Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести
  • Повећајте величину слова
  • Нормална величина слова
  • Смањите величину слова
Вртић за све Штампа Ел. пошта

Д

ечји вртић Ариље је основан 1976.г. и остварује циљеве и задатке предшколског васпитања и образовања на територији општине Ариље. Тренутно у објекту вртића борави укупно 324 деце узраста до 5.5 година и 148 деце предшколског узраста. Дечји вртић годинама има проблем недостатка простора за смештај деце. Тренутно се на листи чекања за упис у Вртић налази 224 деце. Вртић је слабо опремљен дидактичким средставима и играчакама, док постоји и значајан простор за унапређење рада васпитача.

У општини Ариље постоји и један број деце са сметњама у развоју, од којих њих око 20 користи услуге боравка и дружења у оквиру НВО "Друштво са помоћ лицима са посебним потребама ИМПУЛС".

Овим пројектом општина Ариље намерава да реши проблем недовољног капацитета и адекватног смештаја деце у Дечји вртић и то кроз адаптацију и реконструкцију дома Месне Заједнице Поглед за потребе Дечјег вртића, затим да значајно унапреди квалитет образовно васпитног процеса, првенствено кроз серију семинара за васпитно особље и посете примерима добре праксе, као и да интензивирањем сарадње са НВО "Импулс", укључи децу са посебним потребама у заједничке активности са децом из Дечјег вртића.

Општи циљ коме пројекат тежи је квалитетно образовање и васпиање за све, усклађено са стандардима и потребама заједнице.

Специфичан циљ пројекта је: Унапређен квалитета услуга и обухват деце у области предшколског образовања и васпитања уз одговоран и транспарентан рад локалне самоуправе.

  • Период реализације: јун 2009 - август 2010
  • Вредност: 376.608,44 ЦХФ
  • Партнери: Општина Ариље, МСП
 

Цомментс 

 
+2 # Соња 2010-11-29 20:03
Срамота је за опстину да вртиц буде удаљен од центра и на самом асфалту а да хала буде у центру и заузима једину уредјену зелену поврсину. Оволико глупости се ниједан ариљац није нагледао од кад ово место постоји. Свака цаст опстинари и локална власти. Центар Ариља је дакле Поглед! Кад би се барем овде зауставили срам да вас буде!!!
Реплy | Реплy wитх qуоте | Qуоте
 
 
0 # @ Јована 2011-03-28 19:27
У праву је господја која је дала овакав коментар. Прво,места никада нема, цека се по 2-3 године да дете крене, иако родитељи покусавају на све нацине да дете убаце у вртиц. И наравно, увек има ко мозе да добије место на време, а ко немозе... Везе, као и свугде, цине цуда!
Реплy | Реплy wитх qуоте | Qуоте
 

Адд цоммент

Регистрацијом на сајт општине добићете већа права приликом писања коментара (нпр. аутоматска објава ваших коментара), као и могућност да активно учествујете у дискусијама на форуму.

Сецуритy цоде
Рефресх


Анти-спам: цомплете тхе таскЈоомла ЦАПТЦХА
Yоу дидн'т специфy КеyЦАПТЦХА плугин сеттингс ин yоур Јоомла бацкенд.
Општина Ариље.  © 2005 - 2018