Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран

 

Стратегија за младе
Филе Наме:
>>> strategija-za-mlade.pdf <<<
 хот
Доwнлоад
Филе Сизе:542.71 kB
Date:27. новембар 2015

У потрази за својим местом у свету, младима је потребна помоћ и подршка. Потребне су им прилике за испробавањем нових искустава, за учење, за прављење грешака и нове покушаје – за развој личности, као појединца и као члана друштва и заједнице. Развојна стратегија за младе жели да помогне младима да постану задовољни, продуктивни и успешни одрасли људи.

Општина Ариље у својим стратешким документима – Плану промена и Стратегији локалног економског развоја препознаје децу и младе као посебне друштвене групе са специфичним потребама, проблемима и потенцијалима, које би сутра требало да имају кључну улогу у привредном, економском и културном развоју општине.

Спремности општине да посебним мерама и активностима у различитим областима, дефинисаним у Стратешком плану за децу и омладину систематски ствара услове за бољи, здравији, садржајнији живот деце и младих људи, је неопходан почетни корак.

Ова стратегија симболизује почетак нове фазе у гледању на обавезе и одговорности Општине Ариље према својим младим суграђанима. Она је покушај да се зацртају стратешки правци имплементације политике, која за свој циљ има побољшање положаја младих и стварање услова да свој животни и радни век проведу у свом завичају, доприносећи његовом развоју.

Пројекат је реализован уз заједничко финансирање Општине Ариље и МСП Програма, као и уз помоћ Министарства иностраних послова Чешке у оквиру Програма трансформационе сарадње Чешке Републике.

У извођењу пројекта, коришћене су следеће методе:

  1. Истраживање јавног мњења,
  2. Интервјуи са релевантним институцијама,
  3. Едукација и обука,
  4. Процес јавне расправе,
  5. Инфраструктурна побољшања.

 

 

Општина Ариље.  © 2005 - 2018