II
Početna Aktuelnosti Vesti Prijava štete na objektima i poljoprivredi usled poplava marta 2016. godine
Prijava štete na objektima i poljoprivredi usled poplava marta 2016. godine
Aktuelnosti - Vesti

Usled neophodne primene:

- Državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata („Službeni glasnik RS“, broj 24/16);
- Državnog programa pomoći i obnove za korisnike oštećenih porodičnih stambenih objekata („Službeni glasnik RS“, broj 24/16);
- Državnog programa pomoći i obnove privredne delatnosti na poplavljenom području („Službeni glasnik RS“, broj 24/16);
- Državnog programa pomoći i obnove registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu za otklanjanje posledica poplava na poplavljenim područjima („Službeni glasnik RS“, broj 24/16);

koji su doneti od strane Vlade Republike Srbije, Opština Arilje poziva građane oštećene usled poplava u martu 2016. godine:

- Vlasnici i korisnici stambenih objekata i privrednih objekata koji su pretrpeli štetu da po drugi put dođu u Uslužni centar Opštine Arilje kako bi popunili obrazac propisan navedenim Državnim programima. S obzirom da je Komisija za procenu štete od poplava na objektima već izlazila na teren i izvršila uvid u nastalu štetu, potrebno je ispuniti i ovaj korak i dostaviti dokumentaciju, kako bi Opštinska uprava pristupila izradi Rešenja o dodeli sredstava po osnovu bespovratne pomoći, koje se nakon pravosnažnosti dostavlja Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

- Vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji su pretrpeli štetu usled poplava da, shodno propisanim Državnom programu, od Komisije za procenu štete od poplava na poljoprivrednim kulturama (koja je već na terenu), preuzmu Zahtev za državnu pomoć u oblasti poljoprivrede i dođu po drugi put u Uslužni centar Opštine Arilje sa odgovarajućom dokumentacijom i popunjenim Zahtevom, kako bi Opštinska uprava pristupila izradi Rešenja o dodeli sredstava po osnovu bespovratne pomoći, koje se nakon pravosnažnosti dostavlja Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Građani koji do sada nisu izvršili prijavu štete nastale usled poplava na stambenim i privrednim objektima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima to mogu uraditi svakog radnog dana od 7 do 15 časova u Uslužnom centru Opštine Arilje do 18. aprila 2016. godine.



Opština Arilje

 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018