Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Дани општине Ариље 2017 Штампа Ел. пошта
Чланак написао/ла: Марија Алексић ,  недеља, 21 мај 2017 22:06

Општина Ариље има част да Вас позове на Дане општине Ариље који ће се одржати од 23. до 28. маја 2017. године.

 

23. маја 2017. године у холу Соколског дома биће отворена изложба слика "Ликовна колонија Ариље" на којој ће бити изложена дела  неких од најеминентнијих уметника који су годинама уназад учествовали у овој манифестацији.

 

24. маја 2017. године у 19:00 часова у Градској галерији можете се упознати са делима  уметника Јелене Тијанић Савић и Бојана Савића образована у изложбу под називом "Још једна  љубавна прича".

"Уметнички свет Јелене ТИјанић Савић, иако прилично иконографски профилисан, нуди читав спектар техничких и  семантичких могућности. Крајње интимистичка интерпретација секвенци реалног света претвара њене слике  и цртеже у готово поетски доживљај. Право је чудо како се толика количина радости и ентузијазма емитује  са платформи тако сведеног, на свега пар гама лимитираног колорита." ...

"Без перспективних претензија, у ванприродном окружењу, Бојанове птице постају хуманизовани кодови  који ангажују најбоље делове наших бића. Потреба за блискошћу и припадањем, за рефлектовањем себе у  другом и сличном, исконска је и значајна колико и сам живот." *

Трајање изложбе: од 24. маја до 9. јуна 2017. године. Радно време галерије: Радним данима од  10:00 до 20:00 часова, суботом од 10:00 до 14:00 часова.

 

 

25. и 26. маја 2017. године ариљској публићи ће се представити генерација 2010/2011. Предшколске установе Ариље завршним приредбама које обележавају сигуран корак предшколаца ка основном образовању. Оба дана, у терминима од 12:00, 13:30 и 15:00 часова по једна група ће себе, свој рад и менторе представити на најлепши могући начин.

 

25. маја 2017. године у 20:00 часова у сали Соколског дома имате прилику да погледате кабаре "Ало кабаре" Ане Тодоровић -  Диалло. У главним улогама су: Јасмина Димитријевић, Милица Мајсторовић и Саша Пилиповић.

 

 

26. маја у 20:00 часова представа "Преваранти у сукњи" редитеља Милића Јовановића, а по режији Кена Лудвига у сали Сокослког дома Ариље.

Кен Лудвиг често комбинује своје интересовање за музику коју је студирао на Харваду код Леонарда Бернштајна, с писањем – написао је драме које су засноване на раду музичких великана попут Гершвина (чијег је Американца у Паризу адаптирао за сцену), Гиллберта и Саливена. Често адаптира класике, па се тако кроз каријеру хватао у коштац и са Шекспиром, и Р.Л.Стивенсоном и Марком Твеном. Такође, пише за филм и телевизију.

Кен Лудвиг је такође и врло успешан позоришни редитељ. Његова комедија Преваранти у сукњи (Леадинг Ладиес) коју је сам режирао премијерно је изведена 2004.године у Аллеy Тхеатре у Хјустону.

Џек и Лео су двојица незапослених енглеских глумаца који покушавају успети у Америци извођењем сцена из Шекспирових дела. Кад већ готово у потпуности одустану и од глумачких каријера и од живота, у једном часопису прочитају да извесна стара и врло богата госпођа из Јорка тражи своје изгубљене рођаке који су као деца с мајком одселили у Енглеску и које отада није видела. Џек и Лео брзо смишљају план који би требало да им донесе богатство. План је да се старој богаташици представе као њени изгубљени рођаци и на тај начин преузму наследство. Ипак, ситуација се компликује кад наши јунаци сазнају да гопођа тражи своје нећакиње. Зато се наши јунаци преоблаче у жене… Ствари постају још компликованије јер се Лео загледа у Мег, живахну, духовиту и надасве привлачну рођаку старе госпође. Мег обожава позориште, а верена је за досадног пастора. И њен ће се живот окренути наглавачке кад се упозна с ‘рођакама’ Максин и Стефани…

 

27. маја 2017. године улица Светог Ахиија оживеће уз музику уличних свирача музичке школе "Октава" Микице Милосављевића.

Милан Милосављевић- Микица, основао је школу "Октава" 1990. године, а професионално се бави музиком више од 20 година. Свирао је у групи Смак са којом је снимио неколико албума. Компонује инструменталну музику коју повремено изводи са својом матичном групом Алхамбра.

Истог дана у 19:00 часова такође у сали Соколског дома биће припређена Свечана академија Цркве Светог Ахилија. Предавач на академији биће архимандрит Тихон Ракићевић, игуман манастира Студенице. У академији ће учествовати хор "Свети Владика Николај" из Љубића".

28. маја, на Ариљевдан у 16:00 часова у порти Цркве Светог Ахилија одржаће се Свечана седница Скупштине општине Ариље. Гостима ће се обратити председник општине Ариље Зоран Тодоровић, председник Скупштине општине Ариље Драгиша Терзић. У програму ће учествовати Културно уметничко друтво Ариље из Ариља и Градски хор Свети Ахилије. На свечаној седници биће уручене повеља и признања истакнутим Ариљцима, а биће подељене и похвале ученицима који су отварили запажене резултате на организованим такмичењима у овој школској години.

Биће нам част да посетите програме које смо припремили за вас!

 

Општина Ариље

 

 


Неwер неwс итемс:
">Представа "Преваранти у сукњи" вечерас у Соколском дому

 

Адд цоммент

Регистрацијом на сајт општине добићете већа права приликом писања коментара (нпр. аутоматска објава ваших коментара), као и могућност да активно учествујете у дискусијама на форуму.

Сецуритy цоде
Рефресх


Анти-спам: цомплете тхе таскЈоомла ЦАПТЦХА
Yоу дидн'т специфy КеyЦАПТЦХА плугин сеттингс ин yоур Јоомла бацкенд.
Општина Ариље.  © 2005 - 2018