Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Ариљевдан 2008
Ариљевдан - Ариљевдан

ГостиГости

28. мај је посебан датум за Ариље и његове житеље. Тоga дана пригодном свечаношћу обележава се градска и црквена слава у порти храма Светог Ахилија. Од памтивека народ овоga краја слави дан светог Ахилија, заштитника своga града, а ево већ дванаест година за редом општинска власт и црквени оци заједно и свечано славе овај радосни празник.

Свечано је било и овог 28. маја када су у порту храма пристигли гости којима је председник општине др Зоран Мићовић пожелео добродошлицу. Међу гостима били су Ханс Ола Урстад, шеф мисије ОЕБС-а у Србији, Ненад Максић представник РК "Црвена Звезда", Урош Маровић ватерполо легенда, представници Параолимпијског комитета, руководство Гимназије "Руђер Бошковић" из Београда, глумац Зоран Цвијановић, представници три братске општине– Ковачице, Чоке и Соко Бање, представници локалних самоуправа суседних општина, представници судства и полиције из Ужица, Пожеге, Чачка и Ариља, привредници, банкари, представници осигуравајућих друштава, досадашњи и будући одборници наше општине, представници јавних предузећа, установа и многи други.

Минутом ћутања одата је пошта трагично настрадалом тринаестогодишњем дечаку Мирославу Богдановићу из Трешњевице, а 29. мај проглашен за дан жалости у Ариљу.

Свечаност је започела свечаном литургијом коју су служили игуман студенички Тимотеј са бројним свештенством из Ариља, Пожеге и других градова. Након сечења славског колача, свечаност је настављена по протоколу.

Награде ученицима и студентимаНаграде ученицима и студентима

Традиција је да се на овај дан истакнутим појединцима и установама додељују општинска признања и похвале. Тако је било и овај пут, јер су награде припале младим и успешним ученицима и студентима. Наша општина у сарадањи са Гимназијом "Руђер Бошковић" из Београда додељује награде из Фонда "Др Зоран Дјинђић" најуспешнијим ученицима на смотри Гимназија Србије "Слободна мисао" из области филозофије и социологије у износу од по 12.000 динара. Награде су примили Јелена Милићевић и Стефан Милутиновић из Ивањице и Јована Дадић из Београда. Поред њих награђени су и Дуња Жарков из Зрењанина и Милан Вукадиновић из Новог Сада којима ће награде бити накнадно уручене.

Из фонда за подршку успешним ученицима и студентима додељене су награде у износу од по 5.000 динара :Ана Марији Дјоковић, ученици Средње школе "Свети Ахилије" у Ариљу и Музичке школе "Јосип Славенски" у Београду за освојено прво место на такмичењу музичких школа у Србији у оперском певању; ученицима Средње школе "Свети Ахилије" у Ариљу који су освојили прво место на окружном такмичењу: Бојани Милетић из српског језика и културе изражавања, Ивану Милинковићу из пословне информатике, Александри Николић из хемије, Ани Коматини из основа економије, Сањи Јовановић у стоном тенису и Душици Луковић из ОШ у Латвици у бацању кугле. За постигнуто треће место на пријемном испиту на Техничком факултету у Чачку награђена је Марина Јевремовић.

Ариљевдан 2008

Обраћајући се присутнима председник општине Зоран Мићовић је између осталог рекао:

- Надам се да ће умне главе које ову земљу воде смоћи снаге и имати памети да нас поведу у ономе правцу који нам се неминовно намеће, у нову и заједничку државу – Европу. Захвалио бих се одборницима који су до сада радили у интересу грађана, и да у том правцу наставе они који ће доћи. У нашој општини влада мирна и здрава политичка ситуација и у том духу се претходних година радило што је резултирало многим инфраструктурним објектима у нашем граду. Приводи се крају изградња спотске дворане која ће, надам се, бити завршена до почетка школске године, gaс долази у наше домове по веома повољним условима и још много тоga. Може се рећи да је општина својим радом дефинисала смер и будућност овоga града и надам се да ће се у том правцу у будућности још више развијати" истакао је Мићовић.

Гости су рекли....

Ханс Ола Урстад, шеф мисије ОЕБС-а у Србији:

- Ариље је пријатељски град и од посебног је значаја за мене. Драго ми је што сам поново овде. На позив господина Мићовића, мог драгог пријатеља, данас сам са вама, на овај свечан дан. Ово је и одлична прилика подсетити се на неке започете пројекте још у време док сам био норвешки амбасадор, попут подизања засада боровнице и спремности људи овоga краја да се посвете производњи једне нове воћне врсте. Примећујем да има пуно нових активности и пројеката који су у одређеној фази реализације, и чини ми се да их је сада пуно више. Желим вам прогрес и равој.

Велики број гостијуВелики број гостију

Ненад Максић, бивши репрезентативац и још увек активни члан Рукометног клуба "Црвена Звезда" који је одиграо 130 званичних мечева у својој каријери за репрезентацију, изјавио је да се у Ариљу осећа лепо и пријатно.

- А како и не би када сам дошао на позив пијатеља Мићовића, и уживам у срдачној и пријатељској атмосфери. Одушевљен сам гостопримством, орgaнизацијом и спонтаношћу.

- Захваљујући доласку господина Мићовића на функцију председника Параолимпијског Комитета Србије успели смо да за кратко време решимо нагомилане проблеме. Надам се да ће и спорт особа са инвалидитетом бити доведен у ред захваљујући његовој решености и истрајности -изјавио је Бојан Јаћимовић, генерални секретар Параолимпијског Комитета Србије.

- У Ариљу је толико лепо да се помало у њему осећам као Ариљац. Надам се да ће овај дан допринети да ће сви они који позитивно мисле наставити у том правцу, коме сви ми тежимо- ка просперитету и лепшој будушћности - рекао је Звонимир Рот, председник УО Заједнице суперлиgaша рукомета Србије.


Новији чланци:
Старији чланци:

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018