Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Ариљевдан 2010
Ариљевдан - Ариљевдан

Поводом обележавања Дана општине, 28. маја на Ариљевдан, одржана је свечана седница Скупштине општине Ариље у порти храма Светог Ахилија. Председник Скупштине општине Ариље, др Момо Плазинчић, отворио је свечану седницу и у име одборника СО Ариље поздравио бројне госте међу којима су били министарка НИП –а Верица Калановић, министар Животне средине и просторног планирања Оливер Дулић, редитељ Емир Кустурица, оперски певач Оливер Њего, пијаниста Никола Рацков и многи други.

Скупу се затим обратила председница општине, др Мирјана Авакумовић. Пожелевши добродошлицу присутнима, председница је говорила о историјату цркве Светог Ахилија и самог места, као и о условима у којима се Ариље развијало да би живот у њему, данас био бољи и квалитетнији.

- У новијој историји град и општина се убрзано развијају. Захваљујући у доброј мери својој вредноћи, марљивости и предузимљивости, Ариљци су успели да на најбољи могући начин искористе природне погодности којима је овај крај дарован. Уз мало храбрости и одважности, много предузетничког духа, а понајвише даноноћног неуморног рада, узајамне помоћи и сарадње, вредни Ариљци успели су да изграде једну уређену, доста добро орgaнизовану, узорну средину која се по друштвено-економском и културном развоју данас убраја међу најнапредније и најперспективније у Србији.


Фолдер не постоји /хоме/ариљеор/публиц_хтмл/уплоад/слике/о_ариљу/ариљевдан/2010/

- Велико залаgaње и заједнички систематски рад општинског руководства, општинске Скупштине, Општинског Већа, Канцеларије за локални економски развој, Дирекције за изградњу, резултирали су врло живим инвестицијама и активностима у овој години. Задовољни смо што смо успели да реализујемо део наших приоритетних инвестиционих пројеката и што смо обезбедили средства за наставак започетих инвестиција.

Ове године Ариљевдан је обележен отварањем два веома важна објекта за наш град – Спортске хале и Дечјег вртића у насељу Поглед, које је пресецањем врпце, свечано отворила Министарка за НИП Верица Калановић.

И ове године уручена су Јавна признања која је добитницима уручила председница општине. Повеља, као највише јавно признање које општина Ариље додељује за изузетне заслуге и допринос развоју и угледу заједнице, додељена је др Милошу Јоковићу за допринос развоју медицине у области неурохирургије, а Похвалу Скупштине општине Ариље добили су: предузеће "ИНМ" власника Ивана Мутавдзића, за постигнуте резултате у пословању, предузеће "Богутово", власника Небојше Пећинара, за резултете постигнуте у текстилној индустрији, Основна школа у Крушчици ( издвојено одељење Висока) за освојену награду на Конкурсу за најбољи ђачки филм "Један дан у мојој школи", Ватроgaсно – спасилачка јединица у Ариљу за изузетно залаgaње у време поплаве која се догодила 7. новембра 2009. године, Борки Бркић, професорки математике из Ариља, за несебичан рад и залаgaње на оснивању Друштва за помоћ лицима са посебним потребама, Радовану Вранићу за изузетан допринос развоју спорта у Ариљу, Миленку Недељковићу из Вирова за несебично и храбро анgaжовање на спречавању последица од поплаве и Драgaну Васиљевићу из Миросаљаца за допринос развоју и унапређењу пољопривредне производње у ариљском крају.

Поред набројаних добитника, на Ариљевдан су додењене су и општинске награде ученицима и то: Ученичкој компанији " Јуниор Висион" за освојено прво место на Републичком такмичењу у предузетништву које је одржано 25. маја у Београду и пласман на Европско такмичење у Италији.

Матуранту Гимназије Стефану Мићићу за освојено прво место у бициклизму на међуопштинским Омладинским спортским играма. За освојено прво место на Окружном такмичењу награђени су: Тања Јовановић, основи економије, Маријана Маричић, пословна економија, Никола Дјорђевић, српски језик и књижевност,Милица Шендековић, текстилство и кожарство (моделовање одеће), Данијела Чубрак и Марија Алексић за практичан рад из области текстилства и кожарства, а њихови професори су похваљени.

Поред средњошколаца, награђени су и ученици Основне школе у Ариљу за освојено прво место на Окружном такмичењу и то: Милош Стамболић, за прво место из математике, и за освојено треће место на Републичком такмичењу из физике, Вељку Богићевићу из математике, Милану Радуловићу из стрељаштва, кошаркашкој и рукометној екипи школе, а наставници и учитељи су похваљени за резултате својих ученика. Милошу Радовановићу (гимнастика) и Владимиру Спасојевићу ("Шта знаш о саобраћају" ), ученицима Основне школе у Латвици, Скупштина општине доделила је награде за освојено прво место на Окружном такмичењу, као и. женској фудбалској екипи Основне школе у Крушчици, за освојено прво место на Окружном такмичењу.


Новији чланци:
Старији чланци:

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018