Projekat OPIS – dodela opreme

Nakon nekoliko krugova selekcije odabrano je 40 lica, među kojima i 10 poljoprivrednika sa teritorije opštine Arilje , kojima je dodeljena podrška u vidu opreme za održivu poljoprivredu u iznosu do 2.000,00 EUR po odabranom korisniku i finansijske subvencije za održivo bavljenje poljoprivredom.
Do 2. jula mehanizacija je isporučena svim učesnicima projekta u Opštinama Arilje, Lučani, Požega, Bajina Bašta, Čajetina i Nova Varoš.
Uspešnom realizacijom projekta obezbeđenja je ušteda koja je obezbedila opremu i za dodatna 2 lica iz Bajine Bašte i ta oprema je isporučena 18. jula. Svi poljoprivrednici su bili jako zadovoljni dobijenom opremom i učešćem u projektu koji je obzbedio nabavku nove mehanizacije za ukupno 42 lica sa teritorije 6 opština Zlatiborskog okruga.
„Dobijena oprema će u mnogome olakšati rad na poljoprivredi u ovim brdskim predelima i značajan je pokazatelj da država i društvo sve više pažnje posvećuju razvoju sela i opstanku na selu“, rekao je jedan od učesnika projekta.
Svi dobitnici mehanizacije i opreme, prošli su obuku i višednevni seminar, nakon toga su bili su u obavezi da sačine biznis planove za svoje gazdinstvo, kojim su konkurisali za donatorska sredstva kod GIZ-a.Овај унос је објављен под Vesti од стране корисника . Забележите сталну везу.

Ostavi komentar