Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
 • Повећајте величину слова
 • Нормална величина слова
 • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
 • Страна
 • 1

ТЕМА: Дечак вратио пронађене паре

22 окт 2010 09:18 Дечак вратио пронађене паре #1864

 • Милан
Четрнаестогодишњи Ненад Васовић из Ариља пронашао је 760 евра и 22.000 динара у новчанику, који је однео у станицу полиције у Ариљу, па је новац враћен власници. Новац је припадао Весни Џелебжић из Ариља, незапосленој самохраној мајци, која са двоје деце преживљава правећи зимницу.
- У среду вече сам отишао код другара да се играмо на компјутеру. Било нам је досадно па смо на бициклима пошли у нову халу спортова да видимо има ли каква утакмица наредних дана. Возећи бицикл, случајно сам у једном сливнику поред пута запазио да се нешто црни. Стао сам и видео да је то новчаник из кога су вириле паре. Само сам отворио и видео да је новчаник пун пара. Одмах сам рекао другу да идем у СУП, који се налази 200 метара одатле, да однесем паре. Полицајци су ми после рекли да су у новчанику били две здравствене књижице, банковне картице и 760 евра и 22.000 динара. Нашли су власницу, која је дошла по новчаник. Она је плакала и љубила ме - рекао је Ненад, који је као награду добио 1.000 динара.

Ненадова бака Мирјана каже да је Ненад својим поступком наставио традицију породице Ћирјаковић.
- Мој супруг Свеле је деведесетих година нашао торбу са 24.000 немачких марака. Одмах је однео у СУП и пронађен је власник. Тај што је изгубио новац је понео торбу са парама да би исплатио сељацима за кромпир и јабуке. Нама је тада кућа била под плочом, а за тај новац је могао да заврши целу кућу. Међутим, поштењу није било алтернативе. И зато сам сада јако поносна на свог унука - рекла је бака Мирјана.
Ненадова мајка Марина Васовић-Ћирјаковић поносна је на свог сина што је вратио пронађени новац.
- Ненад је увек био осетљив и пажљив. Чак је од ових 1.000 динара дао мени 500 да бих почастила колегинице на послу. Када су ме позвали из СУП-а и рекли да је Ненад код њих, ја сам се скаменила. Лакнуло ми је кад ми је речено због чега је у полицији. Одмах сам отишла тамо и убрзо је стигла и власница новчаника. Њу сам познавала из виђења. Плакала је, тресла се, љубила мог сина. Било је јако дирљиво - рекла је Марина.
Власница новчаника Весна Џелебџић није могла да сакрије сузе у сусрету са новинарима.
- Ја сам самохрана мајка, имам двоје деце, једно је на школовању у Новом Саду. Новац сам скупљала сину за школарину. Нисам ни знала да сам изгубила новчаник. Када сам ушла у продавницу и видела да ми нема новчаника, помислила сам да сам га заборавила код куће. Из продавнице сам отишла на славу и ту сам добила позив из полиције. Нисам могла да верујем да сам изгубила толике паре, да је то неко нашао и пријавио. Када сам видела дечака који је нашао новац, скоро да ми је срце стало од јаких осећања. Плакала сам од среће - рекла је Весна.

Извор: Пресс
www.pressonline.rs/sr/vesti/regioni/stor...a%Ц4%91ене+паре.хтмл
Последња измена: 22 окт 2010 09:19 Написао: .

23 окт 2010 07:22 Одг: Дечак вратио пронађене паре #1868

 • Бранко Бошковић
Све похвале Ненаду... коначно једна лепа вест која ми је улепшала дан.

23 окт 2010 08:39 Одг: Дечак вратио пронађене паре #1870

Дошло време да деца уче ''одрасле'' шта је то поштење.
Нема тих пара које могу заменити такав гест.
Свака част Ненаде.
www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987

23 окт 2010 09:19 Одг: Дечак вратио пронађене паре #1871

 • Љиљана Димитријевић
Заиста, права вест за ову категорију. Истина, за непуну годину имали смо свега три лепа примера. Можда можемо да успоставимо нешто као, најбољи леп пример у овој години. Ево, већ видим победника...
Свака част!

24 окт 2010 22:07 Одг: Дечак вратио пронађене паре #1872

 • бранко вукајловиц
Ово је Ариље које готивим, које сви ми волимо....Браво за момка Ненада Васовица

11 нов 2010 08:27 Одг: Дечак вратио пронађене паре #1959

Ево и репортаже:

www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987

28 дец 2010 06:01 Одг: Дечак вратио пронађене паре #2225

 • Милан
Најплеменитији подвизи 2010. године

28. децембар 2010. | 17:28 | Извор: Б92 Београд -- Компанија "Новости" доделила је по 48. пут плакете за најплеменитији подвиг године.

Плакета за најплеменитији подухват године (Тањуг)
Плакета за најплеменитији подухват године (Тањуг)
Признања су и овога пута отишла у руке оних који су током године чинили добра, храбра и племенита дела.

Златну плакету за појединачни подвиг добио је Милан Ђорђевић који је из Дунава спасио двојицу матуранта, док је за колективни подвиг године признање уручено војсци и полицији чији су припадници први притекли у помоћ Краљеву после земљотреса.

Три Сестре Ристић које је мајка напустила и које саме воде бригу о домаћинству добитнице су овогодишње златне плакете за дечји подвиг године.

Њихов подвиг само је један међу бројним подвизима чији су актери била деца, па се међу добитницима специјалних плакета ове године нашло доста њихових вршњака.

Специјално признање добили су ученици Основне школе Браћа Јерковић који су се одрекли екскурзије, како би новчано помогли свом учитељу у лечењу његовог унука.

"Једна екскурзија и није толико важна колико смо хтели да помогнемо учитељевом унуку, јер знамо колико је њему то тешко и битно”, рекао је један од ученика.

Признаје је уручено и 14-годишњем Ненаду Васовић из Ариља, јер је новчаник са 700 евра узео са улице и без размишљања однео у полицију.

Међу овогодишњим херојима су и 80-годишња бака Добрила Минић која је упркос годинама успела да спаси младића из запаљеног аутомобила, тракториста Ференц Банчов који је донирао коштану срж за њему непознату деветомесечну бебу, а плакету је, према оцени жирија, заслужила и породица Ранђеловић из Ниша која је удомила бебу са Дауновим синдромом.

Матија Бећковић, предедник жирија кога су чиниле познате личности, рекао је да је крај године право време да јавност упозна и награди племените људе.

“Пошто се током године нагледасмо свакојаких ликова и наслушасмо о разноврсним људским подухватима, дошао је час да нахранимо дусу непознатим људским ликовима и њиховим делима која једном годишње излазе пред наше очи, захваљујући ‘Вечерњим новостима’”, рекао је Бећковић.

Према одлуци жирија, највећи колективни подвиг током 2010. учинили су припадници војске и полиције након земљотреса у Краљеву, а златну плакету за храброст коју су показали уручио им је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.
Последња измена: 28 дец 2010 06:02 Написао: .

28 дец 2010 13:25 Одг: Дечак вратио пронађене паре #2230

www.facebook.com/group.php?gid=131362232261

Примедбе на План детаљне регулације ''Градски трг'' у Ариљу, новембар 2010. :
www.arilje.org.rs/component/kunena/Uredj...10&старт=30#1987
 • Страна
 • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018