Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
Početna Aktuelnosti Vesti Obeležen Dan opštine Arilje
Obeležen Dan opštine Arilje
Aktuelnosti - Vesti
??Članak napisao/la:?? ??Marija Aleksić?? ,  ••понедељак•, 29 •мај• 2017 10:26•

U porti crkve Sveti Ahilije u Arilju u nedelju 28. maja održana je Svečana sednica Skupštine opštine Arilje. Sednici su prisustvovali neki od narodnih poslanika, predstavnici opština i gradova iz okoline, prijateljskih i pobratimljenih opština kao i direktori javnih preduzeća i ustanova iz Arilja i okoline.

 

 

 

Predsednik Skupštine opštine Arilje Dragiša Terzić otvorio je svečanost pozdravljajući prisutne goste i izražavajući veliku zahvalnost na poseti i odavanju počasti kako opštini Arilje tako i crkvi Svegoh Ahilija gde se ova svečanost tradicionalno održava.

 

 

Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović u svom govoru osvrnuo se na razvoj Arilja kroz vekove, dok je poseban akcenat stavljen nazajednička zalaganja u godinama iza nas a u cilju što većeg napretka opštine.

 

 

 

 

Ovom prilikom dodeljena su i opštinska javna proznanja. Povelja je dodeljena profesoru doktoru Svetislavu Petroviću, doktoru poljoprivrednih nauka za doprinos razvoju nauke, privrede i agroekonomije. Pohvale su dodeljene: Desimiru Mićoviću, diplomiranom pravniku za ostvarene rezultate u privredi, Vladu Pajoviću za otvarene rezultate u privredi, Sportskom savezu opštine Arilje i Košarkaškom klubu „Klik“ za ostvarene rezultate u sportu.

 

 

Svečanost su upotpunili i Gradski hor „Sveti Ahilije“ i Kulturno umetničko društvo Arilje, dok su pohvalama učenika osnovnih i srednje škole za ostvarene izuzetne rezultate tokom školovanja prethodile recitacije Nađe Vučićević i Davida Ivanovića koji je pesmom „Ariljski anđeo“ Branka Miljkovića prisutne potsetio na značaj i vrednost kulturne baštine koju Arilje poseduje.

 

 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018