Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Завршна конференција пројекта “Наша имовина подржава наш развој“
Завршна конференција пројекта “Наша имовина подржава наш развој“ Штампа Ел. пошта
Чланак написао/ла: администратор ,  понедељак, 09 фебруар 2015 07:50

Завршна конференцијаУ Општини Лучани, 02.02.2015. године, оџана је завршна конференција пројекта „Наша имовина подржава наш развој“ . Председник Привременог орgaна општине Лучани, мр Милош Веланац, отворио је завршну конференцију. Овом доgaђају присуствовали су представници локалних самоуправа општина Лучани, Ариље и Горњи Милановац.

Општине Лучани, Горњи Милановац и Ариље заједнички су реализовали пројекат „Наша имовина подржава наш развој“ у оквиру програма ЕУ Еxцханге 4 програма који финансира Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО).

Пројектом је реализовано успостављање правног оквира за ефикасније управљање имовином усвајањем 12 ревидираних локалних аката. Успостављен је орgaнизациони оквир и изграђен професионални капацитет за попис, упис и управљање имовином у општинским управама Лучани, Горњи Милановац и Ариље. Урађена је анализа постојећих и неопходних ресурса са предлогом оптималног решења, као и изградња професионалних капацитета запослених у општини ( обучено је 60 запослених ). Набављена је опрема, затим и софтвер. Прикупљени су и обрађени подаци о јавној својини. Урађена је процена статуса инфраструктурних система у општинама Лучани, Горњи Милановац и Ариље. Поднети су захтеви за упис 21.496 имовинских јединица, послато је 12.494 НЕП обрасца Републичкој дирекцији за имовину. Формирана је база података о јавној својини у све три партнерске општине.

Укупна вредност пројекта износи 207.529,92 евра. Пројекат је трајао 12 месеци. Крајњи корисници пројекта су грађани, приватни инвеститори и предузетници.

Кроз доношење Закона о јавној својини у 2011. години, створени су услови на националном нивоу за локалне самоуправе да добију власништво над имовином и да се успостави ефикасан систем управљања имовином која је од великог значаја за целу заједницу. Због свог значаја, за локалне самоуправе и за интеграционе процесе Србије за ЕУ, процес пописа имовине је подржан од стране Делеgaције Европске уније и Савета Европе.

 


Новији чланци:
  • 05/03/2015 - Саопштење за јавност Штаба за ванредне ситуације
  • 04/03/2015 - На основу члана 63. Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС" бр. 72/09, 81/09, 24/11 и 132/14) и Правилника о начину јавне презентације урбанистичког пројекта ("Службени гласник РС" бр. 43/10)ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ АРИЉЕоглашаваЈАВНУ…
"> Јавни позив за презентацију урбанистичког пројекта за пословни круг "Лаки" д.о.о. Ступчевићи
  • 25/02/2015 - Сајам туризма у Београду

  •  
    Општина Ариље.  © 2005 - 2018