Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: ПОНУДИТЕ МИ- ГЛАСАЋУ ВАС!

13 феб 2012 11:44 ПОНУДИТЕ МИ- ГЛАСАЋУ ВАС! #3712

  • Загор Те Неј
На почетку морам рећи да просто нисам знао у коју категорију да сврстам ово што желим поделити с Вама. И са онима који ће ускоро избацивати из рукава све нове и нове пароле, желећи да се до трона успењу.
Схватавши да је моју намеру једино могуће реализовати преко њих, овим путем желим да им ову тему наметнем пред свитање нових наступајућих, а и сами ћете схватити зашто баш овде, мада ми је било блиско и у Културу и ...
Наиме да не дужим; у самом Тауну и васцелој општини имамо веома мало споменика. Притом мислим на скулпторска дела од трајне уметничке вредности било да су клесана у камену или ливена од бронзе. Лутајући мислима од Аранђеловца и парка Буковичке Бање све до неких далеких (не само географски) дестинација, типа Прага, Виене...непрекидно у мени клија питање: - Ако смо већ та Швица Пиколо, зашто немамо нешто слично!?
Донекле су ми позната настојања да се трг код "Куроње" премонтира и преправи, али сам ту увек видео накану неких владалаца да ослобађајући делове строгог центра града дођу у позицију да нешто зидају. У Тауну није непознато да одређени простор за зидање није (ни разумом ни урбанизмом), а онда с јутра управо ту никну зелени двори или велелепне куглане и слично. Као што је познато да аутор - архитекта није предвидео дозволити да се страћара од хотела надзиђује. Кажу заклониће Богомољу. И тако редом... Но расплињавам се и одмичем од првобитне замисли. У Парку хероја, преименованом у Градски парк, тумбе су испреметане постојеће скулптуре и неке и додате. Никла је и фонтана. Част и чест-краси тај годинама запуштени простор. Имамо и надалеко чувену "Малињарку" и "Пекарску чесму", коју ћу овде сместити као особеност врле нам чаршије. Колико ми је познато прерана смрт локалног вајара је спречила да у кругу дома здравља постави Хипократову бисту у природној величини. Како сам скоро пак начуо постоје и кругови блиски актуелној власти који би радо помогли да се скулптура ипак излије и постави где је и планирана. Била би свакако својеврстан споменик и самом Срђану.
То ме је и натерало на ово писаније у форми обраћања актуелним такмичарима у скорашњој трци. Дакле, убаците овај предлог у планове и програме за наредни период и - гласаћу Вас! Обећавам!
Уз то (не знам да ли је таква пракса!?), али нека ме неко упути; да ли је ОУТ изградити споменик за живота нашем суграђанину који нас је прославио изван граница атара - погађате књижевнику и лауреату многобројних награда и признања Добрилу Ненадићу. Ако ћете да набрајам Доци, Љубивоју.... и многима које и сам не знам.
Довољно ће говорити о нама самима и то колико бринемо о заслужнима..
Ду'
Дакле отварам конкурс код Веселе странчарнице, па другови и даме припадници изволите, изненадите ме, а ја ћу сигурно обећање одржати!
Последња измена: 13 феб 2012 11:48 Написао: .

13 феб 2012 20:20 Одг: ПОНУДИТЕ МИ- ГЛАСАЋУ ВАС! #3714

  • сањајдонацију
Избори у Србији

Ударна тема сваке политицке странке у овој насој напаценој земљи. Свако се од ових бедника и проданих дуса, нада да це доцекати својих пет минута на власти и да це се нафатирати ловом од овог јадног и измуценог народа.
Могу само замислити како би изгледала власт неке странке која јос није била на власти и није имала прилике да се доцепа дрзавних пара.
Ако таки додју, најебасмо нацисто.

Разговор измедју цетири зида једне насе странке:
МЛАДЈИ ЛИДЕР СТРАНКЕ- Дај бре људи да се висе расписују ти избори, ови све продадосе, неце нама ниста остати...
СТАРИ ВЕТЕРАН СТРАНКЕ- Ниста се ти не брини, кад ми додјемо на власт, има да уведемо нове порезе и таксе, ма има да им наплатимо порез и на усране гаце!

Иду избори...

Период када у појединим државама креће да цвета економија, скаче животни стандард, падају цене, све је сјајно, све је супер, сви су насмејани. На улицама, по билбордима, на малим екранима... чује се само оно што желимо да чујемо и што би волели да се деси, а оно што не би желели ни да чујемо једноставно у том периоду нестане и не спомиње се.

Брате појефтинио хлеб за пет динара.

-Ма није то ништа, чуо сам да ћемо да добијемо сви по 1.000 евра од државе.

Ау шта је ово људи?!!

-Ма, иду избори, сигурно...Сигурни знаци да се избори приближавају

Сваког дана гледам како ништа не функционише како треба, док једног дана све полако не почне да долази на своје место.

Рупе на путевима су окрпљене први пут после скоро четири године, беле линије и зебре офарбане, постављају се нови саобраћајни знакови, семафори који су постављени пре пет година, и радили само пар месеци, и од тад само трепере жуто, су поново у функцији. Улична светла која су прегорела ко зна кад су замењена. Улице су чистије. Напокон могу да кажем по коју лепу реч о свом граду... Бар док не прођу избори...

15 феб 2012 13:38 Одг: ПОНУДИТЕ МИ- ГЛАСАЋУ ВАС! #3718

  • Загор Те Неј
Добро другарице Сања, значи ти се слажеш да нам у локалним политичким програмима понуде мало више скулптура. Или си решила као грађевинац да се кандидујеш за неко место у урбанизму или дирекцији па се умиљаваш нудећи да баш ти то проведеш у дело? Добро, узећу у обзир твоју кандидатуру приликом разматрања коначне одлуке куд ћу глас.
Хвала ти свакако.
Ду'
  • Страна
  • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018