Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Dani opštine Arilje 2017 Štampa El. pošta
Članak napisao/la: Marija Aleksić ,  ponedeljak, 22 maj 2017 11:06

Opština Arilje ima čast da Vas pozove na Dane opštine Arilje koji će se održati od 23. do 28. maja 2017. godine.

 

23. maja 2017. godine u holu Sokolskog doma biće otvorena izložba slika "Likovna kolonija Arilje" na kojoj će biti izložena dela  nekih od najeminentnijih umetnika koji su godinama unazad učestvovali u ovoj manifestaciji.

 

24. maja 2017. godine u 19:00 časova u Gradskoj galeriji možete se upoznati sa delima  umetnika Jelene Tijanić Savić i Bojana Savića obrazovana u izložbu pod nazivom "Još jedna  ljubavna priča".

"Umetnički svet Jelene TIjanić Savić, iako prilično ikonografski profilisan, nudi čitav spektar tehničkih i  semantičkih mogućnosti. Krajnje intimistička interpretacija sekvenci realnog sveta pretvara njene slike  i crteže u gotovo poetski doživljaj. Pravo je čudo kako se tolika količina radosti i entuzijazma emituje  sa platformi tako svedenog, na svega par gama limitiranog kolorita." ...

"Bez perspektivnih pretenzija, u vanprirodnom okruženju, Bojanove ptice postaju humanizovani kodovi  koji angažuju najbolje delove naših bića. Potreba za bliskošću i pripadanjem, za reflektovanjem sebe u  drugom i sličnom, iskonska je i značajna koliko i sam život." *

Trajanje izložbe: od 24. maja do 9. juna 2017. godine. Radno vreme galerije: Radnim danima od  10:00 do 20:00 časova, subotom od 10:00 do 14:00 časova.

 

 

25. i 26. maja 2017. godine ariljskoj publići će se predstaviti generacija 2010/2011. Predškolske ustanove Arilje završnim priredbama koje obeležavaju siguran korak predškolaca ka osnovnom obrazovanju. Oba dana, u terminima od 12:00, 13:30 i 15:00 časova po jedna grupa će sebe, svoj rad i mentore predstaviti na najlepši mogući način.

 

25. maja 2017. godine u 20:00 časova u sali Sokolskog doma imate priliku da pogledate kabare "Alo kabare" Ane Todorović -  Diallo. U glavnim ulogama su: Jasmina Dimitrijević, Milica Majstorović i Saša Pilipović.

 

 

26. maja u 20:00 časova predstava "Prevaranti u suknji" reditelja Milića Jovanovića, a po režiji Kena Ludviga u sali Sokoslkog doma Arilje.

Ken Ludvig često kombinuje svoje interesovanje za muziku koju je studirao na Harvadu kod Leonarda Bernštajna, s pisanjem – napisao je drame koje su zasnovane na radu muzičkih velikana poput Geršvina (čijeg je Amerikanca u Parizu adaptirao za scenu), Gillberta i Salivena. Često adaptira klasike, pa se tako kroz karijeru hvatao u koštac i sa Šekspirom, i R.L.Stivensonom i Markom Tvenom. Takođe, piše za film i televiziju.

Ken Ludvig je takođe i vrlo uspešan pozorišni reditelj. Njegova komedija Prevaranti u suknji (Leading Ladies) koju je sam režirao premijerno je izvedena 2004.godine u Alley Theatre u Hjustonu.

Džek i Leo su dvojica nezaposlenih engleskih glumaca koji pokušavaju uspeti u Americi izvođenjem scena iz Šekspirovih dela. Kad već gotovo u potpunosti odustanu i od glumačkih karijera i od života, u jednom časopisu pročitaju da izvesna stara i vrlo bogata gospođa iz Jorka traži svoje izgubljene rođake koji su kao deca s majkom odselili u Englesku i koje otada nije videla. Džek i Leo brzo smišljaju plan koji bi trebalo da im donese bogatstvo. Plan je da se staroj bogatašici predstave kao njeni izgubljeni rođaci i na taj način preuzmu nasledstvo. Ipak, situacija se komplikuje kad naši junaci saznaju da gopođa traži svoje nećakinje. Zato se naši junaci preoblače u žene… Stvari postaju još komplikovanije jer se Leo zagleda u Meg, živahnu, duhovitu i nadasve privlačnu rođaku stare gospođe. Meg obožava pozorište, a verena je za dosadnog pastora. I njen će se život okrenuti naglavačke kad se upozna s ‘rođakama’ Maksin i Stefani…

 

27. maja 2017. godine ulica Svetog Ahiija oživeće uz muziku uličnih svirača muzičke škole "Oktava" Mikice Milosavljevića.

Milan Milosavljević- Mikica, osnovao je školu "Oktava" 1990. godine, a profesionalno se bavi muzikom više od 20 godina. Svirao je u grupi Smak sa kojom je snimio nekoliko albuma. Komponuje instrumentalnu muziku koju povremeno izvodi sa svojom matičnom grupom Alhambra.

Istog dana u 19:00 časova takođe u sali Sokolskog doma biće pripređena Svečana akademija Crkve Svetog Ahilija. Predavač na akademiji biće arhimandrit Tihon Rakićević, iguman manastira Studenice. U akademiji će učestvovati hor "Sveti Vladika Nikolaj" iz Ljubića".

28. maja, na Ariljevdan u 16:00 časova u porti Crkve Svetog Ahilija održaće se Svečana sednica Skupštine opštine Arilje. Gostima će se obratiti predsednik opštine Arilje Zoran Todorović, predsednik Skupštine opštine Arilje Dragiša Terzić. U programu će učestvovati Kulturno umetničko drutvo Arilje iz Arilja i Gradski hor Sveti Ahilije. Na svečanoj sednici biće uručene povelja i priznanja istaknutim Ariljcima, a biće podeljene i pohvale učenicima koji su otvarili zapažene rezultate na organizovanim takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Biće nam čast da posetite programe koje smo pripremili za vas!

 

Opština Arilje

 

 

 

Dodaj komentar

Registracijom na sajt opštine dobićete veća prava prilikom pisanja komentara (npr. automatska objava vaših komentara), kao i mogućnost da aktivno učestvujete u diskusijama na forumu.

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015