотребне и поруке које немају везе са темом/предметима (оффтопиц) ће бити моментално обрисане да не би долазило до затрпавања информација причама које немају везе са темом.

Такође, пожељно је писати само проверене информације.

3) Забрањено слати више порука за редом и претрпавати поруку са прилозима.

Слање више порука за редом смањује прегледност теме. Ако сте начинили грешку у писању поруке, можете је исправити кликом на опцију "Измени".

У оквиру једне поруке дозвољено је поставити до пет прилога, како поруке не би биле предугачке. Уколико буде постављано висе од пет прилога, администратор це оставити првих пет, а остале ће бити избрисани. Уколико је неопходно да додате више од пет прилога то можете урадити преко више порука.

4) Забрањено писање великим словима (АЛЛ ЦАПС).

Такво се писање по интернет бонтону сматра викањем, а то овде није добродошло. Користите опцију "Болд" када нешто желите да нагласите. Посебно обратите пажњу да приликом отварања нових тема не кршите ово правило, све такве теме ће бити исправљене, а аутор теме/поруке обавештен о прекршају.

5) Забрањено реплицирање на одлуке модератора на теми.

Када модератор да неки коментар, опомену, донесе неку одлуку у вези са темом или неким учесником у дискусији, та одлука је коначна! Свака евентуална реплика сматраће се за кршење овог правилника и биће обрисана!

6) Када члан добије јавну опомену дужан је своје понашање кориговати у складу са њом.

Уколико се то не деси, корисник може бити удаљен са Форума, нарочито ако се такво понашање буде понављало и после опомене.

7) Забрањено је рекламирање других сајтова (и слично) без дозволе администратора.

Свака порука чији је циљ реклама некога или нечега, а нема везе са започетом темом ће бити уклоњена.

Ако желите нешто да огласите или рекламирате, обратите се приватном поруком Администратору, који ће размотрити Ваш захтев и обавестити Вас о реализацији истог.

8) Забрањено је проповедање верских и политичких опредељења.

Подразумева се да није ни мало пожељно отварати налоге, теме и писати поруке због политичке / верске / расистичке промоције неке странке, секте или удружења. Такве теме, поруке и налози ће бити моментално обрисани!

9) Постовање било каквих еротских садржаја је најстрожије забрањено.

Забрањено је постављање порнографског, експлицитног (сцене насиља, тортуре, убиства и сл.) и другог садржаја. Такви садржаји ће бити одмах обрисани, а члан опоменут или банован.

10) Забрањено је коришћење два или више налога у исто време.

Ово повлачи брисање свих познатих налога.

11) Ограничења приликом цитирања порука.

Забрањено је цитирање порука у којима су постовани слике или видео записи. Такви цитати беспотребно оптерећују тему и људима са слабијом конекцијом отежава отварање одређене странице. Ако морате да цитирате овакву поруку, из цитата уклоните линк ка слици или видео запису.

Такође је забрањено цитирање цитата, јер долази до непотребног понављања порука и загушавања теме. Једноставно цитирајте само задњу поруку (или њен део) коју хоћете да прокоментаришете.

12) Аватари и потписи.

У аватарима и потписима не сме бити никаквих политичких парола, симбола и сл. Уколико буде било, потпис / аватар ће бити уклоњен. Осим уклањања потписа / аватара, члан може бити привремено или трајно удаљен са Форума уколико његов аватар садржи било какве личне, националне, верске и друге нетрпељивости. Потписи су ограничени на 150 карактера.

Поред наведеног, није дозвољено стављање комерцијалних огласа у потпис.

Слика или слике постављене као аватар или потпис не смеју бити порнографског, експлицитног (сцене насиља, тортуре, убиства и сл.) и другог садржаја који би могао да узнемири остале чланове Форума.

13) Поштовање приватности.

Комплетну одговорност за садржај објављених текстова на Форуму сносе искључиво њихови аутори, чији је псеудоним јасно означен поред садржаја текста.

Модератори нису одговорни за оно што напишу чланови Форума. Модератори сносе одговорност само за садржај својих порука!

Чланови и модератори Форума не одговарају за речи које у њихово име неко други каже или откуца на другим сајтовима, форумима или чету!

Није дозвољено остављање туђих личних информација, као ни слика, нити бројева телефона. Уколико неко жели, односно има потребу за изношењем искључиво својих личних података, може то учинити на сопствену одговорност. Сви остали, туђи лични подаци ће бити уклоњени, у циљу заштите приватности чланова Форума.

Иако се тим Форума залаже за приватност на Форуму, то не значи да свако може писати шта год пожели, не размишљајући о последицама! Свако треба да стоји иза својих речи, и сами сносите одговорност за оно што напишете!

13) Активност на Форуму

Пожељно је активно учешће чланова у раду Форума. Уколико неко од чланова више од три месеца ни један пут не посети Форум - налог ће бити избрисан, али ће бити омогућена поновна регистрација уколико се члан предомисли и поново реши да учествује у раду Форума.

У случају непридржавања правила

Уколико се неки члан Форума не буде понашао према овом правилнику и поред неколико опомена, биће удаљен (банован) са Форума на одређено време или ће му бити обрисан кориснички налог. О томе ће одлуку донети тим Форума.

Уколико приметите да је нека ставка правилника прекршена, а ништа се не предузима поводом тога, слободно контактирајте неког од модератора.

Ако имате било каква питања или примедбе у вези са Форумом, слободно контактирајте неког од модератора, или поставите питање у теми Сугестије, предлози и питања у вези са радом Форума.

Управа Форума задржава сва права измене и допуне правилника. Правилник је власништво овога Форума те је свако копирање његовог садржаја забрањено.

Хвала на разумевању и сарадњи, желимо Вам пријатан боравак на Форуму Општине Ариље!

Иди у категорију

Општина Ариље.  © 2005 - 2018