Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me
  • Strana
  • 1

TEMA: ПОНУДИТЕ МИ- ГЛАСАЋУ ВАС!

14 feb 2012 00:44 ПОНУДИТЕ МИ- ГЛАСАЋУ ВАС! #3712

На почетку морам рећи да просто нисам знао у коју категорију да сврстам ово што желим поделити с Вама. И са онима који ће ускоро избацивати из рукава све нове и нове пароле, желећи да се до трона успењу.
Схватавши да је моју намеру једино могуће реализовати преко њих, овим путем желим да им ову тему наметнем пред свитање нових наступајућих, а и сами ћете схватити зашто баш овде, мада ми је било блиско и у Културу и ...
Наиме да не дужим; у самом Тауну и васцелој општини имамо веома мало споменика. Притом мислим на скулпторска дела од трајне уметничке вредности било да су клесана у камену или ливена од бронзе. Лутајући мислима од Аранђеловца и парка Буковичке Бање све до неких далеких (не само географски) дестинација, типа Прага, Виене...непрекидно у мени клија питање: - Ако смо већ та Швица Пиколо, зашто немамо нешто слично!?
Донекле су ми позната настојања да се трг код "Куроње" премонтира и преправи, али сам ту увек видео накану неких владалаца да ослобађајући делове строгог центра града дођу у позицију да нешто зидају. У Тауну није непознато да одређени простор за зидање није (ни разумом ни урбанизмом), а онда с јутра управо ту никну зелени двори или велелепне куглане и слично. Као што је познато да аутор - архитекта није предвидео дозволити да се страћара од хотела надзиђује. Кажу заклониће Богомољу. И тако редом... Но расплињавам се и одмичем од првобитне замисли. У Парку хероја, преименованом у Градски парк, тумбе су испреметане постојеће скулптуре и неке и додате. Никла је и фонтана. Част и чест-краси тај годинама запуштени простор. Имамо и надалеко чувену "Малињарку" и "Пекарску чесму", коју ћу овде сместити као особеност врле нам чаршије. Колико ми је познато прерана смрт локалног вајара је спречила да у кругу дома здравља постави Хипократову бисту у природној величини. Како сам скоро пак начуо постоје и кругови блиски актуелној власти који би радо помогли да се скулптура ипак излије и постави где је и планирана. Била би свакако својеврстан споменик и самом Срђану.
То ме је и натерало на ово писаније у форми обраћања актуелним такмичарима у скорашњој трци. Дакле, убаците овај предлог у планове и програме за наредни период и - гласаћу Вас! Обећавам!
Уз то (не знам да ли је таква пракса!?), али нека ме неко упути; да ли је ОУТ изградити споменик за живота нашем суграђанину који нас је прославио изван граница атара - погађате књижевнику и лауреату многобројних награда и признања Добрилу Ненадићу. Ако ћете да набрајам Доци, Љубивоју.... и многима које и сам не знам.
Довољно ће говорити о нама самима и то колико бринемо о заслужнима..
Ду'
Дакле отварам конкурс код Веселе странчарнице, па другови и даме припадници изволите, изненадите ме, а ја ћу сигурно обећање одржати!
Poslednja izmena: 14 feb 2012 00:48 Napisao: Zagor Te Nej.

14 feb 2012 09:20 Odg: ПОНУДИТЕ МИ- ГЛАСАЋУ ВАС! #3714

Izbori u Srbiji

Udarna tema svake politicke stranke u ovoj nasoj napacenoj zemlji. Svako se od ovih bednika i prodanih dusa, nada da ce docekati svojih pet minuta na vlasti i da ce se nafatirati lovom od ovog jadnog i izmucenog naroda.
Mogu samo zamisliti kako bi izgledala vlast neke stranke koja jos nije bila na vlasti i nije imala prilike da se docepa drzavnih para.
Ako taki dodju, najebasmo nacisto.

Razgovor izmedju cetiri zida jedne nase stranke:
MLADJI LIDER STRANKE- Daj bre ljudi da se vise raspisuju ti izbori, ovi sve prodadose, nece nama nista ostati...
STARI VETERAN STRANKE- Nista se ti ne brini, kad mi dodjemo na vlast, ima da uvedemo nove poreze i takse, ma ima da im naplatimo porez i na usrane gace!

Idu izbori...

Period kada u pojedinim državama kreće da cveta ekonomija, skače životni standard, padaju cene, sve je sjajno, sve je super, svi su nasmejani. Na ulicama, po bilbordima, na malim ekranima... čuje se samo ono što želimo da čujemo i što bi voleli da se desi, a ono što ne bi želeli ni da čujemo jednostavno u tom periodu nestane i ne spominje se.

Brate pojeftinio hleb za pet dinara.

-Ma nije to ništa, čuo sam da ćemo da dobijemo svi po 1.000 evra od države.

Au šta je ovo ljudi?!!

-Ma, idu izbori, sigurno...Sigurni znaci da se izbori približavaju

Svakog dana gledam kako ništa ne funkcioniše kako treba, dok jednog dana sve polako ne počne da dolazi na svoje mesto.

Rupe na putevima su okrpljene prvi put posle skoro četiri godine, bele linije i zebre ofarbane, postavljaju se novi saobraćajni znakovi, semafori koji su postavljeni pre pet godina, i radili samo par meseci, i od tad samo trepere žuto, su ponovo u funkciji. Ulična svetla koja su pregorela ko zna kad su zamenjena. Ulice su čistije. Napokon mogu da kažem po koju lepu reč o svom gradu... Bar dok ne prođu izbori...
Zahvalnici: Natasa

16 feb 2012 02:38 Odg: ПОНУДИТЕ МИ- ГЛАСАЋУ ВАС! #3718

Добро другарице Сања, значи ти се слажеш да нам у локалним политичким програмима понуде мало више скулптура. Или си решила као грађевинац да се кандидујеш за неко место у урбанизму или дирекцији па се умиљаваш нудећи да баш ти то проведеш у дело? Добро, узећу у обзир твоју кандидатуру приликом разматрања коначне одлуке куд ћу глас.
Хвала ти свакако.
Ду'
  • Strana
  • 1
Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015