Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Vrtić za sve Štampa El. pošta

D

ečji vrtić Arilje je osnovan 1976.g. i ostvaruje ciljeve i zadatke predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji opštine Arilje. Trenutno u objektu vrtića boravi ukupno 324 dece uzrasta do 5.5 godina i 148 dece predškolskog uzrasta. Dečji vrtić godinama ima problem nedostatka prostora za smeštaj dece. Trenutno se na listi čekanja za upis u Vrtić nalazi 224 dece. Vrtić je slabo opremljen didaktičkim sredstavima i igračakama, dok postoji i značajan prostor za unapređenje rada vaspitača.

U opštini Arilje postoji i jedan broj dece sa smetnjama u razvoju, od kojih njih oko 20 koristi usluge boravka i druženja u okviru NVO "Društvo sa pomoć licima sa posebnim potrebama IMPULS".

Ovim projektom opština Arilje namerava da reši problem nedovoljnog kapaciteta i adekvatnog smeštaja dece u Dečji vrtić i to kroz adaptaciju i rekonstrukciju doma Mesne Zajednice Pogled za potrebe Dečjeg vrtića, zatim da značajno unapredi kvalitet obrazovno vaspitnog procesa, prvenstveno kroz seriju seminara za vaspitno osoblje i posete primerima dobre prakse, kao i da intenziviranjem saradnje sa NVO "Impuls", uključi decu sa posebnim potrebama u zajedničke aktivnosti sa decom iz Dečjeg vrtića.

Opšti cilj kome projekat teži je kvalitetno obrazovanje i vaspianje za sve, usklađeno sa standardima i potrebama zajednice.

Specifičan cilj projekta je: Unapređen kvaliteta usluga i obuhvat dece u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja uz odgovoran i transparentan rad lokalne samouprave.

  • Period realizacije: jun 2009 - avgust 2010
  • Vrednost: 376.608,44 CHF
  • Partneri: Opština Arilje, MSP
 

Komentari 

 
+2 # Sonja 30-11-2010 09:03
Sramota je za opstinu da vrtic bude udaljen od centra i na samom asfaltu a da hala bude u centru i zauzima jedinu uredjenu zelenu povrsinu. Ovoliko gluposti se nijedan ariljac nije nagledao od kad ovo mesto postoji. Svaka cast opstinari i lokalna vlasti. Centar Arilja je dakle Pogled! Kad bi se barem ovde zaustavili sram da vas bude!!!
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 
 
0 # @ Jovana 29-03-2011 08:27
U pravu je gospodja koja je dala ovakav komentar. Prvo,mesta nikada nema, ceka se po 2-3 godine da dete krene, iako roditelji pokusavaju na sve nacine da dete ubace u vrtic. I naravno, uvek ima ko moze da dobije mesto na vreme, a ko nemoze... Veze, kao i svugde, cine cuda!
Odgovori | Citiraj i odgovori | Citiraj
 

Dodaj komentar

Registracijom na sajt opštine dobićete veća prava prilikom pisanja komentara (npr. automatska objava vaših komentara), kao i mogućnost da aktivno učestvujete u diskusijama na forumu.

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2015