Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Vrtić za sve Штампа Ел. пошта

D

ečji vrtić Arilje je osnovan 1976.g. i ostvaruje ciljeve i zadatke predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji opštine Arilje. Trenutno u objektu vrtića boravi ukupno 324 dece uzrasta do 5.5 godina i 148 dece predškolskog uzrasta. Dečji vrtić godinama ima problem nedostatka prostora za smeštaj dece. Trenutno se na listi čekanja za upis u Vrtić nalazi 224 dece. Vrtić je slabo opremljen didaktičkim sredstavima i igračakama, dok postoji i značajan prostor za unapređenje rada vaspitača.

U opštini Arilje postoji i jedan broj dece sa smetnjama u razvoju, od kojih njih oko 20 koristi usluge boravka i druženja u okviru NVO "Društvo sa pomoć licima sa posebnim potrebama IMPULS".

Ovim projektom opština Arilje namerava da reši problem nedovoljnog kapaciteta i adekvatnog smeštaja dece u Dečji vrtić i to kroz adaptaciju i rekonstrukciju doma Mesne Zajednice Pogled za potrebe Dečjeg vrtića, zatim da značajno unapredi kvalitet obrazovno vaspitnog procesa, prvenstveno kroz seriju seminara za vaspitno osoblje i posete primerima dobre prakse, kao i da intenziviranjem saradnje sa NVO "Impuls", uključi decu sa posebnim potrebama u zajedničke aktivnosti sa decom iz Dečjeg vrtića.

Opšti cilj kome projekat teži je kvalitetno obrazovanje i vaspianje za sve, usklađeno sa standardima i potrebama zajednice.

Specifičan cilj projekta je: Unapređen kvaliteta usluga i obuhvat dece u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja uz odgovoran i transparentan rad lokalne samouprave.

  • Period realizacije: jun 2009 - avgust 2010
  • Vrednost: 376.608,44 CHF
  • Partneri: Opština Arilje, MSP
 
Opština Arilje.  © 2005 - 2018