Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Решење о образовању Комисије за оцену пројеката и утврђивање предлоga о додели средстава за остваривање и унапређење јавног интереса у области јавног информисања
Решење о образовању Комисије за оцену пројеката и утврђивање предлоga о додели средстава за остваривање и унапређење јавног интереса у области јавног информисања
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? •администратор• ,  ••понедељак•, 15 •јануар• 2018 12:03•

На основу члана 24. Закона о јавном информисању и медијима („Сл. гласник РС“, бр.83/14) и члана 19 - 21. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Службени гласник РС“ бр. 16/16 и 8/17) и Одлуке о расписивању Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Ариље за 2015.годину, 01 број 400-337/17 од 20.11.2017 године, Председник општине Ариље доноси


РЕШЕЊЕ



Образује се Комисија за оцену пројеката и утврђивање предлоga о додели средстава за остваривање и унапређење јавног интереса у области јавног информисања по Јавном позиву 01 број 400-337/17 од 4.12.2017 године.


У Комисију се именују:
1. Алем Ровчанин из Пријепоља, дописник дневног листа Вечерње Новости,
2. Владимир Илић из Чачка, новинар дневног листа Вечерње Новости
3. .Арсовић Радан из Ариља,


Задатак Комисије је да у складу са Законом о јавном информисању и медијима, Правилником о о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и и Одлуком о расписивању Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Ариље за 2017.годину, оцени предлоге пројеката достављене по Јавном позиву 01 број 400-337/17 од 4.12.2017 године и предложи суфинансирање пројеката из области јавног информисања.


Ово Решење је коначно и објавиће се на интернет презентацији Општине Ариље.


Образложење


Дана 4 .12. 2017 године расписан је Јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Ариље за 2017 годину.
Јавним позивом обавештена су новинарска и медијска удружења регистрована најмање три године пре датума расписивања Конкурса и медијски стручњаци заинтересованим за рад у Комисији да предложе чланове Комисије за оцену пројеката и доделу средстава по Јавном позиву, који мрају бити независни стручњаци за медије или медијски радници и не смеју бити у сукобу интереса нити обављати јавну функцију у складу са правилима о борби против корупције. Рок за достављање предлоga је био до закључења Конкурса.
Општина Ариље је примила два благовремен предлоga и то предлог УСНС за Алема Ровчанина из Пријепоља, и Друштва новинара Војводине за Владимира Илића из Чачка , а трећек члана Комисије је именовао Председник општине , па Председник општине доноси Решење као у диспозитиву.



Република Србија
ОПШТИНА АРИЉЕ
Председник Општине
01 број 400-337/17 од 12.1.2017



ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ
Зоран Тодоровић

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018