Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Добро дошли, гост
Корисничко име Лозинка: Запамти ме
  • Страна
  • 1

ТЕМА: Србија, земља корупције

08 јун 2012 10:54 Србија, земља корупције #4412

  • сањајдонацију
Србија, земља корупције
Син преваранта сада је кандидат за председника Србије: Ребека Мекдоналд, с разлогом опрезна
У још једном у низу смехотресних покушаја да докажу своју тезу о великом броју инвеститора од којих Тадићева Србија просто не може да се одбрани, ДС Б92 се поново саплео о сопствену глупост. У нади да ће о великим инвестиционим могућностима Србије под влашћу актуелног режима добити уобичајени куртоазни одговор, Веранов услужни сервис за ДС пропаганду је у госте позвао Ребеку Мекдоналд, Канађанку српског порекла, која је власница једне од највећих енергетских компанија у Северној Америци. За разлику од пробраних Б92 гостију који углавном говоре оно што Тадићево ухо жели да чује, Ребека је била брутално искрена.
Ребекино учешће у једној хуманитарној акцији у Србији, Б92 је искористио како би у госте довео, како је наведено, најбогатију Српкињу и једну од најмоћнијих жена у Северној Америци. У нади да ће својим гледаоцима из прве руке потврдити “истину” да је Србија постала најпожелнија дестинација за стране инвеститоре, водитељи су веома брзо са хуманитарних тема прешли на питање о Ребекиним плановима за инвестирање у земљу свог порекла. На велико изненађење уместо жељеног одговора, сачекао их је хладан туш.

Инвестирати у Србију немогућа је мисија
Оно што је без устезања изјавила пред запрепашћеним водитељима Б92, Ребека је поновила и у интервјуу Вечерњим новостима у којем је признала да није лако женама у бизнису, а посебно у енергетици.

“У Америци тај посао припада само мушкарцима, али сам се ја изборила да ме прихвате и поштују. У Србији је то, како сам схватила, немогућа мисија”, указала је Мекдоналдова на извесне разлике које постоје између два пословна света.

Она је додала да нема жељу да свој бизнис шири у Србији.

“Уверила сам се да овде влада огромна корупција. Разговарала сам са неким бизнисменима о мојим пројектима, али су ме одмах питали: Који је ту мој део? Нисмо почели ни да радимо, а они би да узму свој део. Мојој мајци Љубици Митић један општински функционер је на превару отео кућу. А син тог преваранта је сада био кандидат за председника Србије! Зато мислим да Србији због високе корупције нема напретка”, упозорила је Мекдоналдова.

На питање да ли као најмоћнија Српкиња у северној Америци утиче на политику Канаде и САД према Србији, Ребека је открила да то чини више незванично, преко пријатеља, него званично преко наших организација или дипломата.

Мац-мац стратези: Јебеш канадске инвеститоре док је нама азербејџанског улагача!

“Упознала сам српске дипломате у Отави које нису знали енглески, нису их интересовали политички и привредни односи Србије и Канаде, већ како ће да пребаце контејнер са својим намештајем у Београд”, објаснила је Мекдоналдова како функционише Јеремићева дипломатска служба у свету.

Она је на крају открила да је њена намера да доведе канадског министра спољних послова у Београд пропала, након што је он, због непостојања било каквог контакта са српским дипломатама, од те посете одустао!

“Одлазим тужна за Канаду. Моји пријатељи живе од скромне пензије коју потроше за лекове, тако да им за храну остаје јако мало новца. Ми из Канаде помажемо, али знате, ја бих била много срећнија када би се у Србији живело и радило нормално и без туђе помоћи”, констатовала је Ребека очигледну потребу за свеобухватним променама у Србији.
  • Страна
  • 1
Општина Ариље.  © 2005 - 2018